Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
  • Kšištofas yra 18-asis Europos taurės žaidėjas pagal pelnytus taškus, o Darjušas – 27-asis
  • Kšištofas pagal atkovotus kamuolius užima 17-ąją poziciją, o jo brolis – 28-ąją
  • Kšištofas pagal sužaistas rungtynes žengia 15-asis

Panevėžio „Lietkabelio“ aukštaūgiai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai šiame Europos taurės turnyro sezone sparčiai kopia aukštyn statistikos metraščiuose.

Šį sezoną metamos baudos

73%
14,8
Pataiko: 14,8
Taiklumas: 72,5%
Vieta lygoje: 14
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 10
Daugiausia pataiko: Darjušas Lavrinovičius

Darjušas Lavrinovičius šiuo metu pagal per karjerą pelnytus taškus yra 27-asis (827 taškai per 72 susitikimus). Prieš šį sezoną brolis buvo 33-asis, tad per penkis turus palypėjo aukštyn aplenkdamas Dijoną Thompsoną, Jamie Arnoldą, Vladimirą Dragičevičių, Petrą Bendą ir Dairį Bertanį.

38-erių centras gali toliau stiebtis aukštyn. Tiesa, prieš jį yra rezultatyviau Europos taurėje žaidžiantis Sammy Mejia ir Loukas Mavrokefalidis iš Vilniaus „Lietuvos ryto“, bet vos 17 taškų trūksta iki Sergejaus Monios, 19-os – Elmedino Kikanovičiaus, 20-ies – Chucko Eidsono.

18-asis sąraše yra Kšištofas, kuris per 90 mačų surinko 903 taškus. Prieš šį sezoną jis buvo 23-asis. Per pirmąjį turnyro ratą Lavrinovičius aplenkė jau minėtą Eidsoną, Krešimirą Lončarą, Terrellą Lyday ir Corey Brewerį.

Dabar vienas „Lietkabelio“ lyderių gali toliau kilti aukštyn sąraše – iki Demondo Malleto jam stinga vos 10-ies taškų, Kelly McCarty – 19-os. Tam, jog broliai pagerintų savo pozicijas, jie turi dar mažiausiai penkis susitikimus, kurie bus sužaisti antrajame turnyro rate.

Panašias pozicijas broliai užima ir pagal atkovotus kamuolius per karjerą: Darjušas yra 28-asis (341 atk. kam.), o Kšištofas – 17-asis (362 atk. kam.). Skirtumai tokie maži, kad Darjušui aplenki 6 varžovus užtektų sugriebti 6 kamuolius.

90 sužaistų rungtynių Europos taurėje leidžia Kšištofui rikiuotis 15-oje pozicijoje pagal šį rodiklį. Trūksta vos dviejų mačų, jog būtų aplenkti Petras Samoilenka ir Earlas Rowlandas.

Komentarai:
oho
straipsnis apie trečio dešimtuko pasiekimus...

nesupratau,ką norėjo parašyti žūrnalystas...
2017-11-15
-2
Atsakyti
jo
pavarykit šiandien normaliai, kad pergalė būtų, tada dar 6 rungtynės prisidės
2017-11-15
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Darjušas Lavrinovičius

Darjušas  Lavrinovičius
Darjušas  Lavrinovičius
MIN: 13.43
PTS: 9 (64.44%)
REB: 2.8
AS: 0.8
ST: 1
BS: 0.4
TO: 1.2
GM: 5