Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Eurolygos pasiūlymu pasipiktinę Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) vadovai netruko atsakyti kitai konfliktuojančiai pusei, tačiau tuo pačiu ir pateikė situaciją išspręsti galinčią išeitį – atlikti korekcijas 2017-2018 metų Eurolygos sezono kalendoriuje.

Šią idėją suskubo palaikyti ir elitinių krepšinio šalių atstovai. FIBA pusėn stoję Ispanijos, Graikijos, Italijos, Turkijos, Rusijos ir Vokietijos krepšinio prezidentų pasirašė bendrą pareiškimą, kuriuo reikalauja perkelti su atrankos į pasaulio čempionatą dvikovomis besikertančias Eurolygos rungtynes. 

Nors tokios korekcijos teoriškai leistų rinktinėms tikėtis Eurolygoje rungtyniaujančių žaidėjų pagalbos, tačiau, pasak Kauno „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno, priklausančio Eurolygos patariamajai tarybai, tokia įvykių eiga yra nereali.

„Suplanuotas tvarkaraštis, rezervuotos visos arenos, užsakyti skrydžių bilietai, parduoti bilietai ir abonementai. Kaip galima įsivaizduoti apie pakeitimus, kai iki Eurolygos sezono liko nepilnas mėnesis, o iki atrankos – du mėnesiai.

Net neįsivaizduoju, kas turėtų atsitikti, jog tai būtų realu. Tvarkaraštis yra dėliojamas nuo sausio mėnesio. Pasakyti, jog galima pakeisti, yra labai paprasta, o kur ir kaip padėti.. Savaitę anksčiau pradėti sezoną. Kaip pradėti sezoną anksčiau, jeigu ką tik baigėsi Europos čempionatas ir mes pradėjome dieną prieš. Tai reikėjo čempionato metu pradėti sezoną? Nesąmoningi tie visi pasiūlymai. Nėra ką kalbėti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ situaciją komentavo Motiejūnas.

FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas
FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas
Nuotr. fiba.com

FIBA penktadienį atskleidus daugiau konflikto detalių paaiškėjo, jog naujoji varžybų sistema ir jos vykdymas buvo aptartas dar 2014 metais, o pakeitimų joje tikėtis yra nerealu iki 2021-ųjų, kuomet baigsis priimtas kalendorius. Panašu, jog ir konflikte tarp abiejų pusių pabaigos kol kas nematyti.

„Nematau šansų, – paklaustas apie galimą Eurolygos nusileidimą FIBA, tinklalapiui „BasketNews.lt“ pabrėžė „Žalgirio“ vadovas. – Tos derybos ir kaip toliau elgiasi FIBA, yra absurdas. Nematau šansų, kad būtų galima nusileisti, ir kol kas nematau, kodėl būtų galima ir reikėtų nusileisti.

Yra pagrindiniai klausimai, apie kuriuos reikėtų kalbėti, bet niekas apie juos nekalba: apie žaidėjų draudimą, apie kompensaciją, kad jie išvažiuoja… Ar matėte nors vieną apie tai parašytą straipsnį?“

FIBA toliau griežtai besilaikant savosios pozicijos ir atmetus Eurolygos idėją, tolimesnė pastarosios organizacijos pozicija lieka neaiški, kaip ir reakcija į prieštaraujančios pusės atsaką. Eurolygos vadovybė posėdžiauti artimiausiu metu taip pat neketina.

„Kol kas nebuvo (planų). Šiandien matysime ir žiūrėsime, gal pasikeis. Bet šiaip planuota nebuvo“, – apie priešsezoninį lygos susirinkimą sakė Motiejūnas.

Lietuvos rinktinė pasiruošimą pasaulio čempionato atrankai pradės lapkričio viduryje. Pirmosios rungtynės yra numatytos lapkričio 23-ąją išvykoje su Kosovo krepšininkais, o 26-ąją – namuose su Lenkijos atstovais.

Vienintelis Lietuvos atstovas Eurolygoje, Kauno „Žalgiris“, mačo su Kosovu dieną savo aikštėje priims Stambulo „Anadolu Efes“, o po savaitės išvykoje Izraelyje kovos su Tel Avivo „Maccabi“.

