Martynas Arlauskas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Milko Bjelica Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Edgaras Ulanovas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Mathiasas Lessortas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Aaronas White'as Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Martynas Arlauskas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Milko Bjelica Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Edgaras Ulanovas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Mathiasas Lessortas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Aaronas White'as Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Kauno „Žalgiris“ buvo ką tik dėl penkių asmeninių pražangų netekęs Brandono Davieso ir Vasilije Micičiaus. Mažiausiai, ko jiems reikėjo, tai dar prarasti ir Keviną Pangosą. Tik ne tada, kai ant suolo dėl traumos sėdėjo dar vienas gynėjas Dee Bostas.

Foto galerija

Pangosas turėjo keturias asmenines pražangas, todėl turėjo vengti bet kokios rizikos gynyboje. Vienas švilpukas, ir jo rungtynės bei „Žalgirio“ likimas būtų pakibęs ant plauko. 

Pasakykite tai kam nors kitam. 

Prasidėjus priešpaskutinei mačo minutei, Pangosas užsiėmė poziciją gynyboje po krepšiu ir sustingo, kai pastebėjo link jo artėjantį Milko Bjelicą. Juodkalnietis atsimušė į kanadietį ir „Žalgirio“ gynėjas atsidūrė ant parketo.

Švilpukas, pražanga puolime, „Žalgirio“ kamuolys. Triumfuojantį Pangosą nuo parketo kelia komandos draugai.

„Ko gero, tai buvo rizikinga, ir nežinau, ar treneriui tai patiko, – prisiminęs šį epizodą, šyptelėjo Pangosas. – Bet tiesą pasakius, žinojau, kad jeigu būsiu toje vietoje, turiu joje atsidurti anksti. Negali bijoti prasižengti, reikia žaisti. Tai ir padariau.“

Kaip į tai reagavo Šaras?

„Sakiau, kad jis neprasižengtų, nes neturime Dee Bosto, Vasilije Micičius buvo iškritęs. Būtume likę be vieno žaidėjo, kuris yra pasiruošęs komandą vesti į priekį“, – paaiškino Šarūnas Jasikevičius.

Pangoso pasiaukojimas ir tikslus sprendimas gynyboje leido Kauno „Žalgiriui“ išsaugoti vieno taško persvarą. Po to abi komandos apsikeitė netaikliais metimais ir Pangosas vėl ėmėsi iniciatyvos – jis prasiveržė po krepšiu ir paleido švelnų balioną nuo lentos. Kamuolys skrodė tinklelį ir padidino „Žalgirio“ persvarą iki 76:73.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
28
Baudų metimai
100%
6/6
Dvitaškiai
75%
3/4

Tai buvo 10-asis Pangoso taškas ketvirtyje. Aštuonis iš eilės jis surinko ketvirčio pradžioje, kai Belgrado „Crvena Zvezda“ pavojingai nutolo 59:53.

„Man patinka žaisti rungtynių pabaigas, tai – smagioji dalis, – tikino Pangosas. – Visada nori žaisti kaip įmanoma geriau tuomet. Bet svarbiausia ne pataikyti, o teisingai sužaisti – perduoti kamuolį teisingam žmogui. Šiandien aš pataikiau, bet tai nieko nereiškia.“

Pirmosiose sezono rungtynėse „Žalgiris“ rėmėsi tais žaidėjais, kuriais galėjo ir turėjo remtis. Paulius Jankūnas buvo menkai pastebimas LKL pirmenybių starte, bet atėjus Eurolygai jis buvo tas pats patikrintas ginklas – 15 taškų, 5 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 28 naudingumo balai.

Jankūnas, Pangosas ir Edgaras Ulanovas ketvirtajame kėlinyje surinko 21 iš 25 komandos taškų.

