Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranausko
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranausko

Europos valstybių krepšinio rinktinių treneriai masiškai į kandidatų sąrašus pasaulio čempionato atrankai įtraukia ir Eurolygos krepšininkus.

Lapkritį prasidedančios atrankos varžybos vyks tuo pačiu metu, kaip ir Eurolygos rungtynės. Eurolyga skelbė, kad sprendimus dėl krepšininkų žaidimo rinktinėse patikės klubams.

Italijos rinktinės treneris Romeo Sacchetti į 24 kandidatų sąrašą įtraukė penkis Eurolygos krepšininkus: Simone Fontecchio ir Awudu Abassą iš Milano „AX Armani Exchange“, Luigi Datome ir Nicolo Melli iš Stambulo „Fenerbahče“ bei Danielį Hackettą iš Bambergo „Brose“.

Tuo metu Izraelio rinktinės treneris Odedas Katashas į sąrašą įtraukė keturis Eurolygos krepšininkus. Tai Yovelas Zoosmanas, Jake’as Cohenas, Karamas Mashouras ir Itay Segevas. Visi jie gina Tel Avivo „Maccabi“ garbę.

Prancūzijos rinktinės stratego Vincento Collet kandidatų sąraše yra ir Kauno „Žalgirio“ puolėjas Axelis Toupane’as.

Iš viso Prancūzijos rinktinės sąraše – net 9 krepšininkai, žaidžiantys Eurolygoje: Fabienas Causeras, Nando De Colo, Antoine Diot, Thomas Heurtelis, Andrienas Moermanas, Kevinas Seraphinas, Leo Westermannas, Toupane’as ir Vincentas Poirier.

Eurolygos krepšininkų, panašu, tikisi ir Lietuvos rinktinės vairininkas Dainius Adomaitis. Anot Italijos žiniasklaidos, į kandidatų sąrašą įtraukti Mantas Kalnietis ir Artūras Gudaitis.

Komentarai:
Kalnietį be problemų išleis, o Gudaičio tai nemanau
2017-10-18
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.