Komentarai:
gvs
motiejunui pats laikas duoti keliu spyri i sedyne,profilaktikai,,kaip toks treneris T,Masiulis gali vadovauti Zalgiriui-2,dublerius zlugdyti Zalgiri-2,pradedant nuo dubleriu,jau virs 10metu,koks profanas gali lyginti M.Echoda ir G.Masiuli,sitas sunelis trenerio,jis tik ateities zaidejas,o tikra talenta, motiejus pardave lrytui,Zalgirio vadyboje toks bardakas,motiejus nieko neprileidzia,svijo gera vadybininka G.Rutkauska,jam nereikia specu,tik klusniu klapciuiku,sitas komandos komlpektavimas bus didziulis fiasko,lryto suleriai Zalgiri apsoko visom pusem,ir dar jiems pardave m.echoda,vadyba motiejaus tik maklem daryti,skolina ,keicia dingsta talentai,vandeni drumscia,atsibodo tas bardakas,R.Javtoko brolis buvo gera straipsni parase apie Motiejuno vadyba,visur ,,savi,,ir makles ,pas kluba nera seimininko,klubas,kabo ant plauko,kaip buvo prie romanovo,niekas nezinojo, kas ten vyksta,apart burATINOMotiejus mokinys buratino ir nafikausko,pries navika kiek jegu buvo sutelkta priesisku vilniaus ir Kauno,kurie norejo Zalgirio zlugimo, ,Kupcinskas irgi trynesi pas ryta lozeje pas vainauskus,suzlugdydyti Zalgiri-Snoras pries Zalgiri,tai atsitiko kai lryto prasideejo straipsniai -pries Snora,dabar pries Zalgiri visokie suleriai,Zalgirio priesai susitelke vilno,Motiejunai reikejo paramos ieskotis Zalgirio draugu valdzioje ,jei dar ju liko,bet jis tur but nes kaili,bizniuka pasidare,skolas galejo senai atdiduoti,Kauno mere,ten reikia tvarka daryti,kol dar nevelu,.....o su tokia komplektacija ,didelis fiasko,klausimas ar paklius i LKL finala ,kruva priezasciu galima sugalvuoti,kiekviena sezona isnaujo rinkti komanda nepasiteisno ir isparceliuoti zalgirio talentus,tai ,,nusikaltimas,, zalgirio atzvilgiu komandos ir sirgaliu.......?
2017-09-29
+3
Atsakyti
Mindaugas
Rusai ir Ispanai apsiašarojo nes suoranta kad be Eurolygos žaidėjų tikrai nebus lengva net į tą patį pasaulio čempionatą patekti
2017-09-23
+2
Atsakyti
Dvim du
Ploju Motiejūnui. Turėtų būti autoritetas daugeliui. Visada konkretus, aiškus, turi savo žodį, mato pasaulį realiai. Čia ne Eurolygos reikalas šitie FIBOS išsipis.... Nori to savo kvailo formato, tai dabar tegul ir ieško kvailių, kurie mes visus klubo reikalus, kad su Kosovu pažaisti. Ko prieš NBA tylūs? Silveris pasakė "ne" ir viskas, tačiau Eurolygos "ne" kažkodėl netenka prasmės. Vien be NBA žaidėjų rinktinėse viskas taip susipins, kad pusę grandų čempionatuose pakeis antrarūšės rinktinės. Prisiminkit šių metų Vokietiją, Suomiją. Net su Eurolygos žaidėjais joms kyla reali grėsmė pralošti visokioms Albanijoms. Ir ko čia ta Ispanija, Rusija taip pridirbo į kelnes..?

Na žodžiu, cirkas kažkoks vyksta, ir vieninteliai Eurolygos atstovai atrodo dar blaivaus proto nepraradę. Ir pasikartosiu, Motiejūnas - didis žmogus. Tiek dėl krepšinio padaręs, tikrai stipri asmenybė, sėkmės Jam ir Eurolygai kovojant prieš visus šituos bukapročius.
2017-09-23
+3
Atsakyti
DoMiReSolBet Eurolyga irgi... Nenusileidzia vien todel, kad tipo kaip NBA... Sunku jiems atlaisvint savaite? Futbole atlaisvina.... Sakysit nebus NBA tai koks pointas? O toks, kad jei Eurolyga nusileis ir NBA bus lengviau ikalbet.
Tu pats supranti ka rasai a ??? pabandyk isivaizduot, na padaro Eurolyga ir NBA tom dienom langus. ir tipo po rungtyniu NBA seda zaidejas iskart i lektuva ir skrenda i LT. Nusileidzia, sauna taksa ir jei speja bent ant paskutinio kelinio, tai super :). Ir isvis kas cia per nesamones, padaro langa, is vakaro tipo susirenka, pasosneka ir ant rytojaus jau zaist varo. Tai cia pofig ir treneriu nebereik. Nes nei deriniu, nei taktiku, strategiju nieko nebys. Susirinks ir laimes ta komanda, kuri tures daugiau individuoaliai stipriu zaideju, nu kaip kiemo kase.
2017-09-23
+1
Atsakyti
Portorikas
Kas yra tos feberacijos ir ta Fiba? Kas zaidejam moka atlyginimus? KLUBAI! Tai klubai ir nustato taisykles, klubai sprendzia ar nori jog ju investicija vasara su didziule traumos galimybe alintu savo kunus ir rizikuotu savo sveikata. Cia tas pats kas priimi darbuotoja, i ji investuoji, apmokai ir nemokamai issiunti i kita darboviete padirbet, be jokios grazos ir elementaraus aciu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
+1
Atsakyti
Portorikas
Kodel Fiba neklibina NBA? Kodel butent Eurolyga turi nusileist? Kas zaidejam algas moka? Federacija? Kas ta rinktine? Susirenka zmones uz dyka is idejos pazaisti uz savo sali, pajamas visas uz bilietus pasiima Fiba. Gali klubai padaryt taip. Pirmyn keliaukit i rinktines bet tolygiai vietoj 10 menesiu sumokesim uz 9 ar 8,5. Idomu kiek zaideju iseis? Kaip bus su rinkiniu langais Siaures Amerikoje? Kodel apie tai niekas nekalba?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
-7
Atsakyti
Zal fanas
Kai zalgiriui reikia perkelt lkl varzybas del intensyvaus tvarkarascio tai jokiu bedu nebuna nei del fanu nei del bilietu, o kai pradet eurolyga savaite anksciau ar kelis kartus suzaist 2k per savaite tai "nesamone".

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
Atsakyti
ka
prie ko cia federacijos. pirma turi klubu klaust jie moka algas zaidejams. kas cia per nesamone? turiu uzsakima, pasisamdziau darbuotoja o kazkas cia reguliuoja. po klubo antra reik derint su zaidejais. po zaideju su eurolyga ir tik ketvirtoj vietoj reik kalbet su federacija. ir vietoj eurolygos pasakyciau, kad nelaikau tu zaideju. jai nori gali eit ir zaist atrankoj. va tada ir pamatytumem ka klubai su zaidejais renkasi ir sneka. federacija cia nulis.
2017-09-22
-2
Atsakyti
Bet Eurolyga irgi... Nenusileidzia vien todel, kad tipo kaip NBA... Sunku jiems atlaisvint savaite? Futbole atlaisvina.... Sakysit nebus NBA tai koks pointas? O toks, kad jei Eurolyga nusileis ir NBA bus lengviau ikalbet.
2017-09-22
+2
Atsakyti
nesamone
Tegul nesuka galvos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
+3
Atsakyti
pasiteisins dar klausia...klubu sezono metu, rengt rinktinems atrankas, iskaitant ir USA su Spain.tik eilinis idiotas arba vaikas pasitiketu FIBA sprendimu...turbut jie is regbio asociacijos i krepsio politika ir pns perejo
2017-09-22
+5
Atsakyti
djgaffer
Tai faktas,kad niekas nesikeis.Viskas sudėliota,surašyta,kelionės,viešbučiai užsakyti.Čia nežinau,kas nutikti turėtų,kad kažkas pasikeistų.Dabar viskas vyks taip,kaip suplanuota,o tais 2021 m.ir reikės vėl sėsti prie stalų bei kalbėti,ar palikti šitą sistemą ir ar ieškoti kažkokių kitokių išeities būdų.Pamatysim,ar pasiteisins tie langai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
-3
Atsakyti
nesamone
Jau visa tai atsibosta logiska is motiejuno puses aisku kad sudeliotas tvarkarastis koks dar gali but pakeitimas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.