Sezono pradžia Nuotr.: AP - Scanpix
LaMarcuso Aldridge'o dėjimas Nuotr.: USA Today – Scanpix
Benas Simmonsas debiutavo NBA Nuotr.: AP - Scanpix
„Trail Blazers“ krepšininkų emocijos Nuotr.: AP - Scanpix
Prieš NBA rungtynes daugelio komandų krepšininkai susikabino rankomis Nuotr.: AP - Scanpix
Sezono pradžia Nuotr.: AP - Scanpix
LaMarcuso Aldridge'o dėjimas Nuotr.: USA Today – Scanpix
Benas Simmonsas debiutavo NBA Nuotr.: AP - Scanpix
„Trail Blazers“ krepšininkų emocijos Nuotr.: AP - Scanpix
Prieš NBA rungtynes daugelio komandų krepšininkai susikabino rankomis Nuotr.: AP - Scanpix

Legendinio Dirko Nowitzki pasiekimas, dingę Orlando „Magic“ naujoko marškinėliai, Atlantos „Hawks“ europiečiai ir atsigaunantis LaMarcuas Aldridge’as – apie tai ir dar daugiau – spalio 19-osios NBA pulse.

Spalio 19-osios NBA pulsas 

PIRMIEJI ŠAUKIMAI. Rungtyniaudami kartu pagaliau debiutavo pastarųjų dvejų metų NBA naujokų biržos pirmieji šaukimai – Filadelfijos „76ers“ talentai Benas Simmonsas ir Markelle'as Fultzas. Startiniame penkete rungtynes pradėjęs Simmonsas per 35 minutes pelnė 18 taškų (7/15 dvit., 4/6 baud. met.), atkovojo 10 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Tuo metu nuo atsarginių suolelio kilęs jo komandos draugas per 18 minučių pelnė 10 taškų (5/9 dvit., 0/2 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius bei atliko rezultatyvų perdavimą.

PROCESAS. Pirmasis šių metų NBA naujokų biržos šaukimas Fultzas rungtynes pradėjo kildamas nuo suolo, o penkete jį keitė Jerrydas Baylessas. Vašingtone sirgaliai dėl to sarkastiškai keliskart skandavo „76ers“ šūkį „Tikėk procesu“.

APRIBOJIMAS. Joelis Embiidas šiose rungtynėse žaidė 27 minutes, nors dėl priežiūros Brettas Brownas prieš tai minėjo, kad daugiau 15 minučių puolėjas kol kas nežais. Vis tik sezono starte nutiko kitaip.

„Turėtume nustoti kalbėti apie tuos minučių ribojimus, nes reikia eiti ir žaisti. Planas toks – žaisti ir žiūrėti, kaip jaučiuosi. Visada bus tokių rungtynių, kai kažką skaudės, kai būsiu pavargęs“, – noru kuo daugiau rungtyniauti degė Embiidas.

PAGERBIMAS. Bene garsiausias šiuo metu Lenkijos žaidėjas Marcinas Gortatas šiose rungtynėse pagerbė šįmet mirusį tėvynainį Adamą Wojciką, kuris, būdamas 47-erių, pralaimėjo kovą su leukemija. Ant Gortato sportinių batelių puikavosi buvusio krepšininko inicialai – AW. Pats Gortatas buvo svarus pergalės faktorius, iš savo 16 taškų 10 pelnęs ketvirtame kėlinyje ir atkovojęs 17 kamuolių.

PAGALIAU. Orlando „Magic“ ekipai šį sezoną itin aukštų pozicijų niekas neprognozuoja, tačiau po ilgos pertraukos ši komanda sezoną pagaliau pradėjo pergalingai. Praėjusią naktį „Magic“ 116:109 nugalėjo Majamio „Heat“ ir startavo laimėjimu pirmą kartą po penkerių metų pertraukos.

NAUJOKO JAUDULYS? Šeštasis šių metų NBA naujokų biržos šaukimas iš „Magic“ Jonathanas Isaacas prieš savo debiutą NBA taip jaudinosi, kad pamiršo apsivilkti savo komandos marškinėlius. Isaacas nepagalvojo, kad po apšilimo apranga jis nevilki rungtynių marškinėlių. Tai naujokas pastebėjo tik mačo metu sėdėdamas ant atsarginių suolelio. Aikštėje naujokas pasirodė pirmojo kėlinio pabaigoje. Tiesa, su marškinėliais.

Susitikimą jis baigė aikštėje praleidęs 17 minučių ir pelnęs 4 taškus (2/2 dvit., 0/1 trit.) bei atkovojęs 8 kamuolius.

