Nuotr.:
  • Peties traumą patyręs Calathes nežais 15-20 dienų
  • Per šį laikotarpį Atėnų „Panathinaikos“ sužais 3 Eurolygos rungtynes
  • Dėl „Pao“ lyderio traumos daugiau progų turėtų gauti Lukas Lekavičius

Pagrindinis Atėnų „Panathinaikos“ įžaidėjas Nickas Calathes iškrito iš rikiuotės ir šiemet nebežais, todėl daugiau šansų pasireikšti turėtų gauti Lietuvos rinktinės įžaidėjas Lukas Lekavičius.

Šį sezoną metami tritaškiai

41%
9,9
Pataiko: 9,9
Taiklumas: 40,9%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Kelvin Rivers

Calathes rungtynėse su Milano „AX Armani Exchange“ susižeidė petį ir negalės rungtyniauti nuo 15 iki 20 dienų. Graikas praleis abejas šios savaitės Eurolygos rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“. Gruodžio 28-ąją graikai kausis su Valensijos „Basket“.

„Jie neteko vieno geriausių savo žaidėjų, bet „Panathinaikos“ yra gera komanda ir žino, kaip susitvarkyti tokiose situacijose. Be abejo, tai bus labai sudėtingos rungtynės“, – apie Calatheso netektį kalbėjo „Maccabi“ treneris Nevenas Spahija. „Maccabi“ ir „Panathinaikos“ rytoj susikaus Atėnuose.

Calathes šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 27 minutes pelno po 13,6 taško, atlieka po 7,9 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja po 3,6 kamuolio ir surenka po 17,3 naudingumo balo.

Daugiau progų pasireikšti sulauksiantis Lekavičius Eurolygoje vidutiniškai per 13 minučių pelno po 4 taškus, atkovoja po 1,3 kamuolio bei atlieka po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Lapkričio pradžioje Lekavičius su „Panathinaikos“ rungtyniavo Kaune, o tuomet atviravo, kad daugiau žaidybinio laiko gaus tik tuo atveju, jeigu suprastės Calatheso forma. 

„Tai turbūt turėtų kristi Nicko Calatheso forma, – juokdamasis į klausimą, ką reikia padaryti, jog padidėtų žaidimo laikas, atsakė Lekavičius. – Tai vienintelis šansas, nes dabar žaidžia įspūdingai. Galvoju, jog atsiras ir jam duobių ar kažkam kitam, ir daugiau minučių žaisime kartu. Tiesiog reikia dirbti ir turėti kantrybės.“

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.