Rajonas Rondo Nuotr.: AP - Scanpix
Oklahomos „Thunder“ Nuotr.: AFP – Scanpix
Isaiah Thomasas Nuotr.: AFP – Scanpix
Jerami Grantas Nuotr.: AP – Scanpix
Joelis Embiidas Nuotr.: AP - Scanpix
Rajonas Rondo Nuotr.: AP - Scanpix
Oklahomos „Thunder“ Nuotr.: AFP – Scanpix
Isaiah Thomasas Nuotr.: AFP – Scanpix
Jerami Grantas Nuotr.: AP – Scanpix
Joelis Embiidas Nuotr.: AP - Scanpix

Pergalingi metimai, Domanto Sabonio karjeros mačas, tuščias Jonas Valančiūnas, Isaiah Thomaso sugrįžimas į Bostoną, Oklando bukagalviai, iššovęs „Thunder“ naujokas – tai ir dar daugiau – sausio 4-osios NBA pulse.

Sausio 4-osios NBA pulsas 

KARJEROS MAČAS. Domantas Sabonis sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes, tačiau neišgelbėjo Indianos „Pacers“ nuo penktojo pralaimėjimo paeiliui. Puolėjas iš Lietuvos per 33 minutes pelnė 24 taškus (10/13 dvit., 4/5 baud.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį bei atliko 1 rezultatyvų perdavimą. Ankstesnis Sabonio karjeros rekordas buvo 22 taškai.

Per šią nesėkmingą seriją ekipai padėti negalėjo lyderis Victoras Oladipo. Ketvirtąsias rungtynes iš eilės praleidęs gynėjas šį sezoną vidutiniškai pelno po 24,9 taško.

„Mes šiuo metu esame sudėtingoje atkarpoje. Turime tai išspręsti kaip komanda bei stengtis ir toliau tobulėti“, – po mačo sakė Sabas.

ĮSILIEJO. Geraldas Greenas greitai pritapo naujoje komandoje. Prieš savaitę kontraktą su Hjustono „Rockets“ sudaręs puolėjas šiąnakt į Orlando „Magic“ krepšį sukratė 7 tritaškius iš 10 bei pelnė 27 taškus. Greenas per ketverias rungtynes, vilkėdamas Teksaso valstijos ekipos marškinėlius, vidutiniškai pelno 13,8 taško, o iš toli pataiko vidutiniškai 3,3 tritaškio. Be Jameso Hardeno žaisdama „Rockets“ varžovus iš Orlando patiesė 116:98.

DOMINUOJANTIS. Iš abejotino į dominuojantį. Prieš rungtynes buvo abejojama, kad Joelis Embiidas išbėgs į aikštelę rungtynėse su „Spurs“, tačiau krepšininkas ne tik žaidė, bet ir naudodamasis sužeista dešiniąja ranka galingai įkrovė kamuolį per Davį Bertanį. Vidurio puolėjo vedama „76ers“ namuose įveikė varžovus iš San Antonijaus 112:106. Tiek daug taškų į „Spurs“ krepšį Filadelfijos ekipa nebuvo įmetusi nuo 1997-ųjų.

Embiidas per 35 minutes pelnė 21 tašką, atkovojo 11 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei blokavo 4 metimus. Beje, šiame mače „Spurs“ leido pailsėti Manu Ginobiliui, Danny Greenui, Kawhi Leonardui, Tony Parkeriui bei Rudy Gay.

„Norėjau būti kartu su savo komanda, nenorėjau čia jų palikti vienų“, – po dvikovos sakė centras.

PAKAITINIS. Dėl sumuštų šonkaulių šiąnakt rungtyniauti negalėjo Andre Drummondas, o jo vietą startiniame penkete užėmė Bobanas Marjanovičius. Serbas per 22 minutes pelnė 15 taškų, atkovojo 9 kamuolius bei sužaidė geriausias sezono rungtynes.

„Tai labai didelis žmogus, – apie 222 cm ūgio Marjanovičių kalbėjo „Heat“ puolėjas Kelly Olynykas. – Tačiau jis turi ir daugybę įgūdžių.“

PERGALINGAS. Puikią formą paskutiniu metu demonstruojanti Minesotos „Timberwolves“ šiąnakt žaidė Brukline. Tomo Thibodeau auklėtiniai per pastarąsias 8 rungtynes buvo laimėję 7 susitikimus, tačiau „Barclays Center“ areną jie paliko nuleistomis galvomis. 26 taškus pelnęs Spenceris Dinwiddie pakartojo karjeros rekordą, o jo sudėtingas dvitaškis, likus 10 sekundžių iki dvikovos pabaigos, atnešė 15-ąją „Nets“ pergalę šį sezoną.