KRIKŠTAS. Detroito „Pistons“ era naujuosiuose savo namuose prasidėjo pergalingai. Detroito „Little Ceasars“ arenoje buvo sužaistos pirmosios NBA rungtynės, o jose vietos „Pistons“ 102:90 nugalėjo Šarlotės „Hornets“. Atidarymo rungtynėse apsilankė ir repo žvaigždė Eminemas bei atlikėjas Kid Rockas.

NEPANIKUOJA. „Sezonas ilgas, negalime panikuoti po pirmųjų rungtynių. Praėjusią naktį čempionai pralaimėjo, taigi visko gali nutikti. Tiesiog turime pasimokyti iš savo klaidų“, – sakė „Hornets“ aukštaūgis Dwightas Howardas. Jam tai buvo pirmosios oficialios rungtynės su Šarlotės komandos marškinėliais, o per 31 minutę centras pelnė 10 taškų (5/9 dvit., 0/2 baud. met.) bei atkovojo 15 kamuolių.

URAGANAS. Taip galima pavadinti praėjusios nakties Indianos „Pacers“ komandos žaidimą namų mače su Bruklino „Nets“ ekipa. Indianapolio klubas pelnė net 140 taškų, o tai yra daugiausiai nuo 2010-ųjų lapkričio, kai „Pacers“ rungtynėse su Denverio „Nuggets“ įmetė 144 taškus. 140 ar daugiau taškų „Pacers“ komanda per pastaruosius septyniolika metų surinko tik triskart.

PRAKEIKIMAS? „Pacers“ nesulaikiusi Bruklino „Nets“ suklupo, o pergale sezono pradėti „Nets“ ekipa negali jau penktus metus iš eilės.

NESĖKMĖ. Praėjusią naktį Gordono Haywardo netekusi Bostono „Celtics“ namie patyrė antrąjį sezono pralaimėjimą, kai 100:108 nusileido Milvokio „Bucks“ komandai. Šeimininkai nepajėgė sulaikyti 37 taškus pelniusio graiko Giannio Antetokounmpo (12/21 dvit., 0/1 trit., 11/13 baud. met.), kuris dar ir atkovojo 13 kamuolių. Praėjusio sezono Rytų konferencijos lyderiai per dvejas šio sezono rungtynes pergalių dar neturi.

KONFLIKTAS. Antrajame rungtynių tarp „Celtics“ ir „Bucks“ kėlinyje įvyko apsistumdymas tarp Matthew Dellavedovos ir Marcuso Smarto, kuomet australas po „Celtics“ gynėjo užtvaros jį stumtelėjo. Galiausiai technine pražanga buvo nubaustas Smartas, tačiau paaiškėjo, kad susistumdymas buvo tik ankstesnių įvykių rezultatas, mat abu krepšininkai rungtynes pradėjo apsižodžiuodami.

PIRMASIS KARTAS. Memfio „Grizzlies“ praėjusią naktį namie savo sezoną atidarė pergale 103:91 prieš Naujojo Orleano „Pelicans“ komandą, o laimėjimu Memfio klubas pradeda jau antrą sezoną iš eilės. Atvejis, kai dvejus metus iš eilės „Grizzlies“ savo pasirodymus pradeda sėkmingai, yra tik pirmasis klubo istorijoje.

NESIKEIČIA. Aikštingasis „Pelicans“ aukštaūgis DeMarcusas Cousinsas sezoną pradėjo sau būdingu stiliumi. Praėjusiais metais jis buvo lyderis visoje lygoje pagal gautas technines pražangas (18), o pirmąją šį sezoną jis užsidirbo jau pirmose sezono rungtynėse.

OFICIALU. Dalaso „Mavericks“ legenda Dirkas Nowitzki oficialiai pradėjo jau 20-ąjį savo karjeros sezoną, taip patekdamas į istoriją. Jis prisijungė prie Los Andželo „Lakers“ legendos Kobe Bryanto, o dabar šie vyrukai yra vieninteliai NBA istorijoje, kurie vienos komandos marškinėlius vilkėjo net 20 metų.

EUROPIEČIAI. 10 taškų pelniusio Nowitzki šventės nuotaikas skandino legendos tėvynainis Dennisas Schroderis, pelnęs 28 taškus (12/23 dvit., 1/3 trit., 1/2 baud. met.). Taip pat prie pergalės stipriai prisidėjo ir italas Marco Belinelli, pelnęs 20 taškų (3/8 dvit., 4/6 trit., 2/2 baud. met.).

„Mačiau, kaip jis tai darė Europos čempionate žaisdamas Italijos rinktinėje, o dabar taip pat puikiai jis žaidė ir čia. Esu sujaudintas nuo to laiko, kai sužinojau, kad Marco žais Atlantoje. Smagu turėti tokį vyruką, kuris kildamas nuo suolo ieškotų savo metimų“, – Belinelli gyrė Schroderis.

