Nuotr.: REUTERS - Scanpix
Nuotr. REUTERS - Scanpix

Borisas Diaw oficialiai atsisveikina su Nacionaline krepšinio asociacija (NBA). Paryžiaus „Levallois Metropolitans“ komanda paskelbė sukirtusi rankomis su 35-erių metų Prancūzijos krepšinio žvaigžde.

Pridedama, jog kontrakte yra numatyta galimybė žaidėjui palikti komandą sulaukus pasiūlymo iš Eurolygos ar NBA klubo.

Diaw gimtinėje paskutinį kartą žaidė karjeros pradžioje 2001-2003 metais, kai atstovavo Po-Lacq-Orthezo „Elan Bearnais“ klubui. Po to jis pakėlė sparnus į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) bei rungtyniavo elitinėje krepšinio lygoje.

Per 14 metų trukusią NBA karjerą jis gynė Atlantos „Hawks“, Fynikso „Suns“, Šarlotės „Hornets“, San Antonijaus „Spurs“ ir Jutos „Jazz“ garbę.

Ryškiausią Diaw karjeros momentas buvo užfiksuotas kartu su „Spurs“ 2014 metais triumfavus NBA lygoje.

Praėjusį sezoną NBA jis vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 17 minučių, rinkdavo po 4,8 taško, atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,1 kamuolio.

Iš viso Diaw už Atlanto sužaidė 1064 rungtynes, o per jas rinko po 8,6 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Aukščiausioje Prancūzijos lygoje kovosianti Paryžiaus ekipa taip pat žais Europos taurės turnyre.

Komentarai:
žaidėjas
kokio lietuviai neturėjo ir neturės, nes lietuviai krepšininkai yra ožiai, mokantys tik iš troico mėtyti - ir tai nebėra mokančių po Maco ir Šiškos. o Diaw visą Žalios qrvos priekinę liniją iš3,14srtų savo dideliu juodu bybiu.
2017-09-17
+2
Atsakyti
Keista
"Pridedama, jog kontrakte yra numatyta galimybė žaidėjui palikti komandą sulaukus pasiūlymo iš Eurolygos ar NBA klubo." Negi niekas is Eurolygos klubu jam nesiule kontrakto? Net geriausiose klubose jis butu puiki injekcija nuo suolo, o vidutiniokese kaip Zalgiris galetu buti ir vienas lyderiu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-17
+4
Atsakyti
Amzinas
gynyboje jau nespeja senukai, bet puolime vis dar gerai zaidzianti ir protingas zaidejas. numanau tikrai turejo aibe pasiulymu, bet zinant kad metu atidave uz rinktine, aiskus prioritetas buvo zaidimas Prancuzijoje
2017-09-17
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.