• Vladislavas Koreniukas – naudingiausias LKL savaitės žaidėjas
  • Rungtynės su „Šiauliais“ jam buvo geriausios jo LKL karjeroje
  • Simboliniame penkete – ir Bobrovas, Krameris, Lichodejus bei Irelandas

Naudingiausiu „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėju pirmą kartą karjeroje tapo Vladislavas Koreniukas. Įspūdingą pergalę pasiekęs Kėdainių „Nevėžis“ savaitės geriausiųjų penketuke turi du atstovus.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
76,6
Pelno taškų: 76,6
Taiklumas: 47,0%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 90
Blogiausias pasiekimas: 66
Daugiausia pelno: Malcolm Grant

„Nevėžis“ penktadienį išvykoje 90:57 nepaliko vilčių „Šiauliams“, o Koreniukas sužaidė geriausias karjeros LKL rungtynes.

Ukrainietis per 28 minutes pelnė 23 taškus (10/13 dvitaškių) ir atkovojo 9 kamuolius bei surinko 32 naudingumo balus. Visa tai Koreniukas atliko prieš komandą, kurios marškinėlius vilkėjo praėjusį sezoną.

„Atvirai pasakius, esu patenkintas, bet svarbiausia – padėti komandai laimėti, – LKL.LT teigė 23 metų 209 cm ūgio „Nevėžio“ centras. – Geriausias atpildas už darbą – komandos pergalė.“

 Koreniukas šiuo metu yra geriausias „Betsafe–LKL“ kovotojas dėl kamuolių ir svariai prisideda prie sėkmingos „Nevėžio“ serijos – Kėdainių komanda laimėjo pastarąsias trejas rungtynes, įskaitant pergalę prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Kiekvienas sportininkas už pastangas tikisi gauti medalį, – sakė Koreniukas. – Mūsų komanda turi potencialo ir tikimės tai įgyvendinti.“

Pergalių seriją „Nevėžis“ sieks pratęsti šį vakarą – 10-ojo „Betsafe–LKL“ turo rungtynes žais namie su Alytaus „Dzūkija“, pergalė leistų „Nevėžiui“ pakilti į penktą poziciją.

Į žaidėjų penketuką pateko ir kitas „Nevėžio“ užsienietis Valerijus Lichodejus. Jis simboliniame penketuke atsiduria antrą savaite paeiliui.

Eurolygos patirties turintis rusas į „Šiaulių“ krepšį įmetė 15 taškų (6/7 metimų), atliko 7 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Kitą puolėjo poziciją penketuke užėmė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ žaidėjas Viačeslavas Bobrovas. Ukrainos rinktinės narys pelnė 22 taškus (7/9 metimų) ir atkovojo 11 kamuolių, tačiau 30 naudingumo balų nepakako pergalei prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“.

O „Lietuvos ryto“ gynėjas Chrisas Krameris pateko į penktuką kaip vienas geriausių gynėjų. Į „Pieno žvaigždžių“ krepšį jis įmetė tik 5 taškus, bet atliko net 12 rezultatyvių perdavimų ir perėmė 4 kamuolius. Krameris pakilo į pirmą vietą geriausiai kamuolius skirstančių „Betsafe–LKL“ žaidėjų sąraše.

Savo atstovą penketuke turi ir Utenos „Juventus“, išbridusi iš pralaimėjimų liūno. Uteniškiai pranoko Prienų–Birštono „Vytautą“, o daugiausia prie pergalės prisidėjo Anthony Irelandas – 24 taškai (8/12 metimų), 3 rezultatyvūs perdavimai ir 25 naudingumo balai.

Komentarai:
a_White37
nice
2017-11-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Vladislav Korenyuk

Vladislav  Korenyuk
Vladislav  Korenyuk
MIN: 21.42
PTS: 9.14 (61.67%)
REB: 6.43
AS: 0.71
ST: 0.14
BS: 0.57
TO: 2
GM: 7