Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
  • „Žalgiris“ svečiuose „Lietkabelį“ nugalėjo 70:66
  • Po šios pergalės kauniečiai tapo vienvaldžiais LKL lyderiais
  • Paulius Jankūnas sužaidė rezultatyviausias šio LKL sezono rungtynes (17)
  • „Lietkabelio“ gretose tik 7 minutes žaidęs Kšištofas Lavrinovičius nepelnė taškų

Kauno „Žalgiris“ (11-1) Panevėžyje turėjo rimtų problemų, tačiau Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) lyderių mūšį šalies čempionai baigė iškeltomis galvomis.

Foto galerija

„Žalgiris“ „Cido“ arenoje kovoje su vietos „Lietkabeliu“ (10-2) triumfavo 70:66 (16:14, 13:18, 20:19, 17:19).

Po šios pergalės Kauno ekipa tapo vienvalde LKL pirmenybių lydere, šiuo metu savo sąskaitoje turinčia viena pergale daugiau nei panevėžiečiai.

Rungtynes žalgiriečiai perlaužti sugebėjo tik ketvirtajame kėlinyje. Iki mačo pabaigos likus 7 minutėms rezultatas dar buvo lygus (55:55), tačiau tuomet svarbius penkis taškus iš eilės pelnė Paulius Jankūnas (60:55).

Netrukus panevėžiečiai dar atsakė dvitaškiu, taip mėgindami laikytis susitikime, tačiau netrukus dar kartą dvitaškį įmetė tas pats Jankūnas, o taškus pridėjus ir Kavaliauskui su Pangosu, kauniečiai įgijo solidesnį pranašumą (66:58).

Po kurio laiko „Cido“ arenoje šeimininkų viltis dar atgijo, kai taškus pelnė Žanis Peiners ir Adas Juškevičius (66:70). Likus 29 sek., kamuolį kontroliavo „Žalgiris“, tačiau „Lietkabelis“ nesugebėjo laiku prasižengti prieš svečius, o tuo pasinaudoję Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išsaugojo pergalę.

„Žalgiris“ pasižymi agresyvia gynyba, o mes kai kuriais momentais tam nebuvome pasirengę. Buvo vaikiškų klaidų, kažkur nepagavome jų, kažkur perdavimas per silpnas, kažkur per stiprus.. Dirbsime. Galime kaltinti tik save“, – po rungtynių kalbėjo „Lietkabelio“ puolėjas Kšištofas Lavrinovičius.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
19
Baudų metimai
100%
5/5
Dvitaškiai
67%
6/9

Būtent pastarojo indėlio Aukštaitijos klubui šiame susitikime itin trūko. Jis per 7 minutes prametė vienintelį mestą dvitaškį ir rungtynes baigė surinkęs -1 naudingumo balą.

Tuo metu „Žalgiris“ šiame susitikime lemiamu metu turėjo žmogų, kuris tempė komandą į priekį. Juo tapo kapitonas Jankūnas, ketvirtajame kėlinyje pelnęs 11 iš visų savo 17 taškų.

Kauniečiui tai buvo rezultatyviausios šio LKL sezono rungtynės. Prieš tai daugiausiai taškų (13) jis pelnė susitikime su Prienų-Birštono „Vytautu“.

„Lietkabelis“: Žanis Peiners 17, Adas Juškevičius 16, Vaidas Čepukaitis 8, Darjušas Lavrinovičius ir Žygimantas Skučas po 6.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 17, Vasilije Micičius 10 (6 rez. perd.), Dee Bostas 8, Aaronas White'as (8 atk. kam.), Brandonas Daviesas ir Antanas Kavaliauskas po 6. 

Jankūno komentaras:

Juškevičiaus komentaras:

Komentarai:
Pritariu sitam komentarui 100%

DEBILAM:

kaip jus nesuprantat kad zalgiris yra sulipdyta is vidutinioku ir nera nei vieno talento kaip DONCICIUS ar siaip patyrusio zmogaus apart JANKUNO ir tokia komanda reikia paruosti,jie ne nba zvaigzdes ar ne kokia cska kur gali zaisti vien savo talentu ir patirtimi net neaanalizave priesininko.o dar kaip kovoji su stipriais tiesioginiais priesininkais kurie turi daug talento ir yra uz tave stipresnis visom prasmem,palieki visas jegas aiksteleje o dar kai pralaimi kaip buvo ketvirtadieni isvis voze per kepala kur reikia laiko persiorentuoti kas darosi ir ttttt. taip kad puikiai suprantu saro zodzius nes tokia realybe ir nesmerkiu nei vieno krepsininko nes zalgiris ne cska ar kokie fenerbakce su milijoniniais biudzetais.
2017-11-19
+6
Atsakyti
Rungtynes parode kad tai dvi stipriausios Lietuvos komandos, o visokie laikrascio mirstantys projektai gali tik drebeti nes nesvarbu kas bus pusfinalyje nes ten tiek Lietkabelis tiek ir Zalgiris raudona skudura su sudais sulygins.

