Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas
  • Prieš sezoną Kazys Maksvytis, turėdamas Butkevičių, Girdžiūną ir Palaciosą, galvojo apie LKL finalą
  • Dabar treneris taip drąsiai nesvajoja, nes klaipėdiečiai sunkiai įveikia ir žemiau turnyrinėje lentelėje esančias komandas
  • Strategas mano, kad komanda rado neprastas pamainas į Butkevičiaus ir Girdžiūno vietas
  • Maksvytis savo komandoje norėjo matyti Sedekerskį, tačiau šis pasirinko „Nevėžį“

Į Klaipėdos „Neptūną“ po dvejų metų pertraukos sugrįžęs Kazys Maksvytis tyliai galvojo apie trečiąją galimybę per 5 sezonus patekti į LKL finalą, tačiau jo planus sudrumstė Arno Butkevičiaus, Mindaugo Girdžiūno ir Juano Palacioso išvykimai.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
7,7
Pataiko: 7,7
Taiklumas: 37,5%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Mindaugas Girdžiūnas

Du iš šių krepšininkų išvyko į Vilniaus „Lietuvos rytą“, todėl „Neptūnui“ bus dar sunkiau kautis dėl vietos LKL finale. „Dabar svajoti apie finalą būtų per drąsu. „Lietuvos rytas“ vienu šūviu nušovė du zuikius – sustiprėjo pats ir susilpnino mus“, –  tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Kazys Maksvytis.

Su savo pagrindiniais vedliais priverstinai atsisveikinęs treneris greitai sulaukė papildymo – į Klaipėdą atvyko įžaidėjas Brandonas Fieldsas ir universalus puolėjas Vytautas Šulskis.

Kol kas į Palacioso vietą naujokas neieškomas, kadangi naujasis klubo savininkas Sigitas Ambrazevičius kartu su savo komanda turi ištirti finansinę „Neptūno“ situaciją. Tiesa, Maksvytis neabejoja – dar vieno aukštaūgio reikia. 

Šiuo metu „Neptūno“ turnyrinė situacija yra gera – LKL per 18 rungtynių laimėta 15 kartų, o su tokiu rezultatu atsiliekama tik nuo Kauno „Žalgirio“. Tuo metu FIBA Čempionų lygoje su 6 pergalėmis ir 3 nesėkmėmis klaipėdiečiai užima trečiąją vietą.

Kad išlaikytų tokias aukštas pozicijas, „Neptūnui“ reikia kuo greičiau į žaidimą įvesti savo naujokus. „Vėl bandysime lipdytis, jaučiamės lyg sezono pradžioje“, – sakė treneris.

Maksvytis interviu su tinklalapiu „BasketNews.lt“ papasakojo apie nuraminusius pokyčius „Neptūno“ valdžioje, komandos naujokus, galimybes kovoti dėl vietos LKL finale, norą turėti Tadą Sedekerskį, reikalingą aukštaūgį ir į rikiuotę grįžtančius krepšininkus.

– Klubas turi naują savininką Sigitą Ambrazevičių. Kiek ta situacija nuramino jus ir visą komandą?
– Šie veiksmai jau vyko kurį laiką. Kol nebuvo oficialaus sprendimo, mes tylėjome, tačiau jau žinome apie vykstančius veiksmus. Mums yra ramiau. Žinome, kad gausime savo atlyginimus, jog daugiau žaidėjų mūsų nepaliks. Atsirado stabilumas, atsirado žmonės, kurių galima klausti ir sulaukti atsakymų.

– Ar tie pašaliniai dalykai trukdė žaidimui?
– Jeigu žiūrėsime į skaičius, tai mes patyrėme labai mažai nuostolių – pralaimėjome vienas rungtynes Prancūzijoje. Neaišku, ar jas būtume laimėję ir su visa sudėtimi. Turiu pripažinti, kad tvarkaraštis buvo gana palankus. Tiek Europoje, tiek LKL mes buvome sužaidę su visomis stipriausiomis komandomis. Nukraujavę žaidėme jau su silpnesnėmis ekipomis. Kol kas dar nenukentėjome, bet tikrai galiu pasakyti, jog esame susilpnėję.

O kada grįšime į savo senąjį gerąjį stilių… Galiu pasakyti drąsiai, kad prieš sezoną tyliai galvojau, jog su Arnu Butkevičiumi, Mindaugu Girdžiūnu ir Juanu Palaciosu žaisime finale. Dabar vėl viskas prasideda iš naujo ir taip drąsiai nešaukčiau. Vėl bandysime lipdytis, jaučiamės lyg sezono pradžioje. Atėjo nauji krepšininkai, bandome juos įsivesti į sistemą ir vieni prie kitų priprasti.

