Nuotr.: Facebook.com
Nuotr. Facebook.com
  • Dieną, kuomet turėjo nuspręsti, ar keltis į „Pao“, Lekavičius vadina blogiausia savo gyvenime
  • Tuomet sprendimui įžaidėjas turėjo 24 valandas ir per jas tarėsi su savo šeima bei treneriu Jasikevičiumi
  • Lukas savo svajonės žaisti krepšinį siekė jau nuo paauglystės, kuomet aukojo vasaros poilsį ir kasdien treniruodavosi
  • Lekavičius sako, kad Šaras jam padėjo augti ir kaip žaidėjui, ir kaip asmenybei

Kol Luko Lekavičiaus bendraklasiai vasaromis ilsėdavosi ir miegodavo iki vidurdienio, jaunasis įžaidėjas mažame Šilalės mieste rūpinosi savo ateitimi – kasdien nuo ankstyvo ryto sportuodavo ir siekė svajonės tapti krepšininku.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Komanda: Atėnų Panathinaikos
Pozicija: PG
Amžius: 23
Ūgis: 183 cm
Svoris: 78 kg
Gimimo vieta: Šilalė, Lietuva

Prie tokio Luko užsispyrimo itin prisidėjo dešimtimi metų vyresnis jo brolis Linas. Paauglystėje Lukas su vyresnėliu broliu susitikdavo tik vasaromis, kadangi šis studijavo ir žaidė krepšinį JAV. Vieną vasarą į Lietuvą grįžęs Luko brolis jį motyvavo dar labiau siekti krepšininko karjeros.

„Prisimenu, kad man būnant 13 ar 14 metų, mano brolis vasarą grįžo iš JAV ir pasakė: „Gerai, dabar tu daugiau treniruosiesi.“ Tuomet pradėjau sportuoti lyg išprotėjęs. Kiekvieną dieną, kiekvieną rytą. Mano bendraklasiai vasaromis miegodavo iki 12 valandos, o aš visą vasarą pabusdavau 7 valandą ir bėgiodavau, atlikdavau sprintus, metimus. Negalvojau nei apie NBA, nei apie Eurolygą. Tiesiog treniravausi ir norėjau tapti krepšininku. Man tai patiko“, – istoriją Eurolygos svetainei pasakojo Lekavičius.

Pastangos greitai davė vaisių – jau penkiolikos metų Lekavičių pastebėjo Kauno „Žalgiris“, o persikelti į Kauną pasiūlė A.Sabonio krepšinio mokyklos treneris Arūnas Visockas.

„Šilalė yra labai mažas miestas, kuriame gyvena tik 6 tūkstančiai žmonių. Persikelti iš Šilalės į Kauną buvo sunkiau nei iš Kauno į Atėnus. Dabar man 23-eji metai, o persikėlus į Kauną buvau 15 metų, iki tol gyvenau su tėvais. Tai buvo sunku, bet jeigu nori žaisti krepšinį, turi dėti šiuos žingsnius. Juos negali žengti mieste, kuriame gyvena 6 tūkst. žmonių“, – mano įžaidėjas.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Lukas  Lekavičius
MIN: 13.55
PTS: 5.13 (57.14%)
REB: 1.38
AS: 1.13
ST: 0.38
BS: 0
TO: 1.25
GM: 8

Taip Kaunas tapo Lekavičiaus namais – šiame mieste jis praleido aštuonerius metus ir jį paliko tik praėjusią vasarą, kuomet gavo pasiūlymą iš Atėnų „Panathinaikos“.

Trejus metus „Žalgiryje“ rungtyniavęs Lekavičius turėjo per 24 valandas apsispręsti, ar priimti pasiūlymą keltis į Xavi Pascualio treniruojamą Graikijos komandą. 24 valandas, kurios buvo sunkiausios Luko gyvenime.

Praėjusį sezoną Eurolygoje Lekavičius vidutiniškai per 18 minučių pelnė po 8,5 taško, atkovojo po 1,9 kamuolio ir atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Įžaidėjas pajautė, kad yra pasiruošęs kitam žingsniui savo karjeroje.

