Johno Collinso dėjimas Nuotr.:
Patty Millsas Nuotr.: AP - Scanpix
Russellas Westbrookas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Kyrie Irvingas Nuotr.: USA Today – Scanpix
Ricky Rubio metimą per Laurį Markkaneną Nuotr.: AP - Scanpix
Johno Collinso dėjimas Nuotr.:
Patty Millsas Nuotr.: AP - Scanpix
Russellas Westbrookas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Kyrie Irvingas Nuotr.: USA Today – Scanpix
Ricky Rubio metimą per Laurį Markkaneną Nuotr.: AP - Scanpix

Neįtikėtini paskutinių sekundžių Devino Bookerio ir Harrisono Barneso metimai, emocijos Oklahomoje, nepavykęs LeBrono Jameso dėjimas, Joelio Embiido pasitikėjimas, nutrūkusios Bostono „Celtics“ bei Los Andželo „Clippers“ serijos – tai ir daugiau – lapkričio 23-osios NBA pulse.

Lapkričio 23-osios NBA pulsas

SPROGO. LeBronas Jamesas dvikovoje su Bruklino „Nets“ trečiajame kėlinyje susidūrė su Tyleriu Zelleriu, prasimušė lupą bei iškeliavo į rūbinę. Grįžęs puolėjas lemiamame ketvirtyje tiesiog siautėjo. Per pirmus tris kėlinius Jamesas buvo pelnęs 10 taškų, o per paskutines 10 minučių įmetė 23, iš kurių 18 – iš eilės.

„Cavaliers“ laimėjo, tačiau LeBronui aikštelėje sekėsi ne viskas. Puolėjas pabėgęs į greitą ataką nesugebėjo atlikti sėkmingo dėjimo. Visgi, šis epizodas patiko komandos strategui Tyronnui Lue, nes tai pažadino krepšininką. „Man tai patiko, nes jis išsidirbinėjo“, – apie LeBrono nesėkmingą dėjimą sakė Klivlando komandos treneris.

PASITIKĖJIMAS. Įsibėgėjanti Filadelfijos „76ers“ namuose 101:81 patiesė Portlando „Trail Blazers“, o jos lyderis Joelis Embiidas pelnė 28 taškus bei atkovojo 12 kamuolių. Vidurio puolėjas trečiajame kėlinyje įspūdingai blokavo varžovų lyderį Damianą Lillardą, tačiau tai pavadino „reguliariu bloku“.

„Nenoriu būti pasipūtęs, bet manau, kad šiuo metu esu geriausiai besiginantis žaidėjas lygoje, – sakė Embiidas. – Aš noriu ir toliau augti, aš vis dar tobulėju. Mano blokų vidurkis kiek nukrito, tačiau šiemet geriau kovoju dėl kamuolių. Darau daugybę dalykų, kad padėčiau komandai, o vaikinai aplink mane padeda man. Noriu būti dar geresnis žaidėjas gynyboje bei geriausias lygoje. Tikiuosi, kad šiemet laimėsiu geriausiai besiginančio lygos žaidėjo apdovanojimą.“

NEATPAŽĮSTAMA. Šarlotės „Hornets“ yra neatpažįstama komanda, kai žaidžia namuose ir išvykoje. Steve'o Cliffordo armija šiąnakt per pratęsimą savų sirgalių akivaizdoje 129:124 patiesė Vašingtono „Wizards“ bei iškovojo 7 pergalę per 9 namų rungtynes. Tuo metu išvykoje „Hornets“ šį sezoną yra laimėjusi vos kartą per 8 mačus.

„Mes dieviname žaidimą namuose, – sakė Dwightas Howardas. – Ačiū, Šarlote. Energija arenoje mus stumia į priekį, tačiau panašios energijos mums reikia ir išvykose.“

SERIJA. Bostono „Celtics“ 16 pergalių iš eilės serija nutrūko. Per šią atkarpą „Celtics“ aštuonis kartus buvo besivejanti komanda ketvirtajame kėlinyje. Taip buvo ir šios nakties rungtynėse su Majamio „Heat“, tačiau išsigelbėti nepavyko. Tai buvo ketvirta ilgiausia pergalių serija klubo istorijoje.