Dabar svarbu gruodzio 10 eilini syki nusivalyti kojas i raudona kibiro skudura kad nebutu jokiu sansu prisivyti Lietkabelio.
2017-11-19
+8
Atsakyti
Su pergale Zalgiri. O siaip rungtynes nepatiko.
2017-11-19
Atsakyti
still_ANDREdaunasnuki, kur vakar buvai kai raudona k*rwa prievartavo? ;D tipo zalgiris nesunkiai? :D visai jus vainauskiniai debilai nuo stogo nusoke esat - nors paziurejus i tavo slykscia morda kurios net motina nemyli, nesistebiu kad tokius palaikai


Juokingiausia kad sitas laikrascio padaras cia pasirode kai pamate kad gal Lietkabelis laimes, o siaip sedi pasislepes po sluota. Dabar vel dingo apsimyzelis:D Neveltui tiek kartu cia apsitriochlino kai islysdavo rungtyniu metu.
2017-11-19
+11
Atsakyti
Artiomtas jusu zalgeris nuo trecedenio namie sedi ir ruosesi sutrypimui pries baconia


Artiomnezinau panevezis ira pavarges, grize is turkijos, su hapoeliu kovota sunkei. tai sendien kavenskai turi dideli pranasuma


daunasnuki, kur vakar buvai kai raudona k*rwa prievartavo? ;D tipo zalgiris nesunkiai? :D visai jus vainauskiniai debilai nuo stogo nusoke esat - nors paziurejus i tavo slykscia morda kurios net motina nemyli, nesistebiu kad tokius palaikai
2017-11-19
Atsakyti
buvo gera kova - bet zalgiris visai kitame lygyje, net nezaisdamas gerai, yra visa galva uz kitas pajegesnis - kabelis rimciausias varzovas lkl'e kol kas, ir matyt taip bus iki sezono galo
2017-11-19
-7
Atsakyti
7evenTvarkarastis nedegingas Lietkabeliui buvo, sezono pradzioj zaide kaip ant sparnu, gaila, neteko su Zalgiriu suzaist. Bet matem rugseji ir spalio pradzioj, kiek potencialo turi Lietkabelis. O Williamsas ir su viena koja assist'us dalina, atsigaus, atgaus sportine forma, tai pageres ir komandos zaidimas. Labai priklausomas Lietkabelis nuo savo izaidejo. Net ir Skucas minejo, kad jie dabar nezaidzia pagal savo galimybes. Laukia idomus finalai tarp siu komandu, jei kazkas kardinaliai nepasikeis, nes visi neptunai ir rytai ne to lygio komandos, todel jei ir laimes reg. sezone karta, atejus AV viskas stosis i savo vieta.


Jau pagaliau susitaikei su savo raudonos komandeles degradavimu?
2017-11-19
-9
Atsakyti
Tvarkarastis nedegingas Lietkabeliui buvo, sezono pradzioj zaide kaip ant sparnu, gaila, neteko su Zalgiriu suzaist. Bet matem rugseji ir spalio pradzioj, kiek potencialo turi Lietkabelis. O Williamsas ir su viena koja assist'us dalina, atsigaus, atgaus sportine forma, tai pageres ir komandos zaidimas. Labai priklausomas Lietkabelis nuo savo izaidejo. Net ir Skucas minejo, kad jie dabar nezaidzia pagal savo galimybes. Laukia idomus finalai tarp siu komandu, jei kazkas kardinaliai nepasikeis, nes visi neptunai ir rytai ne to lygio komandos, todel jei ir laimes reg. sezone karta, atejus AV viskas stosis i savo vieta.
2017-11-19
-15
Atsakyti
DecimusJuokdary, ka cia lygini? Cia pas jus ceburekus taip smegenys atrofavosi kad jau isivaizduojat kad zaidziat nba cempionu stiliumi?:DDD


