Nuotr.: sanpabloburgos.com
Nuotr. sanpabloburgos.com
  • Vasarą „Lietuvos ryto“ pasiūlymo nesvarstęs Deividas Gailius persikėlė rungtyniauti į Ispaniją
  • Viename kukliausių Ispanijos klubų žaidžiantis lietuvis siekia reabilituotis ir pakelti savo vertę
  • Klaipėdietis Burgoso ekipoje rungtyniauja su vienu perspektyviausių lietuvių Tadu Sedekerskiu ir „Lietuvos rytą“ skandalingai palikusiu Corey Fisheriu
  • Gailius – tarp Lietuvos rinktinės kandidatų ginti šalies garbę atrankoje į pasaulio čempionatą

Pastaruosius dvejus metus bene sunkiausią karjeros etapą Vilniaus „Lietuvos ryte“ išgyvenęs Deividas Gailius tarpsezoniu net nebesvarstė sostinės vadovų siūlymų likti ir ryžtingai apsisprendė – reikalingos permainos.

29-erių metų puolėjas sukirto rankomis su stipriausioje Ispanijos lygoje debiutavusia Burgoso „Miraflores“ komanda, kurioje stengiasi pamiršti tai, kas jau buvo tapę įprasta pastaraisiais sezonais – neįvykdyti keliami tikslai, nuvilti sirgaliai, aplinkinių spaudimas, traumomis apipinti metai, trenerių kaita ir chaosas „Lietuvos ryto“ vadovybėje.

„Ir traumos, ir sezonai nebuvo sėkmingi, ir dvejus metus iš eilės nepatekome į LKL finalą. Kažkaip tie lūkesčiai tiek komandos, tiek manęs netenkino, tad buvau nusprendęs ten nebelikti. Tokia negera atmosfera jau buvo nusisėdėjusi ir nebenorėjau ten likti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ atviravo Gailius.

Per du sezonus Vilniuje jam teko darbuotis su trimis treneriais: Marcelo Nicola, Tomu Pačėsu ir Rimu Kurtinaičiu. Pastarasis praėjusį vasarį pakeitė Pačėsą, kuris Gailių „Lietuvos ryte“ treniravo kiek ilgiau nei vienerius metus, tačiau per tą laiką pasižymėjo ne išskirtinais komandos rezultatais aikštėje, bet itin sugriežtinta tvarka ir specifine krepšininkų auklėjimo technika.

„Visokių trenerių yra, visokių ir reikia, – apie Pačėsą atsiliepė krepšininkas. – Džiaugiuosi, kad tokį trenerį turėjau. Tikrai kažko tai pasimokiau, kažką įgijau ir, manau, ateityje man tikrai pravers tos pamokos. Jos buvo visokios: iš žaidimo pusės, ko pasimokyti, iš treniruočių ir kaip iš žmogaus.“

Nuotr. sanpabloburgos.com

Visgi dabar visa tai jau – praeitis. Į bene kukliausią „Endesa“ lygos klubą persikėlęs Gailius trečią kartą karjeroje savo laimę išmėgina užsienyje. Prieš tai jis 2010-2012 metais žaidė Italijoje, Bolonijos „Canadian Solar“ ekipoje, o 2013-2014 metų sezone Slovėnijoje gynė Liublianos „Union Olimpija“ garbę.

„Čia irgi nėra lengva, nesame pati geriausia komanda, tų pergalių kol kas nėra. Dirbame irgi gan sunkiai per treniruotes ir laukiame geresnių laikų. Nėra taip, kad čia atvažiavai, viskas sekasi, viskas yra lengva ir visi yra patenkinti. Visi nori laimėti, bet pergalių nėra, tai ta atmosfera irgi tokia įdomi“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi Gailius.

Iš tiesų, Burgoso klubo debiutas prestižinėse Europos pirmenybėse kol kas yra prisvilęs. Komanda pralaimėjo pirmas septynerias rungtynes bei pirmąją pergalę iškovojo tik iš aštunto bandymo, tačiau, kaip Gailius pastebi, lygos naujokams sezono starte teko išties nelengvas kalendorius – „Miraflores“ krepšininkus egzaminavo elitiniai Ispanijos klubai. 

