Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix
  • „Rockets“ atakoms diriguos Hardenas ir Paulas
  • Dominuojantis bus tas krepšininkas, kuris tiesiog turės kamuolį, sako „Rockets“ treneris
  • Paulas turės prisitaikyti prie kur kas greitesnio žaidimo tempo
  • Abu krepšininkai ikisezoninėse rungtynėse kartu rinko 18,5 rezultatyvaus perdavimo

Hjustono „Rockets“ gynėjų duetą artėjantį sezoną sudarys du krepšininkai, kurie visą karjerą savo rankose nuolat laikė kamuolį. Treneris Mike’as D’Antoni turės užduotį žaidimo vadžias padalinti Jamesui Hardenui ir Chrisui Paului.

Tai ne pats lengviausias darbas, kadangi Hardenas praėjusį sezoną rinko net po 11,9 rezultatyvaus perdavimo ir buvo nepralenkiamas visoje NBA, o Paulas su 9,3 perdavimų vidurkiu užėmė ketvirtąją vietą. Akivaizdu, kamuolys dažnai buvo jų rankose.

32-ejų metų Paulas iš Los Andželo „Clippers“ į Hjustoną atvyko dar tarpsezonio pradžioje, kuomet buvo išmainytas į Patricką Beverley, Lou Williamsą, Samą Dekkerį ir Montrezlą Harrellą.

Taip Hjustono klube buvo suformuota įspūdinga gynėjų grandis.

Paulo karjera pamažu eina į pabaigą, tačiau jis ir toliau išlaiko aukščiausią lygį ir privalo būti išnaudojamas. Dėl to kyla nemažai klaustukų, kaip Paulas ir Hardenas dalinsis kamuolių. Su tuo sutinka ir „Rockets“ treneris.

„Tai gali būti šiek tiek sudėtinga. Puolime gali kilti sunkumų, bet krepšininkai yra pasiryžę visa tai išspręsti, tad mes su tuo susitvarkysime“, – „bleacherreport.com“ cituoja D’Antoni.

Paulas visą savo karjerą šalia savęs neturėjo tokio pajėgaus ir dominuojančio atakų organizatoriaus. Atvykęs į Hjustoną, Hardenas tokio žaidėjo taip pat šalia savęs nematė.

„Problemų atsirastų tokiu atveju, jeigu šie krepšininkai nenorėtų dalintis kamuoliu. Jeigu jie abu ras vietą komandoje tik kaip tokie krepšininkai, kurie nori visada turėti kamuolį savo rankose, tuomet mes tikrai turėsime bėdų. Bet jie tikrai nori žaisti vienas su kitu, be to, abu yra puikūs ir be kamuolio. Dėl to bus svarbiausia jiems atrasti aikštėje tiek laiko, kad mes dėl to nesumenkintume jų indėlio“, – teigė strategas.

D’Antoni žodžius, kad krepšininkai rodo gerą žaidimą ir be kamuolio, įrodo statistika. Hardenas per pastaruosius trejus metus pataikė 40 proc. tritaškių, kuomet juos atlikdavo po komandos draugų perdavimų. Paulo rodikliai tokių aukštumų nesiekia, bet jis apskritai per pastaruosius tris sezonus įmetė arti 40 proc. tolimų šūvių.

2011-2012 metų sezone Hardenas žaidė kartu su Russellu Westbrooku ir Kevinu Durantu, kurie abu labai mėgsta dominuoti su kamuoliu. Tuomet Hardenas pataikė 153 metimus po komandos draugų perdavimų ir 156 metimus pats susikūręs progas, tad jis puikiai gali žaisti ir be kamuolio.

Tiesiog pastaruoju metu tiek Hardenas, tiek ir Paulas to nedarė.