2018-uosiuos Bruklino ekipa pradėjo laimėdama abejas rungtynes. Tai yra daugiau pergalių, negu jie laimėjo per visą sausio mėnesį praėjusiais metais (1-15).

SUGRĮŽIMAS. Nors Isaiah Thomasas po sugrįžimo po traumos yra taupomas ir šiąnakt nerungtyniavo, tačiau jis pirmą kartą sugrįžo į Bostoną būdamas kaip „Cavaliers“ narys. Trejus įspūdingus metus „Celtics“ ekipoje praleidęs įžaidėjas sulaukė karšto gerbėjų pasitikimo.

Krepšininką šiltai sutiko ir buvęs komandos draugas Terry Rozier, negailėjęs gerų žodžių Thomasui. „Atėjęs į NBA nuolat stebėjau šio vyruko žaidimą. Jis man buvo lyg vyresnysis brolis. Esu laimingas, kad jis grįžta ant parketo. Tikiuosi, kad vasarį jau galėsiu prieš jį gintis“, – sakė atletas.

Būtent Rozier tapo pagrindiniu pirmosios Kyrie Irvingo pergalės prieš „Cavaliers“ kalviu. 23-ejų gynėjas per 20 minučių pataikė 4 dvitaškius iš 6, 4 tritaškius iš 6, pelnė 20 taškų, atkovojo 4 kamuolius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Šiame mače „Celtics“ ekipai kiek pavyko pristabdyti LeBroną Jamesą, kuris pelnė 19 taškų, tai yra beveik 9 taškais mažiau nuo jo įprasto vidurkio (27,7). Prie to stipriai prisidėjo Alas Horfordas, kurio ginami žaidėjai šios nakties dvikovoje pataikė vos 2 metimus iš 15.

TUŠČIAS. Jonas Valančiūnas pirmą kartą nuo debiutinio sezono baigė rungtynes savo kraityje neturėdamas nė taško. 25-erių centras dvikovoje su „Bulls“ per 18 minučių prametė abu dvitaškius. Per šešerius metus trunkančią NBA karjerą Valančiūną taškų nepelnęs buvo 4 kartus, tačiau visus juos – pirmajame sezone.

Šį sezoną JV vidutiniškai žaidžia po 21 minutę, pelno po 10,9 taško, atkovoja po 7,6 kamuolio bei blokuoja 0,6 metimo.

LYDERIS. Nepaisant užstrigusio lietuvio, Toronto „Raptors“ šventė dar vieną pergalę, o ją į priekį vėl tempė DeMaras DeRozanas. Gynėjas Naujųjų metų dieną į Milvokio „Bucks“ krepšį įmetė 52 taškus, o šiąnakt prieš „Bulls“ – 35. DeRozanas taip pat tęsia karštą pataikymą iš toli – šiąnakt 5 tritaškiai iš 8, o per paskutinius 8 susitikimus – 25 iš 44.

DeRozanui puikiai talkino ir iššovęs 25-erių metų 196 cm ūgio gynėjas Delonas Wrightas. Jis sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes (25 taškai) ir atkovojo daugiausiai kamuolių (13). Gynėjas taip pat atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius ir surinkęs 40 naudingumo balų tapo naudingiausiu šios NBA nakties žaidėju.

PERGALINGAS II. Stephenas Curry po traumos grįžo tik prieš dvejas rungtynes, tačiau per šiuos du mačus sužibėjo ryškiausiomis spalvomis. Paskutinę praėjusią metų dieną į Memfio „Grizzlies“ krepšį jis pataikė 10 tritaškių ir pelnė 38 taškus, šiąnakt gynėjo auka tapo Dalaso „Mavericks“ – 32 taškai, 4 tritaškiai iš 5, o paskutinis tolimas metimas – pergalingas.

„Mes suteikėme per daug laisvės lemiamam metimui geriausiam visų laikų snaiperiui“, – po rungtynių sakė Dirkas Nowitzki.

BUKAGALVIAI. Didžiąją laiko dalį atslikinėjusi „Mavericks“ per paskutines 4 minutes panaikino 8 taškų deficitą bei išlygino rungtynių rezultatą. Per šią atkarpą „Warriors“ krepšininkai suklydo triskart bei nepataikė kelių laisvų metimų.

„Šypsojausi galvodamas, kad mes galėtume būti kaip besmegeniai, – po rungtynių rėžė Steve'as Kerras. – Viskas, ką galėjau padaryti, tai juoktis. Per paskutines kelias minutes mes klydome vaikiškai.“

SVARBA. Šiąnakt antrą kartą šį sezoną susitiko Naujojo Orleano „Pelicans“ ir Jutos „Jazz“ ekipos. Pirmąjį susitikimą laimėjo „Jazz“, antrąjį – Anthony Daviso vedama „Pelicans“. Mačai tarp šių komandų potencialiai turi didesnę svarbą, negu su kitais klubais, nes abi ekipos taikosi į paskutines Vakarų konferencijos vietas, iš kurių patenkama į atkrintamąsias.

„Šios rungtynes labai svarbios. Jos tampa dar svarbesnės, kuomet ateina svarbiausias sezono metas, – sakė „Jazz“ strategas Quinas Snyderis. – Žaidėjai žino turnyrinę lentelę ir kuriose vietose rikiuojasi komandos, tą žinau ir aš.“

Šį sezoną „Jazz“ ir „Pelicans“ susitiks dar du kartus.

KĖLIONĖ. Fynikso „Suns“ į Denverį dėl lėktuvo problemų atskrido tik 14 val., kai jau vakare jų laukė rungtynės. Dar labiau „Suns“ kelionę apkartino „Nuggets“ gynėjas Gary Harrisas, pelnęs 36 taškus, pakartojęs karjeros rekordą bei atvedęs ekipą į pergalę prieš „Suns“. „Ar matote, koks jis agresyvus? – po mačo žurnalistų klausė Nikola Jokičius. – Jis turi tokiu būti. Štai šitaip jis turi žaisti.“

NAUJOKAS. Andre Robersonas dėl traumos praleido antrąsias rungtynes paeiliui, tačiau jo vietą startiniame penkete sėkmingai užėmė naujokas Terrance'as Fergusonas. Šios nakties dvikovoje į Los Andželo „Lakers“ krepšį gynėjas sukratė 24 taškus, kuomet ankstesnis jo karjeros rekordas buvo 7 taškai.

Australijoje praėjusį sezoną žaidęs Fergusonas pasižymėjo ir įspūdingu dėjimu.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Los Angeles Lakers Oklahoma Thunder 96-133 stat »
Utah Jazz New Orleans Pelicans 98-108 stat »
Denver Nuggets Phoenix Suns 134-111 stat »
Dallas Mavericks Golden State Warriors 122-125 stat »
Milwaukee Bucks Indiana Pacers 122-101 stat »
Chicago Bulls Toronto Raptors 115-124 stat »
Boston Celtics Cleveland Cavaliers 102-88 stat »
Miami Heat Detroit Pistons 111-104 stat »
Brooklyn Nets Minnesota Timberwolves 98-97 stat »
Washington Wizards New York Knicks 121-103 stat »
Philadelphia 76ers San Antonio Spurs 112-106 stat »
Orlando Magic Houston Rockets 98-116 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Delonas Wrightas (40)
Taškai

Gary Harrisas (36)

Atkovoti 
kamuoliai

Anthony Davisas (15)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Chrisas Paulas ir Goranas Dragičius (po 13)

Perimti 
kamuoliai

Elfridas Paytonas ir Marquese'as Chrissas (po 5)

Blokai

Masonas Plumlee (5)

Tritaškiai

Geraldas Greenas ir Wesley Matthewsas (po 7)

 Gražiausių epizodų dešimtukas: 

Dienos akimirka:

 

Nuotr. AP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis: 

Houston Rockets Golden State Warriors 03:00
Los Angeles Clippers Oklahoma Thunder 05:30
Komentarai:
Senuk
„Mes suteikėme per daug laisvės lemiamam metimui geriausiam visų laikų snaiperiui“, – po rungtynių sakė Dirkas Nowitzki.

Ne jūs, o tu, senuk. Derėtų Dirko neleist paskutinėm akimirkom, kai reikia gintis, nes suspėt jam jau darosi gana sudėtinga.
2018-01-04
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.