Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Rungtynėmis Klivlande ir Oklande artėjančią naktį startuoja naujasis Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezonas. Bostono „Celtics“ atvyksta į svečių aikštelę susikauti su „Cavaliers“, o čempionai „Warriors“ priims Hjustono „Rockets“.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ NBA pulso formatu pristato artėjančio sezono intrigas ir tuo pačiu kviečia savo nuomonę išreikšti skaitytojus.

ČEMPIONAI. Niekam nekyla klausimų, kad „Golden State Warriors“ yra ryškiausia šiandieninės NBA komanda. Žaisdama antrus metus su Kevinu Durantu sudėtyje, šiemet Steve’o Kerro kariauna gali būti dar pavojingesnė nei pernai, kai iškovojo 67 pergales. „Warriors“ dominuos, vienintelis klausimas – kaip stipriai? 70 pergalių? Dar daugiau?

ANTRA KOMANDA VAKARUOSE. Trys ryškūs pretendentai: kaip visada stabili San Antonijaus „Spurs“ ir ženkliai pasistiprinusios Hjustono „Rockets“ bei Oklahomos „Thunder“. Dėl „Spurs“ daug klausimų nėra – ji pernai laimėjo 61 rungtynes, turi vis dar kylančią žvaigždę Kawhi Leonardą ir geriausią lygos trenerį Greggą Popovichių. 

Saugiausia būtų spėti, kad antrąją vietą užims „Spurs“, tačiau „Thunder“ ir „Rockets“ labai intriguoja. Pirmoji greta naudingiausio praėjusio sezono žaidėjo Russello Westbrooko pridėjo Paulą George’ą ir Carmelo Anthony, antroji – greta Jameso Hardeno pasipildė Chrisu Paulu. Kiek laiko užtruks abiejų komandos prisitaikymai prie naujų žaidėjų? Kuri komanda geriau dalysis kamuoliu? Kuri mes didesnį iššūkį „Warriors“? Sezono pradžioje turime daugybę klausimų.

LIKUSIOS 4 VAKARŲ KONFERENCIJOS KOMANDOS. Jeigu dėl pirmų 4 nekyla klausimų, tai kas užims likusias 4 vietas atkrintamosiose varžybose? Minesotos „Timberwolves“ minima kaip reali pretendentė – ji turi krūvą talentingų žaidėjų, kurių lyderiu aikštėje ir už jos ribų turėtų tapti Jimmy Butleris. Panaši istorija – su Denverio „Nuggets“, kuri paskutiniais metais vis labiau artėjo prie aštuntuko ir šis sezonas pagaliau gali tapti tuo, kuriame tikslas bus pasiektas.

Dar bent 5 komandos pretenduoja į šias vietas. Los Andželo „Clippers“ atsisveikino su Chrisu Paulu, bet vis dar turi solidžią ir patyrusią sudėtį. Portlando „Trail Blazers“ turi Damianą Lillardą ir C.J. McCollumą, o Naujojo Orleano „Pelicans“ – Anthony Davisą ir DeMarcusą Cousinsą. Jutos „Jazz“ aštuonete buvo pernai ir į tai pretenduos vėl, nepaisant to, kad prarado Gordoną Haywardą. Pridėkime visada kovingą Memfio „Grizzlies“ komandą ir tampa aišku, kad mūšis Vakaruose bus pašėlęs.

„CELTICS“ AR „CAVALIERS“? LeBronas Jamesas vis dar yra geriausias NBA krepšininkas, todėl Klivlando „Cavaliers“ gali būti drąsiai laikoma geriausia Rytų konferencijos komanda. Tačiau jeigu kas nors joje patirs traumą? Jeigu Isaiah Thomasas taip ir neįsibėgės? Tokie scenarijai atveria duris Bostono „Celtics“ komandai šauti į pirmąją vietą jau artėjantį sezoną. Taip, niekas nežino, kaip Kyrie Irvingui seksis prisitaikyti prie Brado Stevenso sistemos, o ir patirties Bostone yra mažiau nei Klivlande. Tačiau „Celtics“ bus visiškai šalia „Cavaliers“ ir pasirengusi ją aplenkti, kai tik pasitaikys proga.

