Nuotr.: bckibirkstis.lt
Nuotr. bckibirkstis.lt

Vilniaus „Kibirkšties“ komandos aprangą 2015-2016 metais vilkėjusi amerikietė Shenita Lasha Landry grįžta į Lietuvą. 188 cm ūgio puolėjos ir vidurio puolėjos pozicijose galinti žaisti krepšininkė dar sykį apsivilks „Kibirkšties“ komandos marškinėlius. 

Prieš dvejus metus Landry buvo viena „Kibirkšties“ komandos lyderių. Ji per 25 minutes pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo 8 kamuolius, atlikdavo 2 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo 16 naudingumo balų. Rytų Europos krepšinio lygoje puolėjos statistikos rodikliai buvo dar geresni: 15 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 2 rezultatyvūs perdavimai. 

„Krepšininkė pažįsta mūsų klubą ir žaidėjas, mes pažįstame Landry, tai bus visiems paprasčiau. Tai gera žaidėja, kuri sustiprins mūsų priekinę liniją. Amerikietė žais tiek sunkiojo krašto, tiek vidurio puolėjos pozicijose“, – sakė „Kibirkšties“ komandos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.  

Palikusi „Kibirkšties“ ekipą 30-etė Landry metus praleido „Espoo United“ komandoje Suomijoje ir šios šalies čempionate vidutiniškai pelnydavo po 19 taškų, krepšį atakuodavo 54% taiklumu ir atkovodavo po 12 kamuolių. 

„Ji labai stipri žaidėja, puikiai mato aikštę ir gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių, – teigė „Kibirkšties“ komandos vadovas Dainius Virbickas. – Tai protinga krepšininkė, kuri pirmiausiai žiūri į komandos rezultatus, o tik po to į asmeninius. Ji puikiai rungtyniauja vienas prieš vieną ir sėkmingai žaidžia už baudos aikštelės ribų. Shenita yra profesionalios krepšininkės pavyzdys, kuri gali sustiprinti kiekvieną komandą. Neabejojame, kad ji padės jaunai Vilniaus komandai tiek aikštėje, tiek už jos ribų.“

Savo karjerą Landry pradėjo NCAA lygoje, kur ketverius metus žaidė Viskonsino universiteto „Temple“ komandoje. Vėliau persikėlė į Europą ir rungtyniavo „BC Pharmaserv Marburg“ (Vokietija), „US Laveyron Drome“ (Prancūzijos II lyga), „Kotka Peli-Karhut“ (Suomija), „Pays d‘Aix Basket 13 Provence“ (Prancūzijos II lyga) ir„Cavigal Nice Basket 06“ (Prancūzijos II lyga) ekipose.

SLandry kilusi iš krepšininkų šeimos. Jos broliai, Carlas ir Marcus Landry, buvę NBA lygos žaidėjai. Šį sezoną Carlas Landry žais Kinijoje, „Jilin Northeast Tigers“ ekipoje, o Marcusas Landry karjerą tęs Ispanijoje, „Brescia Leonessa“ klube. 

Landry šį sezoną debiutuoti „Kibirkšties“ komandoje galės jau šį savaitgalį, kai Vilniaus klubas pradės savo sezoną Rytų Europos krepšinio lygoje. Liepojoje vilnietės varžysis su Beiruto „AL-Riyadi“ (Libanas), Košicės „Good Angels“ (Slovakija) ir Liepojos „Papirs/LSSS“ (Latvija) komandomis.

Pergalingas Landry metimas: 

Landry žaidimo epizodai Vilniuje: 

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.