„Crvena Zvezda“ Nuotr.:
Paulius Jankūnas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Milko Bjelica Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Dušanas Alimpijevičius Nuotr.:
Kauno „Žalgiris“ Nuotr.:
„Crvena Zvezda“ Nuotr.:
Paulius Jankūnas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Milko Bjelica Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Dušanas Alimpijevičius Nuotr.:
Kauno „Žalgiris“ Nuotr.:
  • „Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo pergale prieš „Crvena Zvezda“ 78:76
  • Ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiai pataikė 4 tritaškius paeiliui ir spurtavo 16:3
  • Serbai galėjo išplėšti pergalę, bet Rochestie tritaškis skriejo pro šalį

Lemiamo ketvirčio metu keturis tritaškius iš eilės smeigęs ir sėkmingai mačo pabaigą sužaidęs Kauno „Žalgiris“ (1-0) Eurolygos sezoną pradėjo pergale. Šarūno Jasikevičiaus kariauna savo aikštėje 78:76 (15:13, 28:27, 10:17, 25:19) parbloškė Belgrado „Crvena Zvezdą“ (0-1).

Foto galerija

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Crvena Zvezda“ nutolo 6 taškais (59:53), tačiau tuomet puikią atkarpą sužaidė žalgiriečiai. Kevinas Pangosas smeigė du tritaškius, po vieną tolimą šūvį pridėjo Aaronas White’as ir Paulius Jankūnas, kapitonas įmetė dar du taškus ir kauniečiai po spurto 16:3 atsiplėšė 7 taškais (69:62).

Netrukus Edgaras Ulanovas dukart vienas prieš vieną sutvarkė varžovą ir išlaikė saugų atstumą (74:68), bet serbai sugebėjo priartėti iki minimalaus skirtumo (73:74).

„Treneris pasakė, kad žaisime tą derinį. Kartą įmečiau, kodėl nepamėginus dar kartą? Ir varžovas buvo palankus, žiūrime ir į juos, kaip jam sekasi. Šiandien taip jau pavyko“, – apie sėkmingą savo atkarpą po mačo sakė Ulanovas.

„Žalgirį“ patempė po du taškus pelnę Kevinas Pangosas ir Ulanovas (78:73), tačiau varžovai tritaškiu likus 15 sekundžių ir vėl atkūrė intrigą (76:78).

Tuomet žalgiriečiai prarado kamuolį ir varžovams atidavė teisę rengti lemiamą ataką. Visgi Tayloro Rochestie tritaškis buvo itin netaiklus ir pergalę šventė daugiau nei 11 tūkst.  žiūrovų palaikoma „Žalgirio“ komanda.

Šiame mače Eurolygoje debiutavo jaunieji Martynas Arlauskas ir Gytis Masiulis, taip pat Brandonas Daviesas ir Aaronas White'as.

„Dabar Arlauskas galės mokykloje aukštai iškelta galva vaikščioti“, – su plačia šypsena po mačo apie 17-metį Šarūnas Jasikevičius

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
28
Baudų metimai
100%
6/6
Dvitaškiai
75%
3/4

„Žalgiris“ šiame mače suklydo 21 kartą, o varžovai – 13. „Nesuprantu, kaip galima Eurolygoje laimėti su 21 klaida, bet tai padarėme. Einame toliau dirbti“, – teigė Jasikevičius.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 15 (6/6 baudos, 5 atk. kam., 28 naud. bal.), Kevinas Pangosas 14, Edgaras Ulanovas 11 (6 atk. kam.), Aaronas White’as (5 atk. kam.) ir Brandonas Daviesas (5 atk. kam.) po 10.

„Crvena Zvezda“: Milko Bjelica 18, Pero Antičius 17, Tayloras Rochestie 10 (7 rez. perd.). 

Šaro pokštai po rungtynių:

Rungtynių apžvalga:

Vaizdo konferencija:

Vasilije Micičiaus komentaras:

Komentarai:
DecimusKol sezonas nebuvo prasidejes arturiukas kaip visada aiskino kokie apgailetini Zalgirio pirkiniai. Daviesas jau parode savo lygi, sekmadieni ka norejo ta isdarinejo su nusenusiu medziu graiku, o siandien jau ir Whites parode ka gali. Micicius pagal viska matosi protingas zaidejas ir tikrai isizais, tas pats Toupanas savo atletiskumu dar parodys kad gali, ne veltui sekmadieni draske savo prasiverzimais bronzine siuksle, dar Bostas gryz po traumos. Viskas bus grazu/ Cia ne laikrastine siuksle prisirinkusi lavonu, kurie prasidejus sezonui jau apsisiko. Dar prisijungs taip lauktas mockevicius, kuris yra lydeko s lygio ir sudlaikrastis tes savo agonija toliau.


