Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
  • „Vytauto“ vadovai brolius Ballus mato kaip komercinę naudą galinčius duoti žaidėjus
  • Sutartis su jais sudaryta iki sezono pabaigos, su galimybe po mėnesio ją nutraukti
  • Broliai bus apgyvendinti dviejų kambarių apartamentuose, jiems bus skirtas asmeninis automobilis
  • „Vytauto“ vadovai Prienuose tikisi išvysti ir Ballų tėtį LaVarą

Pastarųjų dienų Lietuvos krepšinio padangė taip blyksi nuo įvairiausių žaibų, kad atrodė, jog jau niekas negali nustebinti, tačiau tai, kas buvo paskelbta vėlų pirmadienio vakarą, be konkurencijos pranoko viską.

Garsiojo Jungtinių Amerikos valstijų (JAV) skandalisto LaVaro Ballo sūnūs 19-metis LiAngelo ir 16-metis LaMelo žais Prienuose. Suvokti šią informaciją ne taip ir paprasta: „Vytautas“ – vieni šio sezono LKL autsaiderių, klubas su vos 10 tūkst. gyventojų turinčiu miestu ketina atsivežti visame pasaulyje žinomus vaikinus.

Vis dėlto tai tapo realybe – abiejų šalių sutartyje juodu ant balto įformintas „Vytauto“ ir brolių Ballų susitarimas.

Tiesa, jei LiAngelo ir LaMelo tikitės pamatyti žibančius LKL pirmenybėse, tai neskubėkite. Tinklalapiui „BasketNews.lt“ klubo atstovai patvirtino, kad daugiau pasireikšti du naujokai gaus Baltijos krepšinio lygoje (BBL). Maža to, jiems kojas apšilti bus siūloma netgi Regionų krepšinio lygoje (RKL).

„Visi kartu sprendėme šį reikalą su klubo vadovais, prezidentu ir apsisprendėme, kad reikia tai pamėginti, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo komandos direktorius Adomas Kubilius. – Tai neabejotinai yra naujas išbandymas klubui, tikime, kad mums jis bus naudingas, pavyks tapti geidžiamais rėmėjams.

Krepšinio prasme, mes nelabai matėme jų žaidimo, nežinome tų žaidėjų lygio. Visų pirma, įsipareigojome suteikti jiems galimybę daugiau žaisti BBL čempionate, galbūt pasižaisti ir RKL. Dėl šios lygos dar nežinau, pažiūrėsime. Mes jiems numatėme tokią galimybę, bet ar jie to norės?“

„Vytautas“ neturi dublerinės komandos, tačiau gali bendradarbiauti su Prienuose rungtyniaujančia Stakliškių „Guostos“ ekipa.

„Vytauto“ vadovai net neketina slėpti – jų motyvas į Prienus prisivilioti garsiąją JAV šeimynėlę nebuvo paremtas pagalba krepšinio aikštelėje. Priešingai, sulaukę Ballų „Vytauto“ vadovai tikisi komercinės naudos.

Nuotr. instagram.com

„Mes jau dabar matome akivaizdžią naudą“, – atsargiai tikino Kubilius. 

Jeigu ši avantiūra prieniškiams pavyks, klubas iš šios situacijos tikisi maksimalios naudos. Dar praėjusį sezoną pasigirdo kalbos apie stipriai vėlavusius atlyginimus „Vytauto“ žaidėjams ir, nors šįmet klubas deklaruoja sąžiningai su problemomis kovojantis, komercinė nauda iš šio grandiozinio perėjimo klubui gali tapti puikia paspirtimi.

„Pavyzdžiui, dabar pasirašėme sutartį ir didžiausi pasaulio tinklalapiai jau rašo. Su mumis jau bandė susisiekti „Washington Post“, ESPN, dabar jūs. Naudos turės ir Lietuva, gal atsivers naujų galimybių investuoti, gal kilstelsime lygį žinomumo prasme. Reikia suprasti, mes nesitikime didelės naudos iš jų kaip krepšininkų. Tai suprantu iš to, kiek matėme video įrašų. Bet kaip jie dirbs, treniruosis, atrodys Lietuvoje – jau kitas klausimas. Žinote, kol brolių čia nėra, dar apskritai nesame tikri, ar jie čia bus, nors parašus jau turime“, – pusiau juokais, pusiau rimtai prabilo Kubilius.

Jo teigimu, Ballai veikiausiai bus apgyvendinti Birštone, kur įsikūrusi „Vytauto“ partnerė „Vytautas Mineral SPA“ rezidencija. Pasak vieno klubo vadovų, garsiųjų Ballų sąlygos komandoje ryškiai nuo kitų žaidėjų neturėtų skirtis. Naujokams numatyti dviejų kambarių apartamentai bei asmeninis automobilis.

Sutartis su broliais sudaryta su galimybe po mėnesio ją nutraukti.

Klubo vadovai Ballams suteiks geras apgyvendinimo sąlygas, tačiau JAV žiniasklaidoje jau dabar netrūksta pranešimų, kad broliai siunčiami tarsi į Sibirą.

Garsus JAV žirnalistas Jonathanas Givony jau rašė, kad problema šioje situacijoje gali būti ir trenerio Virginijaus Šeškaus anglų kalbos žinios. Anot žurnalisto, stratego komunikacijos problemos yra priežastis, kodėl „Vytauto“ gretose nėra amerikiečių.

Pabrėžiama ir tai, kad iš milijoninės Kalifornijos kilę krepšininkai 10 tūkst. gyventojų turinčiame mieste susidurs su kultūriniu šoku. Visgi „Vytauto“ ekipos direktorius skuba nuraminti.

„Viską jiems pristatėme, bendravome su agentais. Manau, kad atstovai tikrai vaikinams nušvietė situaciją, kas čia per reikalas. Man jau rašo, kad Prienuose niekas nekalba angliškai, niekas beveik nesitreniruoja, visa tai ką tik perskaičiau. Reikia tai paneigti. Ir dukart per dieną dirbame, ir daug kas čia kalba angliškai, ir sąlygos tobulėti čia yra tikrai geros“, – pasakojo Kubilius.

LaVaras ir LaMelo Ballai
LaVaras ir LaMelo Ballai
Nuotr. AFP – Scanpix

Tuo metu pats „Vytauto“ strategas Šeškus bendraudamas su „BasketNews.lt“ šią žinią prisiminė besijuokdamas.

„Ką jums galiu pasakyti? Manau, kad normalu, reikia tai pabandyti. Vakar vakare sulaukiau skambučio, kad visi šie reikalai jau eina link pabaigos ir bandysme kažkaip juos tikrinti, ką jie mums duos“, – pasakojo specialistas.

Nei jis, nei klubo direktorius kol kas nežino, kokią naudą aikštelėje gali atnešti LiAngelo ir LaMelo. Komandos atstovai pripažįsta jų žaidimo epizodų gausos neperžiūrėję.

Nepaisant garsios pavardės, prieniškiai iš naujokų rimtos paspirties kaunantis prieš varžovus nesitiki. Europoje ne visada pritampa ir ryškūs NCAA žaidėjai, o dabar diskutuojama apie 16-metį JAV mokyklų žaidėją ir krepšininką, kuris studentų krepšinyje rimtų įrodymų dėl savo potencialo dar taip pat nepateikė. 

Tiek Kubilius, tiek ir Šeškus matė ištraukas iš rungtynių, kuriose LaMelo Ballas mokyklų rungtynėse sukratė net 92 taškus, tačiau skubotų išvadų daryti neskuba.

„Mes juos šiek tiek stebėjome, matėme, kad 16-metis vaikinas mokyklų lygmenyje ten yra kone geriausias. Nors žinote, mokykla dar nėra profesionalus krepšinis. Metė 70 taškų, bet čia ne tas… Turime pamatyti, kaip jie dirba, ką jis gali. Tikiu, kad jie patys dar neįsivaizduoja, kas dedasi. Žaidimas BBL jiems yra numatytas konkrečiai, tai parašyta kontrakte. Kaip bus su LKL – pamatysime tik jiems atvykus“, – dėstė Kubilius.

Jei apie naujokų naudą krepšinio aikštelėje prieniškiai dar nežino, tai dėl vieno dalyko jie gali būti ramūs jau dabar – nuo šiol apie Prienus sužinos gerokai daugiau žmonių.

Ballų šeima yra aptarinėjama visame pasaulyje. Jų tėtis LaVaras dažnai pasireiškia skandalingais pasisakymais NBA pasaulyje, o įkūręs „Big Baller Brand“ sportinių prekių liniją žeriasi milijonus. Dar vienas brolis, Lonzo, šiuo metu rungtyniauja Los Andželo „Lakers“ klube, kuris jį NBA naujokų biržoje pasirinko antruoju šaukimu. 

Ballų gyvenimas visame pasaulyje yra sekamas tarsi pro padidinamąjį stiklą, o dabar tas stiklas bus nukreiptas į Prienus.

„Dėl to mes kalbėjomės su dabartiniais žaidėjais, paaiškinome jiems, kad visai įdomu, kodėl gi ne. Paklausėme, ar nepavargsite būti šalia kamerų visada (juokiasi – aut.). Mūsų žaidėjai protingi, jie supranta, kad klubui tai papildomas būdas gauti naudos“, – pasakojo „Vytauto“ direktorius.

„Dėl viso ažiotažo tikrai galvojau. Šiandien atsikėliau ir pamaniau, kad dėmesio tikrai bus… Žiūrėsime. Tikrai pragyvensime“, – nusijuokė Šeškus.

O ar galima Prienuose laukti ir pačio šeimynos tėtušio LaVaro? 

„Yra tokių minčių, – nusijuokė Kubilius. – Mes to norėtume. Aišku, konkrečių planų dar nėra.“

Komentarai:
ffsd
Sveiki norėčiau pristatyti naują FB puslapį, kuriame bus cituojami įvairūs sportininkai!

Stengsimės rašyt nenuvalkiotas frazes, anglų ir lietuvių kalbomis. Daugiausiai orentuojamės į krepšinį.

Facebook - https://www.facebook.com/sporto.citatos/
2017-12-12
-5
Atsakyti
Vytautui
Reiktu naudoti situacija, uzsipirktireklama su ballais ir i usa rinka lysti.... bet ju vadyba bekiausiai tai to nedarys... :)
2017-12-12
+16
Atsakyti
anonimas to zebras
niekas cia neverkia. tiesiog tokia realybe. uzuojauta jei to nesupranti.
2017-12-12
+11
Atsakyti
touch down
patys bachuriukai atrodo rimtai ziuri i sita situacija ir tikisi zaist, tobulet. tik lietuviams cia prikolas kazkoks. jau dabar vytauto instagrame didzioji dauguma sekeju amerikonai. nemazai norinciu isigyt maikes su ball pavarde. tikiuos neapsikvailins vytautas kaip visiski kaimieciai.
2017-12-12
-4
Atsakyti
zebras Anonimui
O ko tu čia verki už galvos susiėmęs? veikt neturi kas? Rimtai susidaro įspudis jog emigrantai bando čia savo tulžį išlieti
2017-12-12
-3
Atsakyti
Anonimas
prienu bukagalviai galvoja, kad tie prienai kazkam labai idomus pasidare. nu nera ten absoliuciai nieko ko nebutu visame civilizuotame pasaulyje. paimkim betkoki betkurios europos sajungos salies kaima ir didzioji dauguma bus geresni ar blogiausiu atveju tokie pat kaip prienai. is kur pas juos toks susireiksminimas... 99% lietuviu prienai visiskai nera idomus kaip lankytina vieta. cia jie matai parodys pasauliu, kad prienuose yra masinos, yra parduotuviu, yra internetas. wow, tikrai suzaves visus. suprantu, kad rimtesnes organizacijos galetu pasidaryt finansines naudos is to, bet jie nesugebes garantuotai. paiima amerikonu izimybes, bet angliskai nelabai veblena ir tikisi kad kazkokiu budu prades kristi doleriai i saskaita. cia didziajai daugumai zmoniu prikolas belekos sita situacija ir visi nori daugiau suzinot , kad butu is ko pazvengt.
2017-12-12
+5
Atsakyti
zebras
Prienai - laikinoji krepšinio sostinė.
2017-12-12
-4
Atsakyti
x
1 atsigaus viešbučiai birštone nes privažiuos visokių paparacių.

2 betkokia reklama yra reklama

3 jei vadyba nors kiek su galva naudą išspaus.

4 gal Ballai kokį fabrikėlį čia atidaris nors darbo jega ne ppati pigiausia

5 greičiausia bičiukai yra prisidirbę ir teva išsiunčia pamatyti pasaulį ir pasedet ant savo šiknos..
2017-12-12
+2
Atsakyti
neatsibodo
dar komentuot dar pamastymu turit
2017-12-12
+12
Atsakyti
Matau, kad čia daugelis nesupranta ko tie bachurai atvažiuos. Ogi tėvas juos atsiunčia pradėti dirbti. Dirbti! Ne pramogauti, o priešingai. Taigi negąsdinkit pliažo trūkumu ar naktinių klubų stoka. Vienas dalykas - jie nepilnamečiai, antras - po Šeškaus treniruočių, jiems pakaks pasižiūrėti TV. Ir, tikrai greitesnio nei JAV, interneto pagalba susirašinėti su tėvu.
2017-12-12
Atsakyti
Zzz
Kazkodel turiu nuojauta, kad pas Ball'us gali buti geresne pasauleziura negu pas kai kurios komentatorius. As kiek suprantu jeigu zmogus gyvena Kalifornijos valstyjoje tai jis kaip ir neturetu is principo vaziuoti i kokia nors maza provincija rytu Europoje net vienam menesiui, nes ka jis ten veiks ? O siaip tai ju prof. karjeros pradzia, tai kad 4sav. galima ir treniruotem t.y. krepsiniui atsiduoti, ramioje aplinkoje kaip Prienai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-12
+5
Atsakyti
gaferiau
atsimink kad ju tevas is nesamoniu, debila vaizduodamas, pinigus darosi milijonais. nera koks buves geras nba krepsininkas ar panasiai, o milijonus kala is nusisnekejimu ir savo produkcijos stumdymo uz 10 kart didesne kaina dar durnesniems. tokie pries gera 30-40 metu amerikos beprotnamiuose sededavo, o tas dabar laisvej is nesamoniu piniga kala. aisku supranta vytauto valdzia kad nesamones desis, bet tik menesiui. o per ta menesi gali ir is neigiamosios puses pinigu ant pliuso uzkelti kur per metus nepadarysi ir be to ant ballu visam gyvenimui bus eilute kad sutartis su prienais buvo jei tik teiksis pasirodyti.
2017-12-12
+1
Atsakyti
D J
Metimo technika tu ballu ne kazka, bet aikstej atrodo gerai...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-12
+5
Atsakyti
Anonimas
kubilius mldc del jo visas pasaulis dabar zvengs is lietuvos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-12
+30
Atsakyti
Anonimas
kubilius mldc del jo visas pasaulis dabar zvengs is lietuvos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-12
+1
Atsakyti
djgaffer
Ai,dar pamiršau paminėt Prienų klubo savininkus.Jau tokie laimingi,matai,internetas greičiausias Europoj,automobilį BMW duosim.Įsivaizduokit,pas Ballus garaže Ferrariai,Bughattiai stovi,o čia net BMW! Ne,nu nepykit,bet čia liūdėt reikia.Amerikoj jau klausia,kiek jie čia išbus-mėnesį,daugiau,gal mažiau.Čia bl džiaugiasi,kad reklamą pasidarys.O taip,o tai bus reklama,kai Ballai su dviratuku mina šalia Prienų upelio.O čia tai reklama,žibėsim bl ryškiausiom spalvom.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-12
+3
Atsakyti
djgaffer
Aš jums kelis pvz.pasakysiu,kad čia tragedija,o ne džiaugsmas.Rodo per tv palyginimus Kalifornijos ir Prienų.Ten,JAV,paplūdimys,savlytė šviečia,dangoraižiai,pilnos gatvės žmonių.Ir staiga Prienus perjungia.Lyja,mediniai tie nameliai,vienintelis posūkis į Prienus,tuščia,tylu,ramu.Nu žiauru!Dabar apie anglų kalbą.Nepyk Valančiūnai,tavo pasakymas,kad Lietuvoj visi kalba angliškai stipriai su realybe praeina.Du žmones žinau,kurie nekalba-mano pensininkė motina ir tas durnius Šeškus.Pas mus gyvena ne pilni 3 mil.,tai iš jų tikrai atsiras ne vienas,kuris nekalba angliškai!Jaunuolį,prieniškį parodė per tv ir paklausė,ką gali čia nuveikti Ballai.Jis pats nežino,ką ten veikti!Oi kiek džiaugsmo ir laimės,tokios žvaigždės į Prienus atlekia.Jau įsivaizduoju,kaip tie Ballai važiuoja dviračiu Prienų gatvele su tuo zvimbalu ant rankenos pieno nusipirkti.O čia tai pasidžiaugsim,kai amerikonai tai parodys,oi tada šokinėsim iš laimės.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-12
+5
Atsakyti
Vidas
Kada jie spejo gauti Vytauto marskinelius ?
2017-12-12
+6
Atsakyti
bulve
jei taip ir toliau atvirai snekes, kad px jiem tie ballai ir reklama svarbiausia, tai gali ju ir nesulaukti. visgi la melo ateityje turetu but nba zaidejas jei visiskai nesusigadins karjeros per tokias komandas. la varas tikisi gero treniravimo vytaute, nes gi skipino mokykla ir koledza del to, kad prastai trenituoja. neatmeskim varianto kad ballai nori pabegt nuo demesio usa ten kur netrukdomai gales atsiduoti sunkiam darbui.
2017-12-12
-7
Atsakyti
djgaffer
Chebra,būkim biedni,bet teisingi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-12
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.