– Kaip jūs pats reagavote į tai, kad iš komandos pasitraukė Girdžiūnas ir Butkevičius?
– Nenorėčiau apie tai viešai kalbėti. Aš turiu savo nuomonę ir ją pasiliksiu sau bei savo artimiesiems. Aišku, nebuvau laimingas ir nešaukiau valio, kad jie išvažiavo.

– Kaip atrodo naujasis įžaidėjas Brandonas Fieldsas? 
– Jis yra gana atletiškas, gali žaisti dvejose pozicijose – tiek įžaidėju, tiek ir atakuojančiu gynėju. Pastaruoju metu jis rungtyniavo pirmoje pozicijoje. Brandonas yra greitas, agresyviai ginasi. Tikiuosi, kad įneš energijos, gynybos ir šviežumo. Turime kelis veteranus, tad reikia ir tokių energijos kaštų.

Brandonas turi skirtumų, lyginant su Girdžiūnu, bet yra ir panašumų. Jis nėra tikras įžaidėjas, bet labai gerai išpildo tą rolę, gali imtis iniciatyvos, suagresyvinti žaidimą. Kiek teko matyti Fieldsą treniruotėse, tai manau, kad jis bus vienas iš mūsų kertinių lyderių, nes man jo žaidimo stilius imponuoja. Aišku, tuo reikės įsitikinti ir rungtynėse.

– Kokioje pozicijoje matote Vytautą Šulskį?
– Ir trečioje, ir ketvirtoje. Dabar jis žais Butkevičiaus vietoje lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Iš jo laukiame to paties, kaip ir iš Butkevičiaus – atkovotų kamuolių, greito puolimo, energijos. Ne iš gero gyvenimo darėme pokyčius, bet į tas dvi vietas tikrai neblogai pataikėme.

– Ar buvo daug pasirinkimų ieškant naujokų?
– Ne paslaptis, kad norėjome įsigyti Tadą Sedekerskį. Nežinau, kokiomis aplinkybėmis jis pasirinko Kėdainių „Nevėžį“, galbūt išsigando tuo metu karštų mūsų klube vykusių dalykų. Aš Sedekerskio norėjau ir buvau jam numatęs vietą. Iš įžaidėjų irgi turėjome daugiau variantų, bet atsirado galimybė išeiti Brandonui iš Kijevo klubo, be to, jį žinojau iš anksčiau.

Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

– Ar jums pačiam dar reikėtų naujokų?
– Norėčiau žmogaus į Palacioso vietą, panašaus tipo aukštaūgio. Visgi kol kas klubo vadovai nori palaukti, jiems reikia įvertinti tikrąją situaciją klube. Nenorima gyventi į skolą, kaip buvo anksčiau. Kol kas žaisime su esama sudėtimi, bet, be abejo, mums trūksta dar vieno ketvirtos-penktos pozicijos žaidėjo.

– Galbūt su dar vienu naujoku vėl būtų galima drąsiau apie LKL finalą galvoti?
– Dabar svajoti apie finalą būtų per drąsu. „Lietuvos rytas“ vienu šūviu nušovė du zuikius – sustiprėjo pats ir susilpnino mus. Šioje situacijoje mes susilpnėjome, o kaip bus – sunku vertinti. Mes dabar šiai dienai apie finalą galvoti negalime. Matome, kaip sunkiai laimime prieš Pasvalį ar Šiaulius. Deja, bet taip yra. Tikrai tos pergalės komandai kainavo nemažai pastangų.

Žinote, nėra lengva žaisti, kai trys geriausi žaidėjai išeina. Du iš jų – naudingiausi lygos krepšininkai. Mes nesame naudingiausių žaidėjų darymo mašina, kad tai nepasijustų komandai. Svarbu, kad išliko mūsų dvasia ir darbas treniruotėse. Galiu pasakyti, kad talento turime mažiau, bet, ačiū Dievui, kad išliko geras darbas. Tikiu, kad tai padės grįžti į gerą lygį.

– Kaip Laimono Kisieliaus kelis, ar jis jau gali žaisti?
– Laimonas treniruotės metu nikstelėjo kelį. Dar medikai aiškinasi, kaip jis gyja. Dėl jo žaidimas šiandien yra klaustukas. Jeigu ne šiandien, tai kitose rungtynėse turėtų grįžti į aikštę.