Nuotr. AP-Scanpix

„Eksperimentuosime su dviem gynėjais ir žiūrėsime, ką galime padaryti. Tai keista situacija, kadangi ji skiriasi nuo kitų. Mano komandoje visada su kamuoliu daugiausiai laiko praleidžia įžaidėjas, o mes ir toliau turėsime tokį atakų organizatorių. Tas, kuris turės kamuolį, tas tuo metu ir bus dominuojantis. Bus įdomu“, – kalbėjo D’Antoni.

Treneris turės ir dar vieną nelengvą užduotį – perteikti savo žaidimo filosofiją Paului. D’Antoni komandos atakos dažnai trunka 7 ar net mažiau sekundžių, o Paulas yra tas krepšininkas, kuris aikštėje mėgsta kone vaikščioti ir pamatuoti visas puolimo galimybes.

Praėjusį sezoną „Rockets“ atakos vidutiniškai trukdavo po 13,6 sekundės, o greičiau atlikti metimą spėdavo tik Oklando „Golden State Warriors“ (13,5 sek.). „Clippers“ pagal šį rodiklį užėmė 17-ąją vietą.

„Panašią situaciją turėjome tuomet, kai pradėjome Hardeną naudoti įžaidėjo pozicijoje. Dauguma žmonių sakė, kad Hardenas nepajudina kamuolio ir su juo nesiskiria. Bandysime pagreitinti savo žaidimą, o Paului bus suteikta laisvė tai daryti. Bet kiekvienas puikus įžaidėjas turi savo žaidimo tempą, kuriame jis jaučiasi komfortabiliai. Dėl to tokie įžaidėjai ir tampa puikūs.

Neketinu priversti krepšininko būti tokiu, koks jis nėra. Bet mes patikrinsime, ar galime tai padaryti. Žinome, kad norime žaisti dar greičiau. Tai galima padaryti įvairiais būdais, todėl problemos nematau“, – pareiškė „Rockets“ treneris.

Naują sistemą su dviem puikiais įžaidėjais išbandanti Hjustono komanda pasiruošimo etape iškovojo tris pergales ir patyrė vieną nesėkmę. Skaičiai rodo, kad abu krepšininkai ir toliau sėkmingai atranda komandos draugus.

Paulas ikisezoninėse rungtynėse vidutiniškai per 27 minutes pelnydavo po 10,3 taško, atlikdavo po 8,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2 kamuolius.

Hardenas vidutiniškai per 32 minutes įmesdavo po 18,8 taško, atlikdavo po 10,2 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 5 kamuolius.

Reguliaraus sezono starte „Rockets“ susikaus su dar greitesne komanda – NBA čempione „Warriors“. Rungtynės Lietuvos laiku įvyks naktį iš antradienio į trečiadienį.

Komentarai:
Nikodemmas
Denveris? Kuom?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-18
-3
Atsakyti
...
Svarbu ne kas dominuos su kamuoliu, o kas UZDOMINUOS aiksteleje!!
2017-10-17
-6
Atsakyti
djgaffer
Hardenas grįš į sau įprastą rolę ir daugiausiai žais SG.O visas žaidimo vadžias Paulas laikys savo rankose.Tai šį sezoną Hardeno perdavimų vidurkis kris kas be ko.Bet atsisėdus ant suolo CP3,galės tada padalint tuo perdavimų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-16
Atsakyti
Y
Cp3 reikejo eit i spurs

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-16
+5
Atsakyti
Man tai gavno toks duetas atrodo. Hardenas gali metyt, bet Cp? Jis gi be kamuolio puolime vidutiniokas ir tai dar turbut per gerai.
2017-10-16
-13
Atsakyti
To nekodemas
Bus idomu dar ziuret i 76ers, jai ten visi sveiki bus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-16
-1
Atsakyti
Anonimas
Ble bet priekis tai gavno pas Raketas, o tai ir pakis jiems koja

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-16
+2
Atsakyti
Šiais metais įdomiausios komanda bus Minesota , Denveris, Milvokis akylai seksiu šias komandas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-16
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.