arturiukui ir praeita sezona visi tie motumai, leo ar pangos buvo prasti pirkiniai, bet jie visi isniekino raudonskudurine siuksle, o Pangos dar ir si sezona tyciosis is bronzinio meslo su gynybos specialistu krameriu:DDDDDDD
2017-10-13
-6
Atsakyti
JDNakti islys arturiukas ir pareiks kad visos komandos yra zemo lygio, o raudonskuduriniai ir ispanai yra galingos komandos ir jos visus nusluotu:DDDDDD


Kol sezonas nebuvo prasidejes arturiukas kaip visada aiskino kokie apgailetini Zalgirio pirkiniai. Daviesas jau parode savo lygi, sekmadieni ka norejo ta isdarinejo su nusenusiu medziu graiku, o siandien jau ir Whites parode ka gali. Micicius pagal viska matosi protingas zaidejas ir tikrai isizais, tas pats Toupanas savo atletiskumu dar parodys kad gali, ne veltui sekmadieni draske savo prasiverzimais bronzine siuksle, dar Bostas gryz po traumos. Viskas bus grazu/ Cia ne laikrastine siuksle prisirinkusi lavonu, kurie prasidejus sezonui jau apsisiko. Dar prisijungs taip lauktas mockevicius, kuris yra lydeko s lygio ir sudlaikrastis tes savo agonija toliau.
2017-10-13
-7
Atsakyti
JD
DugnasSuperine savaite Lietuvos krepsiniui.1. Lietkabelis nugalejo Prancuzijos cempionus.2. Bronzine laikrascio parodija buvo isniekinta ispanu lavonu komandos.3. Neptuno pergale pries Izraelio cempionus.4. Zalgirio pergale pries Serbijos cempionus.


Nakti islys arturiukas ir pareiks kad visos komandos yra zemo lygio, o raudonskuduriniai ir ispanai yra galingos komandos ir jos visus nusluotu:DDDDDD
2017-10-13
+1
Atsakyti
Sunki savaite rytfaniams. Maza to kad patys per kelias dienas gavo dvi pliuchas tai dar skandalai vadovybeje ir panasu kad agonija bus dar didesne nei iki siol jau buvo. Neveltui visa rungtyniu laika cia zviege is pasiutimo dilmah, urodas artiom islindo, net arturiukas proto invalidas eilini syki pademonstravo savo debiliskuma, o dabar kaip ir visada visos tos siuksles sedi pasislepusios ir slapta skaito komentarus susinervine po Zalgirio pergales.
2017-10-13
+1
Atsakyti
Nu nuostabi savaite! Zalgiris per kraujus,bet isvargo pergale, neptunas laimejo, lietkabelis fantastiskai laimejo. Na ir desertui raudonoji parodija buvo patvarkyta ispanu autsaideriu. O jeigu dar prisiminus kad sekmadieni siemense ir zalgiris tuos lavonus nepersistengdami iveike,tai isvis pasaka. Nors cia jau iprasta. Rytfaniai loja kaip pakraus zalgiriui,o kai gauna,patyli pora dieneliu. Tada loja kad sluos varzovus eurocup. Kai gauna eurocup,tada laukia eurolygos ir loja kad ten zalgiri visi dauzys. Kai laimi zalgiris,tada jau laukia zalgirio varzybu lkl ir meldzias kad ten nesisektu.. vargsu rytfaniu agonija. Bet pala, savaite dar nesibaige.. sestadieni neptunas su rytuku jau linksminsis :D

Su pergale visa Lietuva!
2017-10-13
-15
Atsakyti
Tobula savaite

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-13
-16
Atsakyti
Fantastiskas vakaras. Is pradziu sekmadieni, paskui treciadieni ir dar siandien.