KAIP VEIKS NAUJOJI „RAPTORS“ SISTEMA? Iš kalbų prieš sezoną galima spręsti, kad Toronto „Raptors“ yra pasirengę atsisveikinti su žaidimo stiliumi, kuriame visos žaidimo gijos suteikiamos Kyle’ui Lowry ir DeMarui DeRozanui. Kanados ekipa kalba apie greitesnį žaidimą, daugiau perdavimų ir dar daugiau tritaškių. Ar tai bus naudinga Jonui Valančiūnui? Kokią tai apskritai turės įtaką „Raptors“ padėčiai Rytų konferencijoje? Pernai „Raptors“ laimėjo 51 rungtynes ir Rytuose liko treti, šiemet sieks pakartoti bent tai.

AR JONAS VALANČIŪNAS BUS IŠMAINYTAS? „Raptors“ džiaugiasi Valančiūno progresu, treneris Dwane’as Casey garsiai kalba apie pasitikėjimą lietuviu, tačiau NBA niekada negali būti tikras dėl nieko. Toronto klubas vasarą pratęsė kontraktą su Serge’u Ibaka, kuris gali žaisti ir vidurio puolėju, o turėti du tokius aukštaūgius „Raptors“ gali būti per didelė prabanga. Bandymų iškeisti JV buvo ir anksčiau, tačiau neatsirasdavo juo susidomėjusi komanda. Galbūt šis sezonas bus kitoks?

KAIP ATRODYS „76ers“? Ar šie metai pagaliau yra tie, kuriais Filadelfijos „76ers“ žengs į atkrintamąsias? Vis daugiau NBA apžvalgininkų apie tai yra linkę kalbėti garsiai. Joelis Embiidas grįžta po eilinės traumos ir atrodo žvėriškai. Jeigu sugebės išsilaikyti aikštėje bent 50-60 rungtynių, jis gali ištempti „76ers“ tarp 8 stipriausių Rytų konferencijos komandų. Juolab, kad talento jo komandoje ir taip netrūksta.

LIKUSIOS RYTŲ KONFERENCIJOS ATKRINTAMŲJŲ KOMANDOS. Čia situacija nėra tokia intriguojanti kaip Vakaruose ir tame nėra nieko naujo. Pajėgumų skirtumai tarp konferencijų jau eilę metų yra tokie dideli, kad NBA komisaras Adamas Silveris rimtai svarsto pakeisti atkrintamųjų formatą, kuriame varžytųsi 16 stipriausių visos lygos komandų, o ne po 8 iš kiekvienos konferencijos.

Pažiūrėkime, kas Rytuose pretenduoja į atkrintamąsias, jeigu spėjame, kad „Cavaliers“, „Celtics“, „Raptors“ ir „76ers“ ten bus. Realiausi pretendentai be jų – praėjusio sezono maloni staigmena Vašingtono „Wizards“ ir Giannį Antetokounmpo turinti Milvokio „Bucks“. Į paskutines dvi vietas pretenduoja Šarlotės „Hornets“, jeigu tik Dwightas Howardas ten visko nesugadins, Majamio „Heat“ ir Detroito „Pistons“.

SILPNESNĖS KOMANDOS. Kuri iš likusių ekipų yra labiausiai intriguojanti? Ko gero, lengviausias atsakymas būtų Los Andželo „Lakers“. Daugybę fanų visame pasaulyje turintis Kalifornijos klubas savo gretose turės į metų naujoko titulą pretenduojantį Lonzo Ballą ir atradimu tarp naujokų pretenduojantį tapti Kyke’ą Kuzmą. Klubo vadovas Magicas Johnsonas ieškos būdų, kaip „Lakers“ į viršūnę sugrąžinti kuo greičiau, todėl stebėti šią komandą bus kur kas maloniau nei paskutinius kelis metus.