– Kokios prognozės su Mindaugu Kačinu, kada jis turėtų grįžti į aikštę?
– Mindaugas jau bandė su mumis sportuoti ir jam visai neblogai sekėsi. Dabar laukiame paskutinio medikų verdikto. Jeigu bus leidimas, tai jis jau nuo šios savaitės maksimaliai sportuos su komanda. Kačinas, Šulskis ir Kisielius žaidžia per kelias pozicijas ir manau, tad jie tai ir darys.

Komentarai:
Untested"Aš turiu savo nuomonę ir ją pasiliksiu sau bei savo artimiesiems. Aišku, nebuvau laimingas ir nešaukiau valio, kad jie išvažiavo."Atsakymas aiškus, kokia ir trenerio nuomonė. Baisu pagalvoti, koks sutikimas bus :) Nnenustebčiau, jei Kurtinaitis nesivežtų jų abiejų į Švyturio areną :)


Pire ko cia sie zaidejai, mokekit algas, o nieka snemoka, tai ir iseina visi, logiska
2018-01-09
Atsakyti
Rytas pasistenge, kad maskvytis apie tau daugiau nebegalvotu :D jei is ryto niekas nepabeks, tai finalas garantuotas
2018-01-09
Atsakyti
Na nuvaziavo truputi i lankas.Apie finala su Buvusiais ar esamais zaidejais nera ko svajoti..Siemet Rytas visa galva uz Neptuna ir Lietkabeli geresni.Taigi nera ko kelti purslu.Gryzta gerieji finalai Rytas/Zalgiris...
2018-01-09
+8
Atsakyti
aantannas
pastaciau bapkes uz neptuna. kokiu 20 eu. tikiuosi laimes.
2018-01-09
+7
Atsakyti
"Aš turiu savo nuomonę ir ją pasiliksiu sau bei savo artimiesiems. Aišku, nebuvau laimingas ir nešaukiau valio, kad jie išvažiavo."

Atsakymas aiškus, kokia ir trenerio nuomonė. Baisu pagalvoti, koks sutikimas bus :) Nnenustebčiau, jei Kurtinaitis nesivežtų jų abiejų į Švyturio areną :)
2018-01-09
+2
Atsakyti
....
Jei pasipildytu pajegiu 4-5 pozicijos žaidėju, tai pakovotu dėl prizinių vietų. Jei pinigų nebūtų, tai gal pasiliktų tą patį Laimona Chatkeviciu, kuris dabar treniruojasi kartu su Neptunu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-09
Atsakyti
Šaukštai jau po pietų ir neverta galvoti kas būtu jeigu būtu nes tai beprasmiška. Jeigu ką ir kaltinti Maksvytis tegul ieško kaltų neveiksnioje Neptūno administracijoje kurie nesugeba surinkti stipraus biudžeto pritraukti rėmėjų. Iki dabar nesuvokiu kaip Neptūno administracija galėjo taip lengvabūdiškai žiūrėti į žaidėjų , trenerių , personalų algų klausimą? Negi jie įsivaizdavo kad visi žaidėjai kartu ir legionieriai žais iš altruistinių ,patriotinių paskatų?

Išties kiek liūdna kas nutiko su Klaipėda labai tikiuosi klubas susitvarkys ir atsigaus dar labiau sustiprėjęs
2018-01-09
+6
Atsakyti
Zalgiris
Neptunas Forever

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-09
Atsakyti
U
Kaip ir praejusi sęzona pries pat fibos playoffus pasipyle keitinai komandojw, taip ir dabar. Nenukeliaus toli juose.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-09
Atsakyti
LKL 2LKL 2018 birželis/

1.KAUNO ŽALGIRIS

2.KLAIPĖDOS NEPTŪNAS

3.PANEVĖŽIO LIETKABELIS

...

8.VILNIAUS LIETUVOS RYTAS
2018-01-09
-16
Atsakyti
Neptunas
Kad Butkevicius su Girdziunu komandoi judai,tai jauciasi is komandos nuotaiku.
2018-01-09
-5
Atsakyti
zalgiris
sekmes neptunui. anksciau rytas ta pati darydavo su zalgirio remejais. dabar su neptuno zaidejais.
2018-01-09
-5
Atsakyti
NBA7
LKL 2018 birželis/

1. VILNIAUS LIETUVOS RYTAS (čempionas)

2.KAUNO ŽALGIRIS

3.KLAIPĖDOS NEPTŪNAS

4.PANEVĖŽIO LIETKABELIS
2018-01-09
+3
Atsakyti
My
Suknistas komunististinis klubelis iš Vilniaus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-09
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.