Isivaizduokit kaip jauciasi rytfaniai:D

Pusantros valandos cia dergesi, lojo, bet kaip ir visada gauna per savo mordas:D
2017-10-13
-34
Atsakyti
vos nevos issikapste..valinskas kaip nesavas,bijo verztis,vis ziuri kam atiduot.o jei visgi isdrysta,tai mina linija.jam toki sansa duoda,o ji net gynyboj mauste. ir cia zaide pries pacia biedniausia komanda(dangubic nezaide).tai kas bus kai atvaziuos rimtesnes komandos?

p.s.belieka tik pasidziaugt ta pergale nes su tokiu zaidimu ju pasiekt bus labai sudetinga.micic,tupan,milaknis ir kavaliauskas turi stipriai pagerint zaidima jei norim kovot kaip pernai,vieniems ulanovui su jankunu ir pangos bus sunku
2017-10-13
-16
Atsakyti
GB21Dar pries rungtynes kazkoks rytfanis rase kad Jankunui jau pelenai byra laikas trauktis :D


Arturiukas debiliukas irgi jau nurasinejo Jankuna, kliedejo kad jis daug uzdirba be naudos, bet Jankunas yra Jankunas.
2017-10-13
-11
Atsakyti
Ale ot rytfaniams nesiseka. Gavo isniekinima sekmadieni nuo Zalgirio eilini syki, treciadieni parejo pliucha kibiro starte nuo ispanu lavonu, o siandien dar ir Zalgiris laimejo.

Uzuojauta, rytfaniai:DD
2017-10-13
+12
Atsakyti
EL CrapikoVisus su pergale. Kas ten sake kad Jankunas jau paseno? A, rytfaniukai?Pangosas nerealus kaip ir su raudonskudurine sliundra. White siandien parode ka gali.Viskas normaliai. Reikia neuzmirsti kad Zalgirio startas Eurolygoje visada buna sunkus.


Dar pries rungtynes kazkoks rytfanis rase kad Jankunui jau pelenai byra laikas trauktis :D
2017-10-13
-4
Atsakyti
Toupanas tai susireikšmines ale MJ

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-13
+16
Atsakyti
AndrasŽmonės gal žinot oficialius skaičius kiek arenoje sirgalių buvo?


11456, bent tiek EL puslapyje raso.
2017-10-13
+4
Atsakyti
AndrasŽmonės gal žinot oficialius skaičius kiek arenoje sirgalių buvo?


Attendance: 11456
2017-10-13
-5
Atsakyti
Tupanas su savo abejingu veidu ir tokiu zaidimu bus pasodintas i suolo gala kol pats pasiprasys paleidziamas.visi kiti tikrai nese indeli i pergale.sveikinimai zalgirieciams su pirma pergale

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-13
-1
Atsakyti
Visus su pergale. Kas ten sake kad Jankunas jau paseno? A, rytfaniukai?

Pangosas nerealus kaip ir su raudonskudurine sliundra. White siandien parode ka gali.

Viskas normaliai. Reikia neuzmirsti kad Zalgirio startas Eurolygoje visada buna sunkus.
2017-10-13
-10
Atsakyti
Žmonės gal žinot oficialius skaičius kiek arenoje sirgalių buvo?
2017-10-13
+18
Atsakyti
nairaO dieve, nu ir rungtynės!!! Iš arenos išeinu užkimus, bet po velnių žiauriai laiminga :) su pergale Žaliai Balti :)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Šaunuolė, tikrai garsiai rėkei!

SU pergale visus!
2017-10-13
-5
Atsakyti
In your face makulatūros pakalikai, su krūva klaidų, neusisižaidimu vistiek kad ir sunki, bet pelnyta pergalė!!!

Ruoškitės silkutėms, nes gali būti jau 4-as išniekinimas jūsų tvarte! su pergale Žalgirio fanus!
2017-10-13
-23
Atsakyti
O dieve, nu ir rungtynės!!! Iš arenos išeinu užkimus, bet po velnių žiauriai laiminga :) su pergale Žaliai Balti :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-13
+24
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Belgrado Crvena Zvezda
55%
27/49
Metimai iš žaidimo
40%
22/55
32
Atkovoti kamuoliai
23
17
Rezultatyvūs perdavimai
15
7
Perimti kamuoliai
11
61%
20/33
Dvitaškiai
43%
12/28
94%
17/18
Baudų metimai
79%
22/28

Rungtynių žaidėjai

Paulius  Jankūnas
15 PTS
4/6 FG
6/6 FT
Milko  Bjelica
18 PTS
5/10 FG
6/6 FT
Edgaras  Ulanovas
6 REB
4 DREB
2 OREB
Matthias  Lessort
5 REB
1 DREB
4 OREB
Vasilije  Micic
4 AS
3 TO
18 MIN
Taylor  Rochestie
7 AS
4 TO
23 MIN
Paulius  Jankūnas
28 EFF
75% 2P%
50% 3P%
Milko  Bjelica
17 EFF
60% 2P%
40% 3P%