Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt
  • Brandonas Daviesas šį vakarą debiutuos Eurolygoje
  • NBA jis per rungtynes yra įmetęs 20 taškų
  • Atleistas iš Bruklino „Nets“, jis persikėlė į mažą miestuką Prancūzijoje
  • Yra kitoks žaidėjas nei Augusto Lima – žaidžia nugara, gali taškus pelnyti po driblingo
  • Suprato, kad Europoje laimi labiau besistengiančios komandos

Brandonas Daviesas žino, ką reiškia NBA rungtynėse pelnyti 20 taškų. Jis taip pat žino, ką reiškia žaisti mažame Prancūzijos miestelyje, komandoje, kuri varžosi tik vietiniame čempionate.

Brandon Jameel Davies

Brandon Jameel Davies
Brandon Jameel Davies
MIN: 16.27
PTS: 9 (61.02%)
REB: 6
AS: 0.83
ST: 1
BS: 0.33
TO: 1.33
GM: 6

Ši vakarą Daviesas sužinos, ką reiškia Eurolyga. Sprendžiant pagal tai, kaip jis pritapo Kauno „Žalgiryje“, debiutas stipriausioje Senojo žemyno lygoje neturėtų jo nustebinti.

26 metų 208 cm ūgio krepšininkas per šešerias LKL rungtynes vidutiniškai pelno po 9 taškus, atkovoja po 6 kamuolius ir renka po 13,2 naudingumo balo. Tai – antrasis rezultatas komandoje ir visa tai – vos per 15,7 min.

Sekmadienį jis į Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšį įmetė 15 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, taip sužaisdamas kol kas geriausias savo rungtynes „Žalgiryje“.

„Treneriai minėjo, kad kažkas „Lietuvos ryto“ pusėje sakė, kad jie turi pranašumą po krepšiu. Aš tai priėmiau asmeniškai ir stengiausi, kad jie į mane atkreiptų dėmesį“, – po dvikovos, kalbėdamas „Žalgiris TV“, sakė Daviesas.

Aikštėje jis gali rodyti savo raumenis ir riaumoti kaip liūtas, savo žaidimu užtildydamas ir varžovų sirgalius, ir priešininkus. Tačiau, kai rungtynės baigiasi, už aikštės ribų Daviesas yra ramiai mintis dėliojantis šeimos vyras.

Jis nėra tas, kuris sėdės tyliai kamputyje, bet nėra ir tas amžinai pokštaujantis Augusto Lima, kurio šypsenos užtekdavo ir didžiausiam kambariui.

Brazilą „Žalgirio“ starto penkete pakeitęs amerikietis kitoks ir aikštėje. Didelis Limos kūnas ir ilgos rankos tarnaudavo gynyboje, o puolime jis pavojingiausias būdavo po pikenrolo pakilęs į orą ir gaudydamas komandos draugo perdavimą. Bet kai likdavo nugara į krepšį, Lima neįveikdavo nė žemesnio varžovo.

Davieso puolimo arsenalas – kur kas platesnis. Jis varžovus gali įveikti ir po driblingo, ir žaisdamas nugara, ir mesdamas iš tolėliau.

„Brandonas gali ilgiau žaisti aukštesniu tempu, jis turi daugiau krepšinio įgūdžių, bet neturi tiek patyrimo kaip Lima, kuris žaidė „Real“, – savo du auklėtinius, esamą ir buvusį, lygino Šarūnas Jasikevičius. – Smagu, kaip jis įsilieja savo energija ir begaliniu noru, bet iš to noro pridaro klaidų. Reikia nusiraminti ir pabūti sistemoje. Tikiuosi, su laiku nusiramins.“

Nors pastaruosius 2,5 metų Daviesas rungtyniavo Prancūzijoje ir Italijoje, prieš tai jis buvo NBA žaidėjas.

2013 metų spalį aukštaūgis pasirašė sutartį su Filadelfijos „76ers“ ir lapkričio 2-ąją sužaidė pirmąsias rungtynes NBA, į Čikagos „Bulls“ krepšį įmesdamas 2 taškus.

Dar po metų, 2014 metų lapkričio 5 dieną, Daviesas sužaidė rezultatyviausias karjeros NBA rungtynes, į Orlando „Magic“ krepšį įmesdamas 20 taškų.

Visgi NBA viskas greitai keičiasi. Tų pačių metų gruodžio 11 dieną Daviesas buvo iškeistas į Bruklino „Nets“ komandą, o po keturių savaičių – atleistas. „Nets“ gretose jis sužaidė septynerias rungtynes ir taip jo karjera (bent jau kol kas) NBA lygoje baigėsi.