„Sezono pradžioje tokiose situacijose lengviau pasitikėti tais, kurie jau yra žaidę mano sistemoje. Tai natūralu, nes aš su jais jau praėjau daug situacijų, – sakė Jasikevičius. – Kiti turi išsikovoti pasitikėjimą.“

Vienas iš siekiančių Jasikevičiaus pasitikėjimo – Axelis Toupane’as. Prancūzas mačą pradėjo starto penkete, bet žaidė mažiau nei 13 minučių. Mažiau už jį aikštėje praleido tik debiutavę Gytis Masiulis ir Martynas Arlauskas, kurie aikštėje tepabuvo 6 sekundes.

Tuopane’as per šį laiką pelnė 2 taškus, atkovojo 2 kamuolius ir 2 kartus suklydo. Toupane’o žaidimas ir tuo pačiu jo potencialas geriausiai atspindi ir visos komandos žaidimą bei potencialą.

Pirmoji „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje tikrai dar nebuvo tokia, kuri keltų daug džiaugsmo. Žaisdami su viena silpnesnių lygos komandų, kauniečiai suklydo 21 kartą ir dažnai tos klaidos buvo net ne išprovokuotos – perdavimai tiesiai į varžovams į rankas, perdavimai pozicijos neužsiėmusiems komandos draugams ir pan.

Paskutinė klaida vos nepalaidojo „Žalgirio“ rungtynių. Pirmaudami 78:76, žalgiriečiai išsimetė kamuolį iš už šoninės linijos ir jiems tereikėjo laukti pražangos, kadangi iki mačo pabaigos buvo likusios 15 sekundžių.

Visgi Stefanas Lazarevičius kyštelėjo ranką ir kamuolys į užribį išskriejo nuo Edgaro Ulanovo.

Taip vos prieš akimirką turėję 5 taškų persvarą, žalgiriečiai atidavė šansą laimėti varžovams.

Ir tik po to, kai Tayloras Rochestie prieš nuaidint sirenai prametė iš toli, „Žalgirio“ arena galėjo lengviau atsikvėpti.

„Jo metimas nebuvo geras, jis metė puslaisvis, bet išmetė netobulai. Jei būtų įmetęs, aišku, visi žvilgsniai būtų krypę į mane“, – po dvikovos pripažino Ulanovas.

Ulanovas prarado net 6 kamuolius, dar trys jo komandos draugai prarado po 3 kamuolius. Tai nustelbė net solidų komandos pataikymą (27/49, 55 proc.).

„Vakar mačiau beveik visas Eurolygos rungtynes ir visos komandos atrodo panašiai, – tragedijos nematė Micičius. – Tai – sezono pradžia. „Fenerbahče“ yra čempionai, bet vakar jie pralaimėjo. Visi sezoną pradeda nervingai. Tai – ne pasiteisinimas, o realybė.“

Realybė ir tokia, kad „Žalgiris“ po pirmojo mačo turi vieną pergalę. Ji nebuvo graži, bet pergalė yra pergalė.

„Norėjome laimėti bent vienu tašku, laimėjome dviem“, – optimistiškai reziumavo Micičius.

Vaizdo reportažas:

Komentarai:
komanda turi nerealu potenciala ir po biski, jis bus isnaudojamas
2017-10-14
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Belgrado Crvena Zvezda
55%
27/49
Metimai iš žaidimo
40%
22/55
32
Atkovoti kamuoliai
23
17
Rezultatyvūs perdavimai
15
7
Perimti kamuoliai
11
2
Blokuoti metimai
1
21
Prarasti kamuoliai
13

Rungtynių žaidėjai

Paulius  Jankūnas
15 PTS
4/6 FG
6/6 FT
Milko  Bjelica
18 PTS
5/10 FG
6/6 FT
Edgaras  Ulanovas
6 REB
4 DREB
2 OREB
Matthias  Lessort
5 REB
1 DREB
4 OREB
Vasilije  Micic
4 AS
3 TO
18 MIN
Taylor  Rochestie
7 AS
4 TO
23 MIN
Paulius  Jankūnas
28 EFF
75% 2P%
50% 3P%
Milko  Bjelica
17 EFF
60% 2P%
40% 3P%