Ketvirtadienį (06.09) Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) ir Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) paskelbė 49 jaunųjų (18 metų ir jaunesnių) krepšininkų pavardes, atrinktų dalyvauti krepšinio stovykloje „Krepšinis be sienų“ („Basketball without Borders“), kuri liepos 28-31 dienomis vyks Trevizo miesto apylinkėse, Italijoje.

Tarp 49 išrinktųjų pateko ir keturi lietuviai: Martynas Gecevičius, Žydrūnas Kelys, Pranas Skurdauskas ir Marius Valukonis. Visi jie – Lietuvos jaunių rinktinės kandidatai. Iš viso stovykloje dalyvaus krepšininkai iš 28 Europos valstybių.

Be Lietuvos, po keturis jaunuosius talentus turės Italijos ir Kroatijos valstybės. Po tris žaidėjus atstovaus Prancūzijai, Ispanijai bei Serbijai ir Juodkalnijai.

Krepšininkus atrinko NBA ir FIBA atstovai, labiausiai atsižvelgdami į tris kriterijus: krepšinio įgudžius, sugebėjimą vadovauti ir požiūrį į sportą.

Skatinant draugiškumą Trevize vyksiančioje stovykloje jaunieji krepšininkai bus suskirstyti į komandas neatsižvelgiant į tautybę, todėl vienoje ekipoje greičiausiai nebus dviejų tos pačios šalies žaidėjų. Jie turės galimybę treniruotis Trevizo „Benetton“ komandos treniruočių komplekse.

Mokomojoje krepšinio stovykloje su žaidėjais dirbs Dirkas Nowitzki ir Andrejus Kirilenka, o jaunieji krepšininkai dienas leis ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir dalyvaus įvairiose prevencinėse programose.

Žaidėjai bus supažindinti su Jungtinių Tautų vaikų fondo bei UNICEF organizacijų veikla, tai pat bus kalbama ŽIV ir AIDS prevencijos bei švietimo temomis.

Europoje veikiančio NBA padalinio generalinis direktorius Becky Blackas tikina, jog ši stovykla bus ypač naudinga vieniems iš talentingiausių Europos jaunųjų krepšininkų, kurie galės susipažinti su aukščiausio lygio krepšinio pamokomis.

Europoje rengiamoje „Krepšinio be sienų“ stovykloje, be D.Nowitzkio ir A.Kirilenkos, dar dalyvaus ir šie NBA žaidėjai: Gordanas Giričekas, Primozas Brezecas ir Zaza Pachulia. Treniruotes vesti padės neseniai rekordine bauda nubaustas Denverio „Nuggets“ strategas George'as Karlas. Stovykloje taip pat dalyvaus ir keletas NBA klubų darbuotojų.

„Krepšinio be sienų“ stovyklos buvo pradėtos rengti 2001 metais. Nuo tada šios jaunųjų krepšininkų stovyklos išsiplėtė ir dabar yra organizuojamos keturiuose žemynuose.

Šiemet jos dar vyks Pietų Afrikos Respublikoje, Argentinoje ir Kinijoje. Viso „Krepšinio be sienų“ stovyklose jau yra dalyvavę daugiau kaip 440 jaunųjų krepšinio talentų iš 72 valstybių.

Komentarai:
Marius Valukonis va cia tai ateities zweris! as ji pazystu jis is marijampoles ir as daznai matau jo zaidima,pyzdec zaidzia tai zweriskai! jis perlipa savo varzova ir ikrauna i kasi ir pamatysit ateity jis bus vienas lietuvos lyderiu!!!
2005-06-10
-2
Atsakyti
kaip cia wilmo nepaeme...:)
2005-06-10
-1
Atsakyti
Pranas kita met vis tiek zais uz SK Busta... :)
2005-06-10
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.