Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Kalėdų vakarą Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) vykusiame praėjusio sezono finalo pakartojime tarp Klivlando „Cavaliers“ ir „Golden State Warriors“ netrūko ne tik aistrų, bet ir teisėjų klaidų.

LeBron James

LeBron  James
LeBron  James
MIN: 37.41
PTS: 28.12 (61.66%)
REB: 8.15
AS: 9.15
ST: 1.47
BS: 1.06
TO: 4.35
GM: 34

Lyga išplatino viešą pranešimą, kuriame skelbia, jog mačo arbitrai neužfiksavo mažiausiai keturių taisyklių pažeidimų, iš kurių tris padarė Kevinas Durantas, o likusį – LeBronas Jamesas.

Pasak išvadų, ketvirtajame kėlinyje likus žaisti mažiau nei 30 sekundžių, Durantas dusyk prasižengė prieš LeBroną. Iš pradžių jis ranka sukūrė kontaktą su „Cavaliers“ superžvaigžde ir taip paveikė jo greitį, pusiausvyrą ir ritmą, o vėliau buvo kontaktas prisiliečiant prie rankos ir kūno, kas turėjo įtakos Jameso bandymui atakuoti krepšį. Tas metimas galiausiai buvo nublokuotas.

Teisėjas Derrickas Staffordas tuomet pabrėžė, jog kamuolys turėtų priklausyti „Cavaliers“, bet po pakartotinės epizodo peržiūros arbitro sprendimas buvo pakeistas ir atakos teisė atiteko „Golden State Warriors“.

Nesulaukus teisėjų malonės, jų darbu susirūpinimą reiškė ir pats Jamesas.

„Jis dukart prieš mane prasižengė, – teigė jis. – Bet tiek to, ką dabar tai keičia?“

Tuo metu Durantas savo kaltės kratėsi. 

„Jis – tiesiog per didelis, – pareiškė „Warriors“ lyderis – LeBronas – per didelis. Ten pražangos nebuvo.“

Nuotr. AP – Scanpix

Kitas teisėjų praleistas epizodas buvo likus žaisti apie kiek daugiau nei minutę, kada Durantas klubu trinktelėjosi į Jamesą, o pastarasis po to prarado kamuolį. Tai – dar vienas neužfiksuotas taisyklių pažeidimas, tačiau dėl jo „Cavaliers“ vedlys kiek labiau kaltino save.

„Durantas tame epizode mane pričiupo ir aš praradau kamuolį“, – sakė Jamesas.

Teisėjų teigimu, LeBronas nuo pražangos išsisuko likus žaisti 33 sekundes, kada prilaikė Draymondą Greeną ir apribojo jo galimybes kovoti dėl kamuolio.

Įdomu tai, jog arbitrai peržiūrėjo ataką likus rungtyniauti 24,5 sekundės, tačiau dėmesio į nesušvilptas Duranto pražangas taip ir neatkreipė, kas sukėlė abejonių peržiūrėjimo sistema ESPN komentatoriui Jeffui Van Gundy dar transliacijos metu. Tuo metu buvęs „Cavaliers“ generalinis direktorius Davidas Griffinas savo nuomonę reiškė socialiniame tinkle „Twitter“.

„Teisėjai žino, kad jie gali padėti patys sau dėl sprendimo priėmimo matydami situacijos pakartojimą. Visi praleisti pažeidimai galėjo būti pataisyti be jokių papildomų sustabdymų. NBA vystosi ir toliau tai darys“, – teigė Griffinas.

Komentarai:
klounas
Mano lyga tokios ir taisykles

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-27
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

LeBron James

LeBron  James
Komanda: Cleveland Cavaliers
Pozicija: SF
Amžius: 32
Ūgis: 203 cm
Svoris: 113 kg
Gimimo vieta: Akronas, JAV