Ray McCallumas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Rungtynes iš pirmos eilės stebi LaVaras Ballas ir LiAngelo Ballas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Ray McCallumas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Rungtynes iš pirmos eilės stebi LaVaras Ballas ir LiAngelo Ballas Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas

2012-2013 m. sezone Kauno „Žalgirį“ pergalingu keliu vedęs treneris Joanas Plaza dabar dirba su Malagos „Unicaja“ komanda ir šį penktadienį „Žalgirio“ arenoje svečiuosis kaip varžovų strategas.

Foto galerija

Nors nuo paskutinio apsilankymo Lietuvoje praėjo beveik penkeri metai, tuometinis „Žalgirio“ sirgalių numylėtinis atskleidė išlaikