Nuotr.: M.Gailiūno
Nuotr. M.Gailiūno
  • „Partizan“ prezidentas Ostoja Mijailovičius atskleidė, jog klubo skolos siekia 7 mln. eurų

  • Didžiausi įsiskolinimai yra „Marfin“ bankui

  • Klubas bandė pasiekti susitarimą su banku, tačiau derybos nepavyko

  • Mijailovičius kaltino neapskaičiuotą buvusios vadovybės darbą

  • Klubas tikisi buvusių žaidėjų ir trenerių kantrybės bei supratingumo

Belgrado „Partizan“ komandos kieme itin niūrios nuotaikos. Ekipos prezidentas Ostoja Mijailovičius spaudos konferencijos metu atskleidė, jog „Partizan“ skolos siekia 7 milijonus eurų.

Šį sezoną pelnomi taškai

46%
81,1
Pelno taškų: 81,1
Taiklumas: 46,0%
Vieta lygoje: 14
Geriausias pasiekimas: 96
Blogiausias pasiekimas: 67
Daugiausia pelno: Patrick Miller

„Mūsų didžiausios problemos yra su „Marfin“ banku. Kontraktai, kuriuos mes pasirašėme anksčiau buvo sudaryti itin blogomis sąlygomis. Pavyzdžiui, turėjome 18 tūkst. eurų skolą, kuri dėl palūkanų šiuo metu siekia 200 tūkst. eurų. Šiuo metu mūsų skola siekia 7 mln. 186 tūkst. eurų, bet ji gali būti dar didesnė, dėl mokesčių, kuriuos turime mokėti.“, – teigė Mijailovičius.

„Partizan“ vadovybė bandė pasiekti susitarimą su minimu banku, tačiau derybos buvo bevaisės.

„Mes pasiūlėme jiems sumokėti 400 tūkst. vienu ypu, su sąlyga, jog jie nurašys likusius 700 tūkst., tačiau bankas su tokiomis sąlygomis nesutiko.“, – tęsė „Partizan“ prezidentas.

Mijailovičius dėl susidariusios situacijos kaltino prastą buvusios vadovybės darbą, tačiau konkrečių pavardžių neminėjo.

„Mūsų istorijoje klubas dažnai atlikdavo prastus strateginius ėjimus, jog galėtų turėti stiprią sudėtį. Dauguma trenerių ir žaidėjų gaudavo didelius kontraktus už gerus pasirodymus, tačiau tokiu būdu jie palikdavo klubą skoloje. Jie dabar turi galimybę parodyti, ką myli labiau – pinigus ar „Partizan“. Kai kurie buvę žaidėjai nusiteikę nurašyti savo atlyginimus, kai kurie susimažins uždirbtą sumą 200 tūkst. JAV dolerių. Vis tik dirbti yra itin sunku, mat mūsų sąskaita yra užšaldyta banko. Šį sezoną esame surinkę 1 mln. eurų biudžetą, o daugiausiai uždirbančio krepšininko atlyginimas siekia 12 tūkst. JAV dolerių“, – pasakojo Mijailovičius.

„Partizan“ vadovybė puikiai supranta, jog jų situacija priklauso nuo buvusių komandos krepšininkų ir trenerių geranoriškumo. Buvęs Belgrado klubo strategas Miroslavas Nikoličius buvo sudaręs trejų su puse metų sutartį ir neseniai buvo atleistas, taigi tikėtina, jog jis kreipsis į Sporto arbitražo teismą ir reikalaus „Partizan“ sumokėti visą atlyginimą.

„Mūsų buvę nariai privalo išlikti kantrūs, nes kitu atveju jiems nebus sumokėta visai. Šiemet sumokėjome 156 tūkst. eurų palūkanų bankams. Turime dar kartą išanalizuoti savo skolą, susisiekti su buvusiais krepšininkais ir išgirsti, ko jie tikisi. Vėliau ir matysime, kas bus su „Partizan““, – pranešimą baigė Mijailovičius.

Komentarai:
Taigi
Tegul paprašo rūbelių, taigi sumokės, juk taip lenda rusams į šikną

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-15
-4
Atsakyti
djgaffer
Buvus valdžia žiauriai nukamavo klubą.Vienas serbų flagmanų ties bankrotu.O juk dar ne taip senai EL Final4 žaidė.Sumauti valdininkai-pasipelnė ir paliko merdėti tokią talentų kalvę.Daug laiko užtruks,kol atq

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-15
-1
Atsakyti
Čia rytafaniai irgi gali džiugauti kad nugalėjo klubą su didesniu biudžetu, partizano - 7 Milaknis €, o rito tik -4....
2017-12-14
-5
Atsakyti
r,
Sveiki norėčiau pristatyti naują FB puslapį, kuriame bus cituojami įvairūs sportininkai!

Stengsimės rašyt nenuvalkiotas frazes, anglų ir lietuvių kalbomis. Daugiausiai orentuojamės į krepšinį.

Facebook - https://www.facebook.com/sporto.citatos/
2017-12-14
+4
Atsakyti
Toks didingas ir šlovingas klubas bet funkcionieriai ir klapčiukai nuvarė į skolas klubą . Kadaise analogišką situaciją išgyveno žalgiris , rytas Vilniaus žalgiris , bet neabejingi žmonės prikėlė klubus . Pareis keleri metai užaugins kelis gerus žaidėjus parduos turtingiems užsienio klubams ir viskas susitvarkys
2017-12-14
-15
Atsakyti
.
Keista kad didziausias salies klubas kuris neseniai spindejo eurolygo skendi tokiose skolose .Ir zaidejus jaunus isugde parduodavo uz didelius pinigus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-14
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.