Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt
  • Sezoną be komandos pradėjęs Valdas Vasylius sugrįžta į Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ gretas
  • Šiai ekipai jis atstovavo karjeros pradžioje – 2000-2001 m. sezone
  • Praeityje puolėjas beveik penkis sezonus žaidė Klaipėdos „Neptūne“ bei rungtyniavo Eurolygoje

Viena iš Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) lyderių, Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ ekipa, stiprinasi – komandą papildė Eurolygos, Europos taurės ir FIBA Čempionų lygos patirties turintis klaipėdietis Valdas Vasylius.

„Šis 34-erių metų 203 cm ūgio puolėjas bus itin didelė paspirtis jauniems „Neptūno-Akvaservis“ žaidėjams. Džiaugiamės, kad Valdas Vasylius sutiko mums padėti ir grįžta į tą komandą, kur ir pradėjo savo profesionalaus krepšininko karjerą.

Jis mūsų komandoje rungtyniavo 2000-2001 metais ir tą sezoną padėjo iškovoti bronzos medalius. Tikiu, kad Valdo Vasyliaus sukaupta milžiniška patirtis, patarimai mūsų jaunai komandai, kurios amžiaus vidurkis apie 20 metų, bus labai naudingi“, – sakė „Neptūno-Akvaservis“ komandos direktorius Dainius Vaitelis.

Vasylius su „Neptūno-Akvaservis“ komanda sudarė sutartį iki sezono pabaigos, su galimybe sezono eigoje išvykti.

Jis yra žaidęs Lenkijos („Anwil“), Rusijos (Samaros „Krasnie Krylia“), Ukrainos (Dnepropetrovsko „Dnipro“) bei įvairiuose Lietuvos klubuose (Panevėžio „Lietkabelio“, Kėdainių „Nevėžio“, Klaipėdos „Neptūno“, Šiaulių „Šiaulių“ ir Utenos „Juventus“). Tarp jų daugiausiai laiko (beveik 5 sezonus) yra rungtyniavęs „Neptūne“.

Vasylius su komanda treniruojasi nuo pirmadienio ir jau spėjo pasimatuoti „Neptūno-Akvaservis“ ekipos marškinėlius.

Jis jau šį penktadienį turėtų debiutuoti NKL čempionato išvykos rungtynėse, kuriose klaipėdiečiai susitiks su Vilniaus „Perlo“ ekipa. O šeštadienį nuo 16 val. sporto rūmuose Vasylių galės išvysti ir Klaipėdos krepšinio sirgaliai. Tądien „Neptūnas-Akvaservis“ rungtyniaus su kol kas vienvaldžiu NKL čempionato lyderiu Šakių „Vyčiu“. 

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
8,8
Pataiko: 8,8
Taiklumas: 35,3%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Mantas Šerkšnas

„Norisi padėti savo gimtojo miesto komandai, tačiau kaip seksis – matysime. Juk kurį laiką sportavau tik individualiai, tad dar reikia laiko, kad susigrąžinčiau sportinę formą. Su šia komanda yra susiję daug gražių prisiminimų, tad malonu vėl įsilieti į šio klubo gretas“, – pabrėžė Vasylius.

– Prisiminkite, kaip tapote krepšininku? – paprašėme Vasyliaus.
– Iš pradžių aš lankiau futbolo treniruotes, tačiau dėl sveikatos problemų buvau priverstas jas mesti. Po kurio laiko sveikatos reikalai susitvarkė, vėl trūko veiklos ir tėtis, pats anksčiau žaidęs krepšinį, nuvedė mane į krepšinio treniruotes.

Tuomet mokiausi antroje klasėje, man turbūt buvo septyneri metukai. Šis žaidimas man patiko iškart. Lankiau Vlado Knašiaus krepšinio mokyklą. Tai buvo kažkas naujo mano gyvenime, o ir buvau vienas iš aukščiausių savo grupėje. Krepšinį lankė ir mano vyresnysis brolis Vaclovas.

Vos 17 metų rungtyniavau Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės“ komandoje. Sezonas buvo sėkmingas – iškovojome trečiąją vietą Lietuvos krepšinio A lygos čempionate.

– 17-os išvykote mokytis krepšinio paslapčių į Ameriką. Ar nebuvo baugu? 
– Žaisti krepšinį ir mokytis Amerikoje tuomet buvo kiekvieno pradedančio krepšininko svajonė. Ten visai kitas pasaulis: didžiuliai pastatai, minios žmonių, gyvenimas tiesiog virte verda.

Išvažiuoti į šią tolimą šalį man padėjo Stepas Kairys. Tai buvo puikus žingsnis mano karjeroje. Prieš išvykdamas į JAV anglų kalbos beveik nemokėjau, tačiau per du ar tris mėnesius jos pramokau ir buvo kur kas lengviau. Amerikoje gyvenau vienos šeimos namuose, mane priėmė labai šiltai, rūpinosi kaip savo vaiku.

Amerikoje žaisti krepšinį ir mokytis – puikios sąlygos. Įgijau labai daug patirties, tačiau visgi kamavo namų, draugų ilgesys.

Iš pradžių dar reikėjo baigti vidurinę mokyklą – 11 ir 12 klases. Vėliau rungtyniavau Old Dominion universitete (NCAA). Treneris manimi pasitikėjo, gaudavau daug laiko žaisti. Universitete pamačiau, koks yra gyvenimas be tėvų. Tai mane užgrūdino.

Komentarai:
seskus
vis apgailestauja del pralaimejimu apmaudziu galejo imt vasyliu salengos
2017-11-08
+1
Atsakyti
pritarciau
as tai pat sakyciau kodel sireika siauliai galejo kviestis kai traumos uzklupo tas pats salenga be darbo tai pat vytautas seskus galejo vasyliu kviestis stiprinantis
2017-11-08
+1
Atsakyti
Anonimas
wat drasiai galejo varyt i siauliu kokius ar nevezi bet dabar jau pervelu siauliai pasieme wright (ziauriai gera zaideja) o nevezis kuksika irgi zveri
2017-11-08
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.