„Turime dar daug ką pasiekti, – po dvikovos sakė „Celtics“ įžaidėjas Kyrie Irvingas. – Tai buvo smagi serija, bet jai jau buvo laikas baigtis.“

SERIJA II. Los Andželo „Clippers“ prisiminė pergalės skonį. Paskutinį kartą Doco Riverso auklėtiniai buvo laimėję lapkričio 2-ąją, kuomet namuose įveikė Memfio „Grizzlies“. Praėjus trims savaitėms „Clippers“ vėl džiaugėsi pergale įveikdama lygos autsaiderę Atlantos „Hawks“. Prie to labiausiai prisidėjo Blake'as Griffinas, kuris surinko trigubą dublį – pelnė 26 taškus, atkovojo 10 kamuolių bei atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

ATKARPA. 28:0. Tokią sėkmingą atkarpą sugebėjo atlikti Niujorko „Knicks“ krepšininkai trečiajame rungtynių ketvirtyje prieš Jono Valančiūno atstovaujamą Toronto „Raptors“ komandą. „Ilgosios pertraukos metu įkvėpėme vienas kitą, kalbėjome apie dalykus, kuriuos turime pagerinti ir antroje rungtynių pusėje atrodėme kaip visai kita komanda“, – sakė Kristaps Porzingis. 

Solidų žaidimą demonstruojanti buvusi Mindaugo Kuzminsko ekipa šį sezoną laimėjo 10 rungtynių bei patyrė 8 pralaimėjimus. „Knicks“ laimėjo 10 rungtynių iš 12, kuomet sugebėjo pelnyti daugiau negu 100 taškų.

ĮKLIMPO. Sezoną Orlando „Magic“ pradėjo demonstruodama puikų krepšinį bei laimėdama 8 pergales per 12 mačų. Visgi tuomet Floridos valstijos komanda pateko į duobę bei dabar yra pralaimėjusi šešis kartus paeiliui. Šiąnakt Franko Vogelio kariauna išvykoje 118:124 nusileido Minesotos „Timberwolves“ krepšininkams.

METIMAS. Dvikova Memfyje tarp vietos „Grizzlies“ ir Dalaso „Mavericks“ virto tikru trileriu. Iki mačo pabaigos likus žaisti sekundę, „Grizzlies“ gynėjas Tyreke’as Evansas prametė iš po krepšio, bet JaMychalas Greenas pakartojo jo metimą dėjimu. Teisėjai iš pradžių taškų neįskaitė, bet po peržiūros nusprendė, kad viskas buvo atlikta pagal taisykles.

Taip „Mavericks“ atakai liko vos 0,5 sek. Kaip paaiškėjo netrukus, šio laiko buvo užtektinai. Dalaso krepšininkai išsimetė kamuolį iš už šoninės linijos, vos jį sugavęs Harrisonas Barnesas švystelėjo tritaškį, o kamuolys, atsimušęs nuo lentos, skrodė tinklelį.

„Nemačiau, ar pataikiau, – po dvikovos sakė Barnesas. – Man užstojo varžovo ranka. Po metimo mačiau atbėgantį komandos draugą J.J. Barea. Tikėjausi, kad jis atbėga ne dėl to, kad mes pralaimėjome.“

METIMAS II. Devinas Bookeris fantastišku tolimu metimu išplėšė pratęsimą, tačiau jame Fynikso „Suns“ turėjo pripažinti Milvokio „Bucks“ krepšininkų pranašumą.

Milvokio komandoje nežaidė Giannis Antetokounmpo, tačiau atsirado kiti lyderiai. Khrisas Middletonas pelnė 40 taškų bei antrą kartą šį sezoną pasiekė šią ribą, o Ericas Bledsoe pridėjo 30. Tai buvo pirmasis gynėjo sugrįžimas į Fyniksą po mainų, kuomet prieš 15 dienų jis buvo išsiųstas į Milvokį. Vietos sirgaliai gynėją, kuris buvo pareiškęs, kad nenori likti šioje komandoje, pasitiko kurtinančiu švilpimu.

„Yra kaip yra, – apie sirgalių pasitikimą sakė Bledsoe. – Sirgaliai tiesiog palaiko savo komandą ir daro, ką turėtų daryti. Negali jų dėl to kaltinti.“

PUOLIMAS. Hjustono „Rockets“ šį sezoną demonstruoja galingą puolimą. Prieš šešias dienas Teksaso valstijos ekipa į Fynikso „Suns“ krepšį per pirmus du ketvirčius pelnė net 90 taškų, o šiąnakt į Denverio „Nuggets“ krepšį jie įmetė 75 taškus. Negana to, Mike'o D'Antoni kariauna per pirmąją mačo pusę varžovams leido pelnyti vos 40 taškų. 35 taškų pranašumas po dviejų kėlinių yra šio sezono lygos rekordas. Tai buvo devintoji „Rockets“ pergalė per pastarąsias 10 rungtynių.

POTENCIALAS. Anthony Davisas pelnė 29 taškus bei atkovojo 11 kamuolių, DeMarcusas Cousinsas pridėjo 24 taškus bei 15 kamuolių. Dviejų bokštų vedama Naujojo Orleano „Pelicans“ 15 taškų deficitą (2:17) sugebėjo paversti į 30 taškų pranašumą (87:57).