„Tą dieną prisiminsiu visą savo gyvenimą. Tai buvo blogiausia mano diena, kadangi per vieną dieną turėjau priimti sprendimą. Visą dieną kalbėjausi su savo broliu, šeima, taip pat nemažai bendravome su treneriu Šarūnu Jasikevičiumi. Šaras sakė, kad Atėnai yra puiki vieta, puiki organizacija. Visgi jis pabrėžė, kad sprendimą turiu priimti pats. Šaras tikino, kad abu sprendimai yra geri. Tai buvo labai sunkus, tačiau teisingas sprendimas. Kas žino, galbūt „Žalgiryje“ kitą sezoną būčiau turėjęs prastesnį ir tokių pasiūlymų nebūčiau gavęs. Tad tai buvo geras laikas dėti kitą žingsnį“, – teigė Lekavičius.

Lekavičius su Atėnų „Panathinaikos“ klubu susitarė dėl kontrakto pagal formulę „1+1“. Per dvejus metus 23-ejų gynėjas turėtų uždirbti 850 tūkst. eurų. Palyginimui, praėjusį sezoną Kaune krepšininko sąskaitą papildė 65 tūkst. eurų.

Palikęs „Žalgirį“ su savo mokytoju Jasikevičiumi priešakyje, Lekavičius persikėlė į stratego Pascualio treniruojamą komandą. Aikštėje sustiprėjęs su Šaro pagalba, dabar Lukas tikisi tą patį padaryti ir padedamas Pascualio.

„Be abejo, iš Šaro daug išmokau tiek krepšinio aikštėje, tiek ir už jos ribų. Manau, kad su juo paaugau kaip asmenybė. Jis yra jaunas treneris, bet jau vienas iš geriausių. Aš ir Šaras esame labai skirtingi žaidėjai. Jis aikštėje visada buvo bosas, galėdavo atlikti perdavimus ir daryti kitus dalykus. Aš kitoks, esu tas, kuris nuo suolo įneša energijos. Labiau esu atakuojantis krepšininkas nei atliekantis perdavimus. Mes abu esame įžaidėjai ir jis mane daug ko išmokė, pavyzdžiui, daugiau kalbėti aikštėje.

Šaras buvo lyderis ir už aikštės ribų. Aš turiu būti lyderis aikštėje – man lengviau pirmauti aikštėje nei rūbinėje. Manau, kad aikštėje galiu būti vadu, pradėti atakas, parodyti žaidėjams, kur jie turi būti. Tai ir trenerio Xavi Pascualio darbas, o jis mane pažįsta. Jis žino, kad viso to dar negaliu padaryti dabar, bet mes kalbamės ir jis stengiasi man padėti tapti tikru įžaidėju“, – kalbėjo Lekavičius

Pirmuosius žingsnius Atėnuose dedantis Lekavičius šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 13 minučių pelno po 5,1 taško, atkovoja po 1,4 kamuolio ir atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai:
nepykit ant Antaniuko
ji kaimynas alkoholikas Vaska kasdien birbina. Vaikas labai kencia, bet bijo kad klasiokai suzinos, todel viska slepia...
2017-11-23
+7
Atsakyti
antanas
As atrabotkiu duchu generolas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-23
-3
Atsakyti
petras
antanėli mažuti ko toks piktas žiuriu lukas tau patinka
2017-11-23
-4
Atsakyti
antanas
Neginkit to liliputo luko! Juk visi zinot kad jis i panatinaikos pakviestas tik ant ducho pabuti. Jis ten tarnas, atrabotke.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-23
-8
Atsakyti
To petras
Antaną visi duchina kad jis žemaūgis, todel taip ir rašo šis spuoguotas nevykėlis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-23
-1
Atsakyti
petras
antanai tai idomu jei skaitai ko toks piktas
2017-11-23
-2
Atsakyti
antanas
Nu ir vel tas liliputas prasneko. Nu kam jis idomus? Panatinaikose jis atrabotke yra. Ji ten duchina del ugio.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-23
+6
Atsakyti
djgaffer
Jau nuo jaunystės Lukas buvo užsispyręs ir darbštus.Kai kiti iki pietų miegodavo,jis jau nuo ryto treniruodavosi.Ir dabar matosi rezultatas.Daugiau tokių atsidavusių žaidėjų galėtų būti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-23
-3
Atsakyti
Donce
Va cia tai blogiausia gyvenimo diena. Reikia apsisprest ar priimt 800tukst. € pasiulyma ar ne..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-23
+7
Atsakyti
g
lukas šaunuolis
2017-11-23
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.