„Reikia daug dirbti. Iš tikrųjų komandos pagrindas yra iš praėjusių metų antros lygos, pakviesti nauji gal 4-5 nauji žaidėjai. Reikia to laiko. Manau, kad kiekvieną dieną kažkas yra geriau, bet reikia dar daug darbo įdėti. Tuo labiau, kad tų rungtynių nėra lengvų ir pačioje pradžioje žaidėme su Malagos „Unicaja“, su „Barcelona“, su Tenerifės „Iberostar“, su Madrido „Real“. Gal Madrido „Estudiantes“ labiau galėjome pasigauti namie, na, o visos kitos tokios… Sunku“, – komandos startą analizavo atletas.

Prie viso to, Gailiui tenka taikytis prie jau seniai turėto režimo, kuomet jo atstovaujamas klubas varžosi tik vietiniame fronte, o per savaitę yra žaidžiamos tik vienerios rungtynės. Visgi pats krepšininkas pernelyg to nesureikšmina ir tikina norėjęs atitrūkti nuo velniško lėkimo.

Savo akcijas šį sezoną į viršų pakelti siekiantis Gailius šiuo metu – antras naudingiausias ir trečias rezultatyviausias Burgoso ekipos žaidėjas. Jis vidutiniškai per susitikimą pelno po 10,9 taško, atkovoja po 4,4 kamuolio, atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 10 naudingumo balų.

„Pasitikėjimą savo jėgomis visada turėjau, tikrai visada savimi pasitikėjau ir pasitikėsiu, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pabrėžė sportininkas. – Kad žaidimas buvo banguotas ar kartais išvis nekoks, tai dėl to, kad nebuvo tų minučių, buvo dingęs žaidimo ritmas, traumos ir visa kita. Komandos tikslai yra kuo geriau pasirodyti ir išlikti lygoje, o mano tikslai – padėti jiems tai įgyvendinti ir kuo geriau pačiam pasirodyti.“

Burgoso ekipoje Gailius nėra vienintelis Lietuvos krepšinio bendruomenei žinomas krepšininkas. Šiai ekipai taip pat atstovauja praėjusį sezoną kartu su Deividu Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidęs, tačiau prieš pat mažojo LKL finalo seriją dėl naktinių žygių kartu su kitais legionieriais nušalintas Corey Fisheris bei taip pat vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Tadas Sedekerskis, paskolintas Eurolygoje rungtyniaujančio Vitorijos „Baskonia“ klubo.

„Na, pasikalbame (su Corey), pajuokaujame, visko būna. Ir sekame, žiūrime, kaip dabar „Lietuvos rytui“ sekasi, – apie bendravimą su Fisheriu užsiminė Gailius. – Tadas padeda, kai kažką reikia rasti internete ar su kažkuo pasikalbėti, nes ispanai tikrai nelabai šneka angliškai.

Bandau domėtis (kalba), žmona irgi mokosi, tenka jau nori ar nenori, nes kažkur nueini ir laužaisi, tad po truputį, po truputį. Manau, kad kuo toliau, tuo labiau išmoksime.“

Krepšininkas rungtyniauti į Ispaniją persikėlė su šeimos palyda – žmona ir dviem dukrelėmis. Pasak jo, kuklus „Miraflores“ klubas juos aprūpino reikalingiausiais dalykais – suteikė naują automobilį ir erdvų butą miesto centre, kad lietuviai svetimoje šalyje jaustųsi jaukiai.

„Vyresnioji dukrelė eina į mokyklą, jaunesnioji – į darželį, – pasakojo Gailius – Žmona rūpinasi jomis, eina į salę, man daro valgyti (šypsosi). Nėra taip, kad ji sėdi ir neturi, ką veikti. Tos dienos, manau, jai irgi greitai bėga. Tuo labiau, kad čia mokykla ir darželis yra iki pirmos valandos, tuomet turi vaikus pasiimti trims valandoms, vėliau vėl parvesti. Turi ji užsiėmimų.