„Varžovai mūsų bijos, – apie komandos potencialą kalbėjo Cousinsas. – Tai yra visiškai nauja komanda su visiškai nauju identitetu.“

Su paskutiniu dvitaškiu Davisas pelnė 7,938 karjeros tašką, tam jam prireikė keturių sezonų. Puolėjas pakilo į antrąją rezultatyviausių žaidėjų vietą klubo istorijoje aplenkęs Chrisą Paulą, kuris per šešis sezonus Naujajame Orleane pelnė 7 936 taškus.

KONFLIKTAS. Įtempti santykiai tarp Russello Westbrooko ir Kevino Duranto neatslėgsta. Trečiajame ketvirtyje krepšininkai vienas kitam paleido žodžių tiradas ir susirėmė galvomis, o už tai buvo nubausti techninėmis pražangomis. Po dvikovos abu krepšininkai sakė, kad tai yra tiesiog rungtynių emocijos.

„Aš taip žaidžiu kiekvieną naktį, nesvarbu, ar varžovas būtų Kevinas, ar Detroito ekipa, – sakė Westbrookas. – Man nesvarbu prieš ką žaidžiu, aikštelėje aš neturiu draugų. Vienintelis draugas, kurį turiu, tai yra krepšinis. Žinoma, ir mano komandos draugai. Aš žengiu į aikštelę kovoti, gintis kietai ir žaisti aukščiausiu lygiu. Aš toks esu nuo pirmos dienos lygoje.“

„Tai tik krepšinis, – dėstė Durantas. – Jis yra konkurencingas, aš irgi esu konkurencingas. Mes mėgstame varžytis, o tai yra krepšinio dalis.“

NEPASTOVŪS. Praėjusį šeštadienį Jutos „Jazz“ išvykoje 40 taškų persvara patiesė Orlando „Magic“, prieš dvi dienas ji 21 taško skirtumu nusileido Filadelfijos „76ers“ krepšininkams, o šiąnakt 30 taškų pranašumu nukovė Čikagos „Bulls“.

„Man labai patiko kaip šiandien dalinomės kamuoliu, – sakė „Jazz“ strategas Quinas Snyderis. – Žaidimą buvo galima jausti.“

DĖJIMAS. Los Andželo „Lakers“ 102:113 išvykoje nusileido Sakramento „Kings“ krepšininkams. Solidžiai šiame mače žaidė Lonzo Ballas, kuris pelnė 11 taškų, atkovojo 7 kamuolius bei atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Įžaidėjas pataikė 3 tolimus metimus iš 5 bei sykį galingai įkrovė kamuolį per varžovų centrą Willie Cauley-Steiną.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Sacramento Kings Los Angeles Lakers 113-102 stat »
Utah Jazz Chicago Bulls 110-80 stat »
Phoenix Suns Milwaukee Bucks 107-113 stat »
Oklahoma Thunder Golden State Warriors 108-91 stat »
New Orleans Pelicans San Antonio Spurs 107-90 stat »
Minnesota Timberwolves Orlando Magic 124-118 stat »
Memphis Grizzlies Dallas Mavericks 94-95 stat »
Houston Rockets Denver Nuggets 125-95 stat »
New York Knicks Toronto Raptors 108-100 stat »
Miami Heat Boston Celtics 104-98 stat »
Atlanta Hawks Los Angeles Clippers 103-116 stat »
Philadelphia 76ers Portland Trail Blazers 101-81 stat »
Cleveland Cavaliers Brooklyn Nets 119-109 stat »
Charlotte Hornets Washington Wizards 129-124 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Anthony Davisas (35)
Taškai

Khrisas Middletonas (40)

Atkovoti 
kamuoliai

DeAndre Jordanas (16)

Rezultatyvūs 
perdavimai
 
Elfridas Paytonas (13)
Perimti 
kamuoliai

DeAndre Ligginsas (5)

Blokai

Serge'as Ibaka (4)

Tritaškiai

Trevoras Ariza (7)


Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis: 

Rungtynių nebus dėl JAV Padėkos dienos.

Komentarai:
kasioguru
ant sukuosenos nieks neperspjaus Paytono is Magic. :D va ten tai nesuprasi, lizdas ar sluota, ar dar kazkas. :D
2017-11-23
-3
Atsakyti
kunigas
Ka tevas liepia ta daro

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-23
Atsakyti
:D
Ballas kai apsikirpo normaliai atrodo dabar, nera kazkoks kiausingalvis su gandralizdziu.
2017-11-23
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.