Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Šeštadienį Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon NKL) aštuntojo turo rungtynėse nesportišku elgesiu pasižymėjęs Osvaldas Mačernis nubaustas griežta bausme.

Osvaldas Mačernis

Osvaldas  Mačernis
Osvaldas  Mačernis
MIN: 29.97
PTS: 11.13 (46.88%)
REB: 4.13
AS: 1.25
ST: 1.13
BS: 0.38
TO: 0.88
GM: 8

Pirmadienį Mezon NKL sušaukta Drausmės komisija priėmė sprendimą 35 metų krepšininką diskvalifikuoti iki sezono pabaigos ir skirti 435 eurų baudą. Krepšininkas šį sprendimą per 7 dienas gali apskųsti LKF Drausmės komisijai.

Pagal Mezon NKL nuostatų 52.5 punktą, didžiausia nuobauda už „sąmoningus brutalius veiksmus, keliančius grėsmę kito žaidėjo, rungtynių dalyvio fizinei sveikatai“ yra diskvalifikacija iki ketverių rungtynių ir piniginė bauda iki 435 eurų. Visgi lyga gavo oficialų „Telšių“ klubo prašymą šį incidentą nagrinėti ne pagal nuostatus, o, atsižvelgiant į aplinkybes, atskira tvarka.

Specialiai sušaukta Mezon NKL Drausmės komisija balsų dauguma nusprendė diskvalifikacijos trukmę prailginti iki sezono pabaigos.

„Šeštadienio rungtynėse buvo suduotas smūgis ne tik Domarkui, bet ir lygai bei jos prestižui, todėl buvo sureaguota greitai ir taikomos griežčiausios priemonės, – komentavo Mezon NKL vykdantysis direktorius Gytis Šileris. – Tai – pirmas toks įvykis lygos istorijoje ir norime pabrėžti, kad toks elgesys NKL aikštelėse nebus toleruojamas.“

Mezon NKL Drausmės komisija taip pat nutarė siųsti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomajam komitetui prašymą nagrinėti šį incidentą LKF Drausmės komisijoje ir siūlys O.Mačernį diskvalifikuoti kitose LKF narių lygose.

Mačo tarp „Telšių“ ir Šakių „Vyčio“ antrajame kėlinyje Mačernis pastūmė, o po to kumščiu trenkė komandos draugui Tomui Domarkui į veidą. Už šį veiksmą teisėjai Mačerniui skyrė diskvalifikacinę pražangą, o „Telšiai“ iš karto priėmė sprendimą krepšininką atleisti.

„Dar kartą atsiprašome visų sirgalių už agresijos protrūkį vakarykštėse rungtynėse, – skelbiama sekmadienį „Telšių“ klubo feisbuko paskyroje išplatintame pranešime. – Akivaizdu, kad tai yra netoleruotina, todėl neadekvačiai besielgusiam Osvaldui Mačerniui dar nesibaigus laikui parodėme vieną kryptį – išėjimą. Klubas atsisakė šio žaidėjo paslaugų ir nutraukė visus ryšius.“

„Telšių“ ekipą Mačeris papildė tik šį sezoną. Prieš tai jis trejus metus rungtyniavo Alytaus „Dzūkijos“ komandoje.

Komentarai:
thoma
koks skirtumas, bet normalus taip nesidraskys. jeigu esi nesveikas, tai nesveikas.
2017-10-30
+5
Atsakyti
shamanoidas
idomu ar rubinej dar kitam domarkui po to neuzmete macernis
2017-10-30
-2
Atsakyti
Viskas tikrai nėra kaip bado pateikti purvasklaida!!! Turėtu būti pradėtas išsamus tyrimas kas ir kodėl? Mačernis trenkė pirmas jis blogietis kalčiausias bet provokatorius liks sausas?? Baudos didumas tai ooo kaip išgyventi reiks. Komedija ne bauda suprantu nors 1000€ už nesportiška elgesį o čia minimalka

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-30
+7
Atsakyti
Aš už mačernį, nemanau kad jis veltui čia smūgiavosi. Zidane irgi 2006 metų finale ne už nieką nukniso tą italą kuris žodžiais išžagino jo šeimą, tai mačernis čia irgi apgynė savo garbę ir orumą
2017-10-30
+1
Atsakyti
Anonimas
macernis isgirdes bauda :D https://www.youtube.com/watch?v=H_iXGrDe...
2017-10-30
+1
Atsakyti
thomas
bomžu gimęs normaliu netapsi. bailys ir nevykelis tik taip gali daryti
2017-10-30
-1
Atsakyti
gta
bauda bent 10 kartu didesne turetu buti
2017-10-30
-2
Atsakyti
UV
Taip ir reikia driskiui!
2017-10-30
Atsakyti
Schmitt Trigger
Ai, nu tai eiline svogeriu istorija.
2017-10-30
-2
Atsakyti
to Dfg
Tai gal visi ir bijo to Macernio
2017-10-30
-6
Atsakyti
Dfg
Man labai keista kodėl niekas nei iš komandos draugų nei iš teisėjų nebėgo jo atskirti? Gi galėjo jis jį sudraskyt o visi kaip išsigandę Mačernio stebėjo iš šono pridėję...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-30
+3
Atsakyti
to schmitt
Jei zinotum jo gimine remejai yra sios komandos,tad viskas jam bus ok.
2017-10-30
+9
Atsakyti
m
Tik dar prie baudos nuli viena kita galejo pripaisyt :)
2017-10-30
+1
Atsakyti
Schmitt Trigger
Nu ir teisingai. Gales eit marozelis grusciku dirbti pieninej.
2017-10-30
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Osvaldas Mačernis

Osvaldas  Mačernis
Komanda:
Pozicija: PF
Amžius: 35
Ūgis: 200 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Mažeikiai, Lietuva