(NE)LAIMINGAS. Prieš sezoną LaMarcusas Aldridge’as atskleidė, kad pastaruosius dvejus metus San Antonijaus „Spurs“ komandoje jis buvo nelaimingas dėl per mažo jam rodomo trenerio dėmesio, tačiau Greggas Popovichius pasikalbėjo su auklėtiniu, o pokalbio rezultatai išryškėjo jau pirmojo mačo metu. Aldridge’as rungtynėse su Minesotos „Timberwolves“ pelnė 25 taškus (8/19 dvit., 1/2 trit., 6/7 baud. met.), atkovojo 10 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir buvo pagrindinis „Spurs“ vedlys į sėkmę (107:99).

„Jis šioje komandoje nesijautė patogiai, o tai 98,75 proc. buvo mano kaltės. Mėginau jį pakeisti, mėginau paversti kitu žaidėju, bet manau, kad tai paveikė jo pasitikėjimą savimi. Pasirūpinome tuo, dabar leidome žinoti, kad viskas bus kitaip“, – po mačo sakė Popas.

NESISEKA. Paskutinį kartą „Timberwolves“ „Spurs“ komandą nugalėjo 2014 metų balandžio 8-ąją Mineapolyje. Iš viso „Spurs“ komandai „vilkai“ pralaimėjo jau 12 susitikimų iš eilės.

NEŽAIDĖ. Dideles viltis Hjustone sėjantis Chrisas Paulas praėjusią naktį rungtynėse su Sakramento „Kings“ dėl kelio skausmų nerungtyniavo. 

„Chrisas sėdės ant suolo tol, kol mūsų štabas bus įsitikinęs, kad jis 100 proc. gali rungtyniauti“, – susirūpinęs įžaidėjo būkle sakė „Rockets“ treneris Mike’as D’Antoni.

Vis tik „Rockets“ Sakramente laimėjo ir be Paulo pagalbos – 105:100.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Phoenix Suns Portland Trail Blazers 76-124 stat » NBA
Sacramento Kings Houston Rockets 100-105 stat » NBA
San Antonio Spurs Minnesota Timberwolves 107-99 stat » NBA
Utah Jazz Denver Nuggets 106-96 stat » NBA
Dallas Mavericks Atlanta Hawks 111-117 stat » NBA
Memphis Grizzlies New Orleans Pelicans 103-91 stat » NBA
Boston Celtics Milwaukee Bucks 100-108 stat » NBA
Washington Wizards Philadelphia 76ers 120-115 stat » NBA
Detroit Pistons Charlotte Hornets 102-90 stat » NBA
Indiana Pacers Brooklyn Nets 140-131 stat » NBA
Orlando Magic Miami Heat 116-109 stat » NBA

Dienos rekordai:

Naudingumas
Hassanas Whiteside'as (41)
Taškai

Giannis Antetokounmpo (37)

Atkovoti 
kamuoliai

Hassanas Whiteside'as (22)

Rezultatyvūs 
perdavimai
 
Darrenas Collisonas (11)
Perimti 
kamuoliai
 

Dillonas Brooksas, Victoras Oladipo, Garrettas Temple'as, Stanley Johnsonas (po 4)

Blokai
 

DeMarcusas Cousinsas (7)

Tritaškiai

Robertas Covingtonas (7)

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Dviejų Vokietijos kartų atstovai
Dviejų Vokietijos kartų atstovai
Nuotr. AP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:  

Toronto Raptors Chicago Bulls 02:30
 Oklahoma Thunder New York Knicks 03:00
Los Angeles Lakers Los Angeles Clippers 05:30
Komentarai:
Na ir nepasisekė Baynes šią naktį, du žvėriški dėjimai per jį ;D
2017-10-19
-17
Atsakyti
djgaffer
Tas Magic naujokas per daug jaudinosi,kad net marškinėlius pamiršo.Bet galima jį suprasti-ne kasdien juk debiutuoji NBA.O Dellavedova su senais bairiais.Prišneka pievų,paskui aiškinasi su varžovu.Vizitinė jo kortelė,kaip ir Cousinso techninės.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-19
+11
Atsakyti
Schmitt Trigger
Bainesas koks baisuoklis.
2017-10-19
+3
Atsakyti
...
Manau AD stotele kita greit bus Bostonas, nes tiesiog su Boggey jie neistemps niekur komandos, ne gyneju indelio kurio nera tiesiog vienintelis Holiday normalus galima sakyt, butu ispudinga K.Irving, Hayward, Davis, Horford vienam teame

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-19
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.