Gal tik kelis kartus buvome nuvažiavę prie jūros, kai papuolė geresnis oras. Šiaip tai būname vietoje, nes žaidžiame sekmadienį, o vaikams pirmadienį į mokyklą. Mums dažniausiai pirmadienis laisvas, tai kažkaip per daug niekur nenuvažiuojame.“

Paatviravęs Gailius taip pat neslėpė, jog Lietuvoje termometro stulpeliui vis labiau artėjant prie nulio, žaidėjo šeima Ispanijos šiaurėje esančiame Burgoso mieste vis dažniau sulaukia ir draugų apsilankymo.

„Ispanija, visi galvoja, kad čia atvažiuos, kaip šilta, kaip smagu, bet truputį ne toje pusėje gyvename. Kurie buvo atvažiavę prieš savaitę, prieš dvi, tai dar gavo to gero oro“, – pasakojo pašnekovas.

Pačiam Gailiui grįžti į gimtinę teks jau netrukus. Puolėjas atsidūrė tarp penkiolikos krepšininkų, kuriuos Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis nori matyti savo komandoje dalyvaujant atrankoje į pasaulio čempionatą.

Kandidatai į pirmąją stovyklą Palangoje rinksis lapkričio 20-ąją, o į pirmąjį mūšį išvykoje su Kosovu stos lapkričio 24-ąją. Paskui po dviejų dienų Adomaičio auklėtiniai Klaipėdoje grumsis su lenkais.

„Pakalbėjome su treneriu, klausė, kaip sveikata, ar pasiruošęs, ar yra noras, – Adomaičio skambutį prisiminė Gailius. – Reikia viską laimėti ir būti favoritais. Kelias gal nebus lengvas, bet įmanomas. Manau, kad toms silpnesnėms komandoms viskas išėjo į naudą, susilygino maždaug su kitomis. Na, lietuviai, manau, vis tiek pranašesni už juos.“

Komentarai:
simas
Mano manymu, del ko taip nekencia,tai del arogancijos, savęs aukstinimo, kitu kiubu zemi imo, nesazinigu noru. nugaleti kitus klubus, ypac Zalgirio kluba, kaip darant spaudima teisejams. Kaip jie draskosi pries Zalgiri, grubiai zaisdami ne krepšinį o amerikietiska fudbola. Tai ,turbut, Vilniaus, kova pries Kauna.....ju tokia motyvacija, galima pralaimeti bet kam, tik. Kaunui....tai mano nuomone. O, Jus, gal to nepastebite. Ačiū !

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-20
-2
Atsakyti
ha
Gailiau, eik tu **

