Nuotr.: USA Today - Scanpix
Nuotr. USA Today - Scanpix
  • Valančiūno rezultatyvių perdavimų rodiklis išaugo beveik trigubai
  • Puolimo arsenale – Olajuwono ir Nowitzki judesiai
  • Gynyboje suspėja ir paskui greitus įžaidėjus

NBA ikisezoninės rungtynės nėra pačios svarbiausios ar atkakliausos varžybos krepšinio pasaulyje, tačiau tai, koks jose šiemet buvo Jonas Valančiūnas, džiugina Toronto „Raptors“ gerbėjus. Šio klubo fanų tinklaraštis „raptorsrepublic.com“ pastebėjo, kad lietuvis buvo kitoks ir puolime, ir gynyboje.

Pastebima, kad anksčiau Valančiūnas galėdavo būti nepastebimas didžiąją rungtynių dalį, tiesiog lakstydamas iš vienos aikštės pusės į kitą. „Raptorsrepublic.com“ apžvalgininkai spėlioja, kad tai gali būti susiję su tuo, kad Kyle’as Lowry ir DeMaras DeRozanas nelinkę dalytis perdavimais, arba su paties Valančiūno nenusiteikimu.

Dabar, kaip teigiama Valančiūno žaidimą apžvelgiančiame straipsnyje, lietuvis yra kur kas aktyvesnis.

Pirmiausia pastebima, kad išaugo Valančiūno rezultatyvių perdavimų santykis. Jeigu anksčiau gavęs kamuolį, jis jį „prarydavo“ lyg juodoji skylė (4,3 proc. prisilietimų baigdavosi rezultatyviais perdavimais), tai šių metų ikisezoninėse rungtynėse šis rodiklis išaugo iki 11,6 proc.

Palyginimui, Karlo Anthony Townso rodiklis praėjusį sezoną buvo 12,7 proc., o Anthony Daviso – 11 proc.

Be abejo, ikisezoninėse varžybose imtis yra labai maža, tačiau pastebima, kad JV aikštę mato kur kas geriau nei ankstesniais sezonais.

Kai kurie Valančiūno veiksmai puolime privertė net aikčioti iš nuostabos – tai labiau priminė Hakeemo Olajuwono ar Dirko Nowitzki arsenalo judesius.

Ikisezoninėse rungtynėse JV krepšį atakavo ypač efektyviai – tikslą pasiekdavo net 68,2 proc. metimų. Jis gerai jaučiasi judėdamas, kai gali baigti atakas žaisdamas du prieš du.

Gynyboje Valančiūnas taip pat juda pastebimai greičiau ir sklandžiau. Anksčiau jis būdavo nuolat peikiamas dėl savo gynybos prieš pikenrolą, kai nespėdavo prieš žemus ir greitus varžovų įžaidėjus. Dabar jo kojos juda kur kas greičiau ir pateikiamas pavyzdys, kaip JV spėja tiek prie Patricko Beverley, tiek prie DeAndre Jordano.

Esminis skirtumas, kurį Valančiūno žaidime fiksuoja „raptorsrepublic.com“, yra sklandumas. Jo veiksmai abejose aikštės pusėse yra atliekami be abejonių, greitai ir užtikrintai. Viliamasi, kad tokia tendencija išliks ir tada, kai prasidės oficialus sezonas.

Komentarai:
djgaffer
Perna metų olimpiada atrodo buvo kaip šaltas dušas JV.Pagaliau suprato,kad jei vasarom nedirbs,tai gali stipriai kirsti per jo žaidimą.Daug brandesnis žaidimas atrodo,labiau viską apmąsto.Tokį Joną norisi matyti visada.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-15
-3
Atsakyti
To hard
Tai teoriškai pagal tavo pasakymą, Valančiūnui užtenka pakelti savo taškų vidurkį 3 taškais? :)

Nes panašius į tavo norimus skaičius jis jau rodė porą sezonų iš eilės

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-15
-2
Atsakyti
Zzz
Marketingas, si sezona Toronto megins visais budais prastumti Valanciuna kam nors, tai galvoja gal uzkibs ant visu palyginimu ir sneku, kad Valanciunas tapo super geresnis nors is esmes tas pats vaizdas.
2017-10-15
+7
Atsakyti
Anonimas
pagaliau,turi but luzio sezonas. now or never
2017-10-15
Atsakyti
hard
Gerai butu kad JV rinktu po 15pts ir 10rebs ..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-15
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.