KAZKOKS TU BUTTHURTAS MAN ATRODAI ISKART PALEIDI ISTERIJAS SAVO I ETERI. AS NELYGINU, AS ATKREIPIAU DEMESI I TAVO KVAILA POZICIJA KAD KOMANDOS KURIU PUOLIMAS PASTATYTOS ANT METIKU IR KURIOSE METIKAI SURENKA DIDZIA DALI TASKU YRA PAGAL TAVO ISKREIPTA FANTAZIJA LAVONAI. KODEL AS TURIU DU KARTUS TA PATI KARTOTI? AR TU DURNAS? TAU NEDAINA? KAS TAU YRA? EIK IKASK RYTFANIUI.
2017-11-19
-3
Atsakyti
kabelis is toli mete 52%,o zalgiris vistiek juos aplose :) jankunas vienas praktiskai istempe nes pangos ir toliau nepataiko.galbut reikejo duot daugiau bostui pazaist,siandien amerikietis atrode tikrai neblogai.lkl kolkas nera komandos kuri galetu mesti derama issuki zalgiriui todel pagrindine intriga kas uzims 2-3vietas
2017-11-19
+5
Atsakyti
19gaga99Tu dar abejojai mūsiškių pergale?


Žinant, kad mes galim ir 20 taškų persvarą iššvaistyt, nervai visada bus, ramiai žiūrėt bent man sunkiai įmanoma :)
2017-11-19
-4
Atsakyti
LeMontisPanevezio kabeline nuleista i savo lygi. gg wp


Nereikia taip, gana šaunią komandą Panevėžys turi, svarbiausiai kad jie eilinį kartą raudoną parodiją atbelstu....
2017-11-19
+5
Atsakyti
nairaAčiū dievui pabaiga laiminga, nu bet po velnių ir nervų kainuoja toks pomėgis :D su pergale visus :)


Tu dar abejojai mūsiškių pergale?
2017-11-19
+21
Atsakyti
Panevezio kabeline nuleista i savo lygi. gg wp
2017-11-19
-8
Atsakyti
0MGL0LWTFGSW BE TRITASKIU IRGI LAVONAI PROTO BOKSTE? O SNAIPERIAI TAI VAPSE TURBUT LOPAI KAZKOKIE VIEN TIK IS TROICU METIDAMI? PAVARGUSIOS TAVO SMEGENYS XD


Juokdary, ka cia lygini? Cia pas jus ceburekus taip smegenys atrofavosi kad jau isivaizduojat kad zaidziat nba cempionu stiliumi?:DDD
2017-11-19
+10
Atsakyti
0MGL0LWTFGSW BE TRITASKIU IRGI LAVONAI PROTO BOKSTE? O SNAIPERIAI TAI VAPSE TURBUT LOPAI KAZKOKIE VIEN TIK IS TROICU METIDAMI? PAVARGUSIOS TAVO SMEGENYS XD


Ar tu nematai kad jums vistiek nepaėjo su tais trajakus?
2017-11-19
+12
Atsakyti
7evenTeisejai vel "nepastebejo", kai Jankunas kunu isstume Cepukaiti, abejotina prazanga Peineriui puolime, Williamsui gynyboje. Jei Zalgiris pats nesugeba laimet, teisejai visada cia pat.


Oho kokia agonija.
2017-11-19
-9
Atsakyti
visus su pergale. Mankurtai vel i savo budas sulindo iki sekanciu rungtyniu
2017-11-19
+4
Atsakyti
Dabar bėgte, Lietuvos čempionai, ilsėtis....
2017-11-19
-4
Atsakyti
DecimusBe tritaskiu lietkabelis yra lavonai visiski. Pasiseke kad Zalgiris pavarges.


GSW BE TRITASKIU IRGI LAVONAI PROTO BOKSTE? O SNAIPERIAI TAI VAPSE TURBUT LOPAI KAZKOKIE VIEN TIK IS TROICU METIDAMI? PAVARGUSIOS TAVO SMEGENYS XD
2017-11-19
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Panevėžio Lietkabelis
Kauno Žalgiris
44%
21/48
Metimai iš žaidimo
43%
26/61
36
Atkovoti kamuoliai
29
16
Rezultatyvūs perdavimai
19
1
Perimti kamuoliai
11
37%
10/27
Dvitaškiai
49%
22/45
20
Prarasti kamuoliai
7

Rungtynių žaidėjai

Zanis  Peiners
17 PTS
6/12 FG
2/3 FT
Paulius  Jankūnas
17 PTS
6/11 FG
5/5 FT
Gary  Talton
6 REB
6 DREB
0 OREB
Aaron  White
8 REB
6 DREB
2 OREB
Lorenzo  Williams
5 AS
1 TO
21 MIN
Vasilije  Micic
6 AS
0 TO
25 MIN
Adas  Juškevičius
13 EFF
0% 2P%
63% 3P%
Paulius  Jankūnas
19 EFF
67% 2P%
0% 3P%