„NBA daug kas priklauso nuo situacijos, laiko ir netgi sėkmės, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Daviesas. – Nemalonu, bet tuo pačiu ir malonu, kad man nepavyko ten įsitvirtinti. Kai žaidžiau NBA, daug apie ją išmokau ir, manau, kad parodžiau, jog galiu ten žaisti. Bet tuo pačiu po to Europoje, manau, tapau geresnis žaidėjas. Turėjau užaugti, daug ko išmokti, nes krepšinis čia kitoks nei NBA. Manau, parodžiau, kad galiu žaisti abiejuose lygiuose. O kol tobulėsiu, tol turėsiu galimybę ten sugrįžti.“

Iš niekada nemiegančio Niujorko Daviesui teko keltis į ramų rytų Prancūzijos miestuką Šaloną. Vos 45 tūkst. turinčio miesto komanda dėl traumos neteko vidurio puolėjo Erico Dawsono, todėl jai teko ieškoti pakeitimo. Daviesas tapo tuo pakeitimu.

Pirmieji žingsniai Europoje nebuvo lengvi.

„Pirmaisiais metais tikrai strigau. Čia kitokios taisyklės, kitaip traktuojami žingsniai ir kiti dalykai, – prisiminė Daviesas. – Bet man pasisekė, kad turėjau tikrai gerus trenerius, kurie norėjo su manimi dirbti ir išmokyti naujų dalykų. Tuo pačiu noriu pasinaudoti ir tuo, kad čia, Kaune, turiu puikius trenerius. Reikia mokytis ir tapti geresniu kasmet.“

Į Lietuvą jis persikėlė po to, kai padėjo „Monaco“ komandai pasiekti FIBA Čempionų lygos finalo ketvertą ir ten užimti trečią vietą. Trečiame pagal pajėgumą Europos krepšinio turnyre Daviesas vidutiniškai rinkdavo po 9,3 taško ir po 3,9 atkovoto kamuolio.

Kai Vilniaus oro uoste Daviesas išėjo pro atvykimo vartus, jo turimos mantos kiekis nustebino net „Žalgirio“ atstovus – į lagaminus amerikiečio šeima sutalpino visą mantą, kurios gali prireikti ilgam sezonui kitoje Atlanto pusėje. 

Krepšininką į naują šalį ir miestą atlydėjo žmona ir dukra, o per šventes Daviesų giminės atstovų Kaune ir bus ir daugiau – artimai su mama ir sese bendraujantis krepšininkas laukia jų apsilankymo, greičiausiai atskris ir žmonos tėvai.

„Žinau, kad jie visi labiau nori pamatyti mano dukrą, nei mane patį“, – kvatoja amerikietis.

Iki švenčių ir pasimatymo su gimine Davieso dar laukia daug darbo aikštelėje. Kaip ir kitų „Žalgirio“ naujokų, matyti jį komandoje pirmiausia norėjo treneris Jasikevičius. Daviesas jau spėjo įsitikinti, kad treneris juo pasitiki.

Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas
„Jam patinka mano žaidimas. Man garbė tai girdėti iš jo ir tuo pačiu žinoti, kad jis norėjo manęs šioje komandoje. Jį visi pažįsta, žino jo pasiekimus, o aš žinau, kad jis gali pakelti mano žaidimą į kitą lygį. Tuo pačiu aš noriu padėti šiai komandai pakilti į kitą lygį. Jis mato, kad aš padarysiu viską, ką galiu, dirbsiu sunkiai. Jis tai vertina, dėl to aš čia ir esu“, – apie savo santykį su treneriu Jasikevičiumi kalbėjo Daviesas.

Žaidimas Eurolygoje jam bus naujas patyrimas ir įsibėgėti gali prireikti laiko. Bet dveji metai Europoje jį jau išmokė, kas čia yra svarbiausia.