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-19
-6
Atsakyti
o kas tas gailius?eilinis eurocup vidutiniokas turejes kelis geresnius sezonus karjeroje.kas kad jis nesvarste ryto pasiulymo?geresniu panasu nelabai ir gavo.
2017-11-19
-3
Atsakyti
To antanas
Tai manai ir Logano ir Gudaicio intervju buvo uzsakyti? Debilas tu esi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-19
+11
Atsakyti
antanas
Gaila,kad bnews pasinere i purvasklaidos liuna.labai kvepia uzsakomaisiais sudstraipsniais is konkurentu puses.
2017-11-19
-2
Atsakyti
ram
Juokingiausia kad arturiukas cia net nelenda nors visi puikiai pamename kaip aiskino kad Gailius nerealus, su draskanciais prasiverzimais ir kuri neva rytas nuviliojo nuo Zalgirio nors realiai Zalgiris niekada juo nesidomejo.
2017-11-19
-2
Atsakyti
to ...
Kiek tau metu, vaikeli? Kiek domiesi krepsiniu kad nesuvoki kodel visa Lietuva taip nekencia sito laikrascio projekto?
2017-11-19
+5
Atsakyti
...
Tai kuom tas rytas blogas, lavonai, kurie ant juo stumiat?
2017-11-19
+8
Atsakyti
Tyr
Paeme interviu is Gailiaus ir rytfaniai susinervine apgaltino kad bnews pila mesla ant ryto:DD Per tiek metu rytfaniukai nesuprato kad komanda degradavo. Uzteko guogai prikabinti makaronu kaip kruvele idiotu patikejo komandos busimu restartu:DDDDDD
2017-11-19
-4
Atsakyti
Morhey
Pagarba Gailiui. Praktiskai akivaizdziai pasake kad net nesvarste raudono meslo pasiulymo nes jam jau uzkniso visa ta degradavusi organizacija. Cia tik durneliai arturiukai bando aiskinti kaip sudrytyje atsiskleidzia jauni talentai kaip giedraitis, echodas ar normantas. Giedraitis jau bile kiek sezonu sedi sude nes supranta jog niekam nereikalingas, echodas jau marinuojamas ant suolo, o normantas aplamai niekas sitoje komandoje. Pastebekite kiek tarpsezonu lietuvos krepsininku atsisake pasiulymu buti sitoje raudonoje anomalijoje. Gailius, Gudaitis, Zelionis, Vasiliauskas, Cepukaitis.. O kiek dar mes nezinome. Naujai ateje nauji vadovai-balvonai nieko nepakeite nes komandos karma nepasikeite.
2017-11-19
+2
Atsakyti
x
man tai gaila Giedraičio ryto komandoje , jei nepaliks komandos taip ir liks perspektivus bet ne iki galo atrastas.
2017-11-19
-2
Atsakyti
...
Ko jis prisipisot prie to Vainausko, gi jau jo nera :D Mane tai juokina tas Gailius, pats lavonas yra, uzema 3 vieta LKL ir jam dar nepatinka kazkas :D Tiek Chrisas Krameris, tiek kiti ryto zaidejai sake, kad komandoje labai gera atmosfera. Kuom tas rytas blogas, paaiskinkit man? Tuom, kad sutriuskino 2 sezonus is eiles zalgiri, tai reik dabar visa laik stumt?
2017-11-19
Atsakyti
Anonimas
Ziuriu vyr redaktorius Mikimauzas aka "didziausias Ryto heiteris" savo ofise augina pakalikus. GG Lukai! Taip ir toliau. Sekantis zingsnis - pradek viesai pilt suda ant rinktines.
2017-11-19
-10
Atsakyti
xxx
O man kai klubas labI patinla , jai jums nepatinka tai nerasikit apie ji , ir kokio velnio prispitot prie ju .

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-19
-6
Atsakyti
djgaffer
Pačiu laiku Gailius paliko rytą.Jei pirmą sezoną dar buvo vienas raudonųjų lyderių,tai paskui žaidimo kreivė stipriai krito žemyn.Pamatė galiausiai,kad ir klubas ritasi į apačią,tai ir nutarė laimės ieškoti kitur.Į silpnesnę komandą nuėjo,bet žaidimo ritmo pajutimui ir pasitikėjimo susigražinimui naujas klubas pats tas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-19
-4
Atsakyti
Bball
Per paskutinius 5 metus negirdejau nei vieno gero atsiliepimo apie vainausku projekta... Visi ji tik peilia keikia ir bega nuo jo kuo toliau!

Kaip isvis dar galima buti sios komandos fanu?

Kaip gali sirgti uz komanda apie kuria net visi zaide zaidejai kalba tik bloga ir net nenori ten grizti? Manau ta organizacija daro viska blogai jei tokie atsiliepimai apie ja. Reiketu baikinti sita vainausku sukurta produkta ir ikurti normalu krepsinio kluba Vilniuje

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-19
+1
Atsakyti
apie sudina projekta RK per paskutinius kelerius metus nei vieno gero atsiliepimo is krepsininku puses. Praejo tie auksiniai vainausko jaunojo laikai.Nemegstamiausia lietuvos komanda tiek krepsininku, tiek krepsiniu besidominciu.
2017-11-19
+3
Atsakyti
Geras dede
Atsimena taip, kad verta atsiminti. Henriko Daktaro irgi geruoju niekas neatsimena
2017-11-19
+4
Atsakyti
cardinal red legion
kodel visi ryta tik bloguoju atsimena galit man paaiskint?
2017-11-19
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.