Lietuviai iš arti seks Niujorko „Knicks“ ir Indianos „Pacers“ pasirodymus, nors šioms komandoms nieko gero nežadama. Lažybininkai „Knicks“ ekipai prognozuoja 29,5 pergales, „Pacers“ – 31,5. Šie rodikliai – tarp 5 blogiausių konferencijoje.

Nuotr. AP - Scanpix

Nuotr. USA Today - Scanpix

BLOGIAUSIA LYGOS KOMANDA. Lažybininkai čia yra negailestingi Čikagos „Bulls“ klubui, kuriam prognozuojamos vos 22 pergalės. „Bulls“ pradeda atsinaujinimo procesą, kuris gali užtrukti, o artėjantis sezonas tikrai nebus tas, kurį norėsis Čikagos klubo fanams norėsis prisiminti.

Vakaruose prasčiausiai vertinamos Sakramento „Kings“ galimybės – 27,5 pergalės.

LYGOS MVP. Sunku tikėtis, kad Russellas Westbrookas vėl taip dominuos statistinėse kategorijose, kaip tai darė pernai. Vien faktas, kad dviženkliai vidurkiai trijose kategorijose buvo pasiekti tik antrą kartą lygos istorijoje, šį tą sako. Westbrookas dabar kamuoliu turės dalytis su Anthony ir George’u, todėl nebebus toks išsiskiriantis.

Kažkiek nukentės ir Hardeno rodikliai, kuriam šviesa po saule teks dalytis su Paulu.

LeBronas Jamesas reguliariajame sezone dažnai tauposi ir nepersistengia, o MVP prizas jau senokai nebėra jo pagrindinis tikslas. 

Kas belieka? Galbūt Kawhi Leonardas? „Spurs“ komandoje jis bus aiškiai išreikštas lyderis, komanda laimės daug rungtynių, todėl tai gali būti jo sezonas. 

BALSUOKITE:

Komentarai:
Kol dar neprasidėjo sezonas paprognozuokime(RS pasibaigus pamatysim ką pervertinom, ką teisingai įvertinom ir kas pateikė didžiausią staigmeną)

Rytai:

1.Wizards

2.Celtics

3.Cavaliers

4.Bucks

5.Raptors

6.Heat

7.Sixers

8.Hornets

-----------

9.Pistons

10.Pacers

11.Nets

12.Knicks

13.Hawks

14.Magic

15.Bulls

Vakarai:

1.Warriors

2.Rockets

3.Spurs

4.Thunder

5.Timberwolves

6.Nuggets

7.Clippers

8.Pelicans

-----------

9.Blazers

10.Grizzlies

11.Jazz

12.Lakers

13.Suns

14.Kings

15.Mavericks
2017-10-18
Atsakyti
Anonimas
Jo, kad Okc aukščiau už Spurs šitam balsavime, tai juokinga :D....

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-18
-3
Atsakyti
kasioguru
Sixers top3 rytuose... :D ka rukai, pacanas? :D jei be traumu, rytuose top4 jau dabar aiskios, t.y. tos pacios kaip pernai, nebent Bucksai nustebintu ir isstumtu kazka, kuom abejoju. Sixersam duociau max. 6 vieta, cia jei labai pasisektu.
2017-10-17
Atsakyti
Pukis to hutawi
Sixers turi ne tik embiida.

Simmons rodo kad jis zveris, fuklz su saric nuo suolo kils talentingi vyrukai. J j redic bayless is veteranu. Sixeriai jei sveiki gali pretenduot i 3 vieta rytuose jei ka. Paminesit mano zodi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-17
-5
Atsakyti
Hutawi
Gana keista matyt 76ers komanda gerai vertinama.. Nelabai isivaizduoju juos top8 rytuose. Embiidui neleis zaist po 35 min kiekvienose rungtynese. Ir Grizzliai lb nuvertinami mano galva..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-17
Atsakyti
J
Mvp tikrai Giannio truksta. O kiek durneliu kurie okc uz spurs auksciau laiko tai tikrai labai keista, jaunimas pagrinde speju

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-17
Atsakyti
Anonimas
Man tai keista, kad į MVP pretendentus neitraukia niekas beveik Giannis Antetokounmpo. Bucks turėtų būti greitu metu nauja dominuojanti komanda, o jis jos lyderiu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-17
-5
Atsakyti
Byron
Kas taps lygos mvp? Labai keista, kad nėra duranto, curry, irvingo pavardžių. Westbrooko net įtraukti nereikėtų. O irving laisvai gali pretenduoti į MVP, jei rytuose Celtics užims pirmą vietą. Tas pats ir su gsw. Jei gsw iškovoja virš 70 pergalių, tai garantuotai durantas arba curry vėl bus įvardijami mvp.

Na, parašiau situaciją realiai. Bet visi žino, kad aš noriu jog ir vėl mvo taptų James. Gaila, kad jis sezone tauposi. Nes kitaip turėtų 35 taškų vidurkį.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-17
+1
Atsakyti
Spectre
Geriausiai tai sitas balsavimas.. kaip straipsnio autorius parase, taip visi ir nubalsavo. Reklamos aukos :D
2017-10-17
-2
Atsakyti
Schmitt Trigger
to Benito

Tai kad pas juos keturi all-starai realiai, tai sunkiai tiketina, kad kazkuris labai issiskirtu. Nebent susitars, kad kazkuriam va MVP reikia. Kitu atveju kazkaip sunku tiketis.
2017-10-17
+1
Atsakyti
kasioguru
situacija kasmet vis blogyn, jei pernai ar uzpernai galima buvo is anksto nuspet finalo dalyvius, tai siemet man atrodo galima aiskiai ivardint net konferenciju pusfinaliu dalyvius, aisku jei nebus rimtesniu traumu. vakaruose nieks GS nenustums, o rytuose vienintele viltis Celtics, bet kazin, ar uzteks smarves Cavsus nustumt. ko gero finise bus epizodas nr 4.
2017-10-17
+4
Atsakyti
Benito
Įdomūs MVP kandidatai, nė vieno realaus atstovo iš Oklendo?
2017-10-17
-1
Atsakyti
to to anonimas
nu jo pritariu tau, skaiciau kad galejo gaut saukima 2018 celticsu ir dar is kitu komandu saukimu 2017 metu birzoj tai LA 2 picka arba 4 Sunsu, galejo tikrai imt pickus ypac 2018 kur bus Porter ir Doncic arba Jacksona is siu metu ir kartu su Turneriu manau Pacers butu uzsitikrine labai sviesia ateiti, bet yra kaip yra
2017-10-17
+10
Atsakyti
to 15
Expertas stipriai nustebino - is apzvalgos dingo komanad, kuri Vakaruose bus antra po GSW, o cia ji neminima net tarp pretendentu I Playoff'us. Tai rodo esperto supratima pie NBA

Tai DENVER - is tiro lietuviskiausia komanda NBA (3 lietuviai)
2017-10-17
+2
Atsakyti
to Anonimas
aplamai Pacers neprotingai elgiasi, siuos metus jie laisvai galejo tankint'i, nes draftuose yra keturi labai stiprus zaidejai, ypac pirmieji 2, tad gavus bet kuri is ju, Pacers butu uzsitikrine gera ateiti su savo dabartiniais jaunais talentais ir nauju talentu. Tuo labiau jiems tankinimas butu i nauda isejes grudinant jaunima, minutes suteikiant Turener'iui, Saboniui ir kitiems jauniems. Dabar jie pasikviete veteranus kaip Stephenson, Cory Joseph, vis dar turi Young'a. Kokia prasme eiti i ta astuntuka ir kristi pirmuose etapuose, kai buvo galima tobulinti ir grudinti jaunima ir gauti auksta picka, bent jauo TOP4 tikrai, o jeigu pasisektu ir TOP2. Nelabai protingai jie elgiasi pagal mane, zinoma is kitos puses, verti ir pagarbos kad stengiasi laimeti.
2017-10-17
+2
Atsakyti
Anonimas
man pvz Pacers atrodo visai graziai, taip kalnu nenuvers, bet 7/8 gali buti rytuose, juo lab zinant silpnus rytus.
2017-10-17
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.