„Žaidimas čia kur kas labiau paremtas galva, – aiškino Daviesas. – Čia turi būti stiprus mąstant. NBA daugiau yra bėgiojama pirmyn ir atgal, o talentingesnė komanda ten visada laimės. Čia komanda, kuri labiau nori laimėti ir labiau kaunasi, laimi. Manau, tai priežastis, kodėl buvau čia pakviestas. Aš esu toks žaidėjas, mėgstu kelti sau iššūkius ir atiduoti viską, ką galiu, aikštėje.“

Komentarai:
antanasGirdejau jis chandziulnikas ir psichiskai nesveikas--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


cia tu ar tavo tevas? nes girdejau tavo tevas psichinis ligonis yra, o motina vietine prostitute
2017-10-14
-2
Atsakyti
visokie babunai ar siaip debilavoti anonimai rasineja sudus ir geda daro musu saliai - izoliuot tokius issigimelius, arba istremt
2017-10-14
-4
Atsakyti
Pasigydykit, rytfaniai :D
2017-10-13
+4
Atsakyti
...
butent, ne pagal stats reikia pirkt zaidejus, klubas ziuri kaip tas zaidejas gali but naudingas klubui, ne visi zaidejai reikalingi kad mestu po 20pts.
2017-10-13
+4
Atsakyti
antanas
Girdejau jis chandziulnikas ir psichiskai nesveikas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-13
-4
Atsakyti
mad
kas svaigsta del stats zemu jo praito sezo tai pasol nx dalbajobai:D:D zali pradejo eit Olympiakos keliu, stats nieko dar nepasako apie zaideja ir juo labiau nepasako koks jis gali but geras, pvz Olympiakos taip pasieme Dunston, kuris Italu vidutiniokuose neturejo super statsu, o dabar Efese puse jusu jibano ryto biudzeto kala per metus ir el visada i DPOY pretenduoja, tai pat su Birch buvo kuris Turkuose, berods dar su Kairiu lose vienam teame ir nebuvo kazkos super grajokas, o dabar i NBA isvare, tai pat Hunter, krc net sneket cia jum dalbajobai neverta...
2017-10-13
+2
Atsakyti
to auris
numesk linka straipsnio, ar tu eilinis rytfanis gyvenantis savo iliuziju pezalu pasaulyje? :D
2017-10-13
-6
Atsakyti
as
ryto dalbojabams cia ne vieta zurekit savo dvesanti klubeli ryta
2017-10-13
-7
Atsakyti
amzinas
auris,

parodysi sita intervju kur sake?? :D Bostas pasiausdavo aisku kartais, bet ir daug patrauke komanda per svarbias rungtynes, tai jam galbut ir galejo tureti priekaistu. del Davies is viso nesamone, nebuvo jisai kertinis zmogus ir mazai nuo jo zaidimas priklausydavo, ypac kai daug kartu kildavo nuo suolo. taigi lauksim straipsnio :D
2017-10-13
+3
Atsakyti
ANONIMUI
Senokai teko matyti tiek klaidu viename sakinyje :)rytfanis?
2017-10-13
-1
Atsakyti
auris
ZInai ,kad zaidejas lievas kai Monaco klubas juos vadino klubo iinkarais ir dziauiasi ,kad atsikrate Bostu ir Davies,nes kaip klubo vadovai sake,jie buvo pragrindine prieastis,kodel nelaimejo pernai sezone nieko...ir dziaugiasi kad situos nevykelius pakeite rimtais zaidejais tokiais kaip Robonsonu ir Kikanoviciumi,kurie iskart irodo,kad pagaliau Monaco tapo rimta jega europos krepsinyja
2017-10-13
+1
Atsakyti
...
tai geriau pirkt 25pts kinijoj rinkusi graika? :D
2017-10-13
-4
Atsakyti
Babunas
Trečiame pagal pajėgumą Europos krepšinio turnyre Daviesas vidutiniškai rinkdavo po 9,3 taško ir po 3,9 atkovoto kamuolio.

LLMAO oho koki cia veri isigijo :PP gal apgailetino lygio LKL dar kazka sugeba parodyti,bet akivaizdu,kad tokiam tik ir zaisti Prancuzijoje arba LKL...nes aukstesnio lygio netrauki9a
2017-10-13
-7
Atsakyti
Anonimas
Per garsei cia sneka jis dar nesuzaidies nei vieneriu runktiniu euroligoi bus matit sendien ka giaro nuveiks

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-13
+7
Atsakyti
Gera jaskos strategija
Treneriai minėjo, kad kažkas „Lietuvos ryto“ pusėje sakė, kad jie turi pranašumą po krepšiu. Aš tai priėmiau asmeniškai ir stengiausi, kad jie į mane atkreiptų dėmesį“, – po dvikovos, kalbėdamas „Žalgiris TV“, sakė Daviesas.

Kaip tik sakė. Kad neturi , lietuvių neapgausi, bet legionierius gali :D gerai čia jaska sugalvoja, kaip motyvuot žaidėjus :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-13
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

46%
82,3
Pelno taškų: 82,3
Taiklumas: 45,9%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 106
Blogiausias pasiekimas: 64
Daugiausia pelno: Kevin Pangos