Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau rytoj išskrenda į Maskvą, kur penktadienį žais antrąsias Eurolygos sezono rungtynes su vietos „Chimki“ klubu.

Artėjant išbandymui Rusijoje su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai bendravo žalgirietis Brandonas Daviesas, kuriam praėjusios savaitės rungtynės su Belgrado „Crvena Zvezda“ tapo pirmu ir neprisvilusiu blynu Eurolygoje.

„Visuomet smagu debiutines rungtynes pažymėti pergale, – kalbėjo į serbų ekipos krepšį 10 taškų įmetęs amerikietis. – Džiaugiuosi, kad prie pergalės galėjau prisidėti savo žaidimu, atiduodamas viską, ką galiu. Smagu taip pradėti Eurolygos sezoną.“

Pirmoji pergalė Eurolygoje, pasak Davieso, neužmigdė „Žalgirio“ klubo ekipos, o taisytinų dalykų prieš pirmąsias išvykos rungtynes stipriausiame Europos klubiniame krepšinio turnyre dar tikrai yra. Puikiausias to pavyzdys – laimėtoje dvikovoje prieš „Crvena Zvezda“ žalgiriečiai suklydo net 21 sykį.

„Treneris spaudžia mus, kad kreiptume dėmesį į smulkias detales žaidime. Tai suprantama, nes ir nedidelės detalės gali atnešti neigiamą rezultatą Eurolygoje. Kiekvieną dieną tobuliname šį aspektą, treniruotėse kasdien tampame vis geresni. Manau, pastarosiose Eurolygos rungtynėse skyrėme didelį dėmesį detalėms, bet mūsų žaidime klaidų buvo. Taigi vietos tobulėti mūsų žaidime dar tikrai yra. Esame susikaupę ties tuo“, – aiškino vidurio puolėjas.

Daviesas gali pasigirti ne tik sėkmingu asmeniškai pasirodymu Eurolygoje, bet ir solidžia statistika Lietuvos krepšinio lygoje. Žaidėjas nacionalinėse pirmenybėse renka po 9,9 taško ir atkovoja po 6,1 kamuolio. Tai atitinkamai trečias ir pirmas geriausias rezultatas komandoje. Be to, Daviesas yra antras pagal naudingumą ekipos žaidėjas.

Šį sezoną metami dvitaškiai

61%
20,0
Pataiko: 20,0
Taiklumas: 60,6%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 20
Daugiausia pataiko: Brandon Jameel Davies

Paklaustas apie savo žaidimo stilių ir ryšius aikštėje su komandos draugais, krepšininkas teigė, jog komanda tiesiog žaidžia dėl bendro tikslo.

„Visuomet žaidžiu su didele energija. Tiesiog dabar tą energiją turiu tiksliai nukreipti bendram komandos tikslui – žinoti, kada ją tiksliai panaudoti ir žaisti protingai, – tikino Daviesas. – Esame čia, kad padėtume tapti vienas kitam geresniais bei padėtume komandai tapti geresnei. Manau, turime nesavanaudžių vyrukų kompaniją ir kiekvienas galime kažką paaukoti, kad komanda laimėtų.“

Maskvoje žalgiriečių laukia pergalę pirmajame ture taip pat pasiekę „Chimki“ krepšininkai. Rusijos klubas pirmose turnyro rungtynėse namuose 75:70 įveikė „Valencia“ ekipą. Varžovų gretose Daviesas turi ir kelis pažįstamas veidus.

„Esu žaidęs kartu su Aleksejumi Švedu Filadelfijos „76ers“ ekipoje. Šiek tik geriau pažįstu Malcolmą Thomasą. Tiesa, aikštelėje visos draugystės baigiasi. Galėsime vėl būti draugai jau po rungtynių“, – kalbėjo Daviesas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Brandon Jameel Davies

Brandon Jameel Davies
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: C
Amžius: 26
Ūgis: 208 cm
Svoris: 109 kg
Gimimo vieta: Filadelfija, JAV