Damianas Lillardas Nuotr.: AP - Scanpix
LeBronas Jamesas Nuotr.: AFP - Scanpix
Dwightas Howardas ir Malikas Monkas Nuotr.: AFP - Scanpix
Kevinas Love'as Nuotr.: AFP - Scanpix
Joelio Embiido metimas Nuotr.: AP - Scanpix
Damianas Lillardas Nuotr.: AP - Scanpix
LeBronas Jamesas Nuotr.: AFP - Scanpix
Dwightas Howardas ir Malikas Monkas Nuotr.: AFP - Scanpix
Kevinas Love'as Nuotr.: AFP - Scanpix
Joelio Embiido metimas Nuotr.: AP - Scanpix

Dar vienas Domanto Sabonio rekordas, pavyzdinė Giannio Antetokounmo darbo etika, bičiulių akistata Portlande, pasikeitę Hjustono „Rockets“ planai, sugrįžęs Jonas Valančiūnas bei karjeros mačus sužaidę T.J. Warrenas bei Khrisas Middletonas – tai ir daugiau – lapkričio 2-osios NBA pulse.

Lapkričio 2-osios NBA pulsas 

ĮSPŪDINGAS. Benas Simmonsas fantastiškai pradėjo karjerą NBA lygoje. Filadelfijos „76ers“ puolėjas vidutiniškai pelno po 18,5 taško, atkovoja po 9,6 ir perima po 1,5 kamuolio, atlieka 7,9 rezultatyvaus perdavimo. 21-erių metų australas tapo antru žaidėju po Oscaro Robertsono, kuriam per pirmąsias šešerias karjeros rungtynes pavyko pelnyti 100 taškų, atkovoti 50 kamuolių bei atlikti 40 rezultatyvių perdavimų.

PROCESAS. Jaunoji „76ers“ ekipa šiuo metu yra laimėjusi 4 pergales bei patyrusi 4 pralaimėjimus. Tai pirmas kartas nuo 2013-ųjų lapkričio 15-osios, kuomet Filadelfijos komanda yra laimėjusi 50 proc. žaistų rungtynių.

ŽVĖRIS. Domantas Sabonis yra pavyzdys kaip reikia tinkamai pasinaudoti situacija. Pagrindinis „Pacers“ vidurio puolėjas Mylesas Turneris nežaidžia dėl traumos, o lietuvis eilę mačų paeiliui gerina asmeninius rekordus. Vakar pagerinęs atkovotų kamuolių, šiandien Sabonis pagerino rezultatyvių perdavimų rekordą, kurių atliko 6.

Kaip iš natų sezoną pradėjęs puolėjas vidutiniškai žaidžia po 26,6 minutės, pelno po 13,1 taško, atkovoja po 11,1 kamuolio bei atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus.

STRINGA. Buksuojanti Klivlando „Cavaliers“ prieš dvi dienas surengė susirinkimą, tačiau greitų rezultatų tai nedavė. LeBrono Jameso atstovaujama komanda nusileido Indianos „Pacers“ krepšininkams bei patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą paeiliui. Tai pirmas kartas nuo 2014-ųjų, kuomet LeBronas pralaimėjo tiek mačų iš eilės.

Dvikovoje su Indianos klubu Jamesas suklydo net 8 kartus, taip pakartodamas šio sezono rekordą.

„Tai ryškiai per daug klaidų. Įprastai klystu po tris ar keturis kartus, tačiau kai padvigubini šį skaičių, tai nėra geras ingredientas komandos sėkmei“, – po dvikovos sakė LeBronas.

KARJEROS MAČAI. T.J. Warrenas sužaidė rezultatyviausias geriausias rungtynes pelnydamas 40 taškų bei atvesdamas komandą į pergalę prieš Vašingtono „Wizards“. 28 iš 40 taškų puolėjas pelnė antroje mačo pusėje. 

„Bucks“ gynėjas Khrisas Middletonas irgi sužaidė karjeros rungtynes įmesdamas 43 taškus, tačiau tai jo atstovaujamai komandai nepadėjo. Milvokio ekipa turėjo pripažinti „Hornets“ krepšininkų pranašumą.

NAUJOKAS. „Hornets“ naujokas Malikas Monkas pakilęs nuo atsarginių suolelio tapo pagrindine pergalės priežastimi. 19-metis gynėjas pelnė 16 iš 18 pirmųjų komandos taškų ketvirtajame kėlinyje, o dvikovą baigę savo sąskaitoje iš viso turėdamas 25 taškus.

„Aš galiu pelnyti taškus“, – po dvikovos juokėsi rezultatyviausią karjeros mačą sužaidęs Monkas.

DARBO ETIKA. Rezultatyviausias lygos krepšininkas Giannis Antetokounmpo užstrigo dvikovoje su „Hornets“. Prieš mačą graiko rezultatyvumas siekė 33,7 taško, tačiau į Šarlotės ekipos krepšį jis įmetė vos 14 taškų. 9 iš jų – per pirmuosius tris rungtynių ketvirčius. Tokį mažą rezultatyvumą ir komandos nesėkmę stipriai nulėmė greitos susirinktos Giannio pražangos.

Visgi graikas turi didelį norą tobulėti. Po kiekvienų praloštų mačų namų arenoje Antetokounmpo pasilieka arenoje treniruotis ir peržaisti momentus, kuriuose jis nepataikė metimus ar blogai perskaitė situacijas. Kartais areną jis palieka 1 val. nakties, tačiau dažniausiai užtrunka iki 3 val.

PASITEISINO. Stipriai pralaimėjusi pirmąsias trejas rungtynes „Suns“ atleido vyriausiąjį trenerį Earlą Watsoną. Naujasis strategas Jay Triano Fynikso ekipą atvedė į keturias pergales per penkis mačus.

DOVANA. Majamio „Heat“ krepšininkai įveikė Čikagos „Bulls“ bei taip įteikė dovaną strategui Erikui Spoelstrai, kuris šiandien švenčia savo gimtadienį bei su tuo pačiu žmona viešai pranešė apie jų pirmagimio laukimąsi.

Tarp 30 NBA lygos trenerių tik Greggas Popovichius ilgiau dirba viename klube už „Heat“ strategą. Spoelstra išlieka vienu jauniausiu treneriu lygoje.

PASIKEITĘ PLANAI. Hjustono „Rockets“ nusprendė atšaukti rytinę komandos treniruotę, nes suprato, kad iš viešbučio pasiekti areną yra per sudėtinga. Komanda buvo apsistojusi netoli vietos, kur antradienį nužudyti 8 žmonės, kuomet sunkvežimis įvažiavo į dviračių taką. Trečiadienį ryte vyko tyrimas, o ekipos strategas Mike'as D'Antoni nusprendė, kad neverta gaišti laiko vykstant į treniruotę.

„Nebuvo jokių šansų pasiekti areną ir nėra prasmės sėdėti autobuse dvi valandas, kad bandytume tai padaryti“, – dėstė specialistas.

TRITAŠKIAI. DeMarcusas Cousinas pataikė penkis tritaškius bei pasiekė karjeros rekordą. Visgi vėliau trys vidurio puolėjo tolimi metimai nepasiekė tikslo. Likusi komandos dalis pataikė vos 3 tritaškius iš 21. Tai smarkiai prisidėjo prie pralaimėjo prieš „Timberwolves“

„28 iš 31 mūsų mesto tritaškio buvo iš geros padėties. Tai metimai, kuriuos turi pataikyti“, – po dvikovos sakė „Pelicans“ treneris Alvinas Gentry.

GRĮŽO. Keturis mačus dėl čiurnos traumos praleidęs Jonas Valančiūnas grįžo į aikštelę. Lietuvis per 14 minučių pataikė visus 4 mestus dvitaškius, pelnė 8 taškus bei atkovojo 5 kamuolius. Visgi efektyvų žaidimą puolime demonstravusiam JV sunkiai sekėsi sulaikyti Nikolą Jokičių. Su trigubiu dubliu flirtavęs serbas pelnė 8 taškus, atkovojo 16 kamuolių bei atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

SIAUBINGA ATKARPA. Trečiojo kėlinio pradžioje „Raptors“ atsilikimas siekė 9 taškus (51:60), visgi tuomet jie pateko į gilią duobę. „Nuggets“ laimėjo atkarpą 40:13 bei šventė nesunkią pergalę.

Toronto komandai trūko lyderio. Daugiausiai taškų pelnė Normanas Powellas, surinkęs 14. DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry kartu pelnė vos 19 taškų.

NUSIVYLĘS. Nepaisant pergalės, Denverio komandos strategas Mike'as Malone'as buvo nusivylęs auklėtiniais, kurie ketvirtajame kėlinyje varžovams leido pelnyti 40 taškų.

„Tai nepriimtina, – sakė specialistas. – Man nesvarbu, koks yra rezultatas, ar kiek mes pirmaujame. Per paskutines šešias minutes mūsų gynyba buvo gėdinga.“

BIČIULIAI. Damianas Lillardas ir Donovanas Mitchellas tapo bičiuliais praėjusį sezoną, kuomet „Blazers“ žvaigždė pastebėjo, kad „Lousville“ gynėjas avi jo firminius batelius. Nuo to laiko žaidėjai reguliariai bendrauja žinutėmis, o Lillardas pasveikino Mitchellą su NBA naujokų biržos rezultatais bei atskleidė, kad tikėjosi, jog krepšininkas atsidurs Portlande.

Visgi Mitchellą pasirinko „Jazz“, o su šia komanda jis šiąnakt įveikė „Blazers“. Naujokas pelnė 28 taškus bei sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes.

„Dievinu dvikovas prieš varžovą, kuris mėgsta varžytis, – komplimentą Lillardui sakė Mitchellas. – Neįtikėtina, kaip viskas pasisuko. Iš tokių rungtynių galima daug ko pasimokyti. Atrodė, kad Lillardas nesistengia, tačiau pažvelgęs į švieslentę pamačiau, kad jis pelnė 33 taškus.“

PRASTAS STARTAS. „Mavericks“ sezoną pradėjo laimėdama 1 kartą per 9 mačus bei turinti blogiausią rezultatą lygoje. Visgi iki blogiausio starto klubo istorijoje dar toli. 1993-94 sezoną Dalaso ekipa pradėjo laimėdama kartą per 24 mačus.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Los Angeles Clippers Dallas Mavericks 119-98 stat »
Denver Nuggets Toronto Raptors 129-111 stat »
Utah Jazz Portland Trail Blazers 112-103 stat »
New York Knicks Houston Rockets 97-119 stat »
Memphis Grizzlies Orlando Magic 99-101 stat »
New Orleans Pelicans Minnesota Timberwolves 98-104 stat »
Boston Celtics Sacramento Kings 113-86 stat »
Miami Heat Chicago Bulls 97-91 stat »
Charlotte Hornets Milwaukee Bucks 126-121 stat »
Cleveland Cavaliers Indiana Pacers 107-124 stat »
Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 119-109 stat »
Washington Wizards Phoenix Suns 116-122 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
T.J. Warrenas(40)
Taškai

Khrisas Middletonas (43)

Atkovoti 
kamuoliai

Nikola Jokičius (16)

Rezultatyvūs 
perdavimai

 
LeBronas Jamesas (11)
Perimti 
kamuoliai

DeMarcusas Cousinsas (6)

Blokai

6 žaidėjai po 3

Tritaškiai

Jamesas Hardenas, Bradley Bealas, Robertas Covingtonas (po 6)

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

 

Nuotr. AFP - Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

San Antonio Spurs Golden State Warriors 02:00
Portland Trail Blazers Los Angeles Lakers 04:30
Komentarai:
Pukis
Simbiiiid strikes again, simmons vel vieno paso truko iko tripple double! Naujokas duoda vaizdu, roy, kol ingram uosto kojines.

Embiidas sunkiai isivaziuoja bet tempia komanda ir drebina krepsi, rinkdamas po 22 tsk vidutiniskai visose rungtynese.

Roco dar banguoja bet troocus kerta is peties. Dariooo superbemch zaidejas. Ir komamdos siela tj mcconnel.

Drebekit siti zaidejai ateina dominuot ir ilgam.

Ne tik play offai bet ir finalai svieciasi greitu laiku

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-02
-2
Atsakyti
Na panasu, kad Mavs ruosias Dirko pamainai. Pirmas saukimas ranka pasiekiamas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-02
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.