Brandonas Daviesas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Paulius Jankūnas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Antanas Kavaliauskas Nuotr.: Fododiena.lt/R.Lukoševičius
Šarūno Jasikevičiaus brolis Vytenis Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Brandonas Daviesas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Paulius Jankūnas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Antanas Kavaliauskas Nuotr.: Fododiena.lt/R.Lukoševičius
Šarūno Jasikevičiaus brolis Vytenis Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
  • „Žalgiris“ penktadienį namuose pradės Eurolygos sezoną kova su „Crvena Zvezda“.
  • Jankūnas mano, kad nauja komanda vis dar yra ieškojimų kelyje.
  • Micičius žaidė „Crvena Zvezda“ gretose ir pasiekė geriausią klubo rezultatą.
  • Micičius teigia, kad atsinaujinusi „Crvena Zvezda“ turės sėkmingą sezoną.

Jau šį penktadieni startuoja naujasis Eurolygos sezonas. Kauno „Žalgirio“ komanda namuose susitiks su atsinaujinusia Serbijos čempione Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa. „Žalgiris TV“ rubrikoje „Dėmesys Eurolygai“ žalgiriečių kapitonas Paulius Jankūnas ir komandos naujokas Vasilije Micičius dalinosi mintimis prieš būsimą Eurolygos startą.

Foto galerija

„Praėjusį sezoną tuo geru žaidimu Eurolygos sezono pabaigoje užsikėlėme kartelę ir dabar visi tikisi, kad nuo pirmų rungtynių bus ne tik toks žaidimas, bet ir dar geresnis, – apie sirgalių lūkesčius kalbėjo Jankūnas. – Šiais metais nauja komanda, ant popieriaus atrodo lyg ir stipresnė, bet taip kol kas tikrai nebus, nes esame ieškojimų kelyje ir manau, kad galime žaisti tikrai geriau nei pernai, bet reikia dar daug dirbti.“

Pirmoji varžovė Eurolygoje bus visada grėsminga ir kietą krepšinį propaguojanti „Crvena Zvezda“ komanda. Pernai žalgiriečiai laimėjo išvykoje, bet „Žalgirio“ arenoje patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimų sezone.

„Pirmiausia reikia nenusileisti agresyvumu, žaisime namuose, prie savo fanų. Tai yra vienintelis raktas į pergalę, nes su tokiomis komandomis reikia taip ir žaisti, –  apie varžovų komandą pasakojo Jankūnas. – Jeigu tu nusileisi kovoje dėl kamuolių arba situacijose vienas prieš vieną, tai jie ims dominuoti aikštelėje ir švęs pergalę. Turime atsakyti tuo pačiu, fiziškai kovoti ir stengtis būti agresyvesniais už juos.“

„Žalgirio“ naujokas iš Serbijos Micičius praeityje pats vilkėjo „Crvena Zvezda“ marškinėlius. Tuo metu jam su komanda pavyko pasiekti istorinį rezultatą Eurolygoje, tačiau dabar viskas yra pasikeitę ir įžaidėjas sieks nugalėti savo buvusį klubą.

„Prieš tai aš apie tai net negalvojau, tik dabar tai supratau. Tai yra mano buvusi komanda, turėjome sėkmingą sezoną, žaidėme labai gerai, Eurolygoje patekome į „Top 8“ etapą ir tai buvo geriausias rezultatas klubo istorijoje, – savo sezoną „Crvena Zvezda“ ekipoje prisiminė Micičius. – Bet dabar yra kiti laikai, aš esu kitame klube ir žiūriu į juos, kaip į varžovus bei noriu juos nugalėti.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
28
Baudų metimai
100%
6/6
Dvitaškiai
75%
3/4

Praėjusio sezono pabaigoje Serbijos sostinės klubą pradėjo spausti finansiniai sunkumai. Per vasarą komandoje atsirado nemažai naujų žaidėjų, o pagrindiniai pokyčiai atsirado vyriausiojo trenerio poste. Ilgametį pergalių kalvį Dejaną Radonjičių pakeitė jaunas ir perspektyvus Dušanas Alimpijevičius.

„Daug žmonių Serbijoje mano, kad šis sezonas Eurolygoje komandai nebus sėkmingas, bet aš taip negalvoju. Pirmiausia, manau, kad šį sezoną jie bus geriausi Adrijos lygoje, kas suteiks jiems pasitikėjimo savimi kiekvienoms Eurolygos rungtynėms, – „Crvena Zvezda“ pliusus vardino Micičius. – Jie yra jauni, su keliais labai patyrusiais žaidėjais, manau, kad tai juos padaro stipria ir konkurencinga komanda. Bėgant laikui jie taps vis stipresne ir stipresne komanda, visai kaip ir mes, nes mes turime panašią strategiją su jaunais žaidėjais. Aš tikrai jų nenuvertinčiau ir bučiau rimtai pasiruošęs kiekvienose rungtynėse prieš juos.“

Įžaidėjui iš Serbijos tai bus pirmosios Eurolygos rungtynės „Žalgirio“ arenoje vilkint žalius marškinėlius. Micičius neslepia, jog įsivaizduoja, ko galima tikėtis iš sirgalių, ir su nekantrumu laukia rungtynių.

„Pernai žiūrėjau daug rungtynių per televizorių ir mačiau, kokia atmosfera čia gali būti. Atvykau iš šalies, kur žmonės tikrai mėgsta krepšinį, tad esu laimingas ir tikrai nekantrauju pamatyti pilną areną,“ – į Eurolygos atidarymo mačą žiūrovus kvietė „Žalgirio“ naujokas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Belgrado Crvena Zvezda
55%
27/49
Metimai iš žaidimo
40%
22/55
32
Atkovoti kamuoliai
23
17
Rezultatyvūs perdavimai
15
7
Perimti kamuoliai
11
2
Blokuoti metimai
1
27
Pražangos
24

Rungtynių žaidėjai

Paulius  Jankūnas
15 PTS
4/6 FG
6/6 FT
Milko  Bjelica
18 PTS
5/10 FG
6/6 FT
Edgaras  Ulanovas
6 REB
4 DREB
2 OREB
Matthias  Lessort
5 REB
1 DREB
4 OREB
Vasilije  Micic
4 AS
3 TO
18 MIN
Taylor  Rochestie
7 AS
4 TO
23 MIN
Paulius  Jankūnas
28 EFF
75% 2P%
50% 3P%
Milko  Bjelica
17 EFF
60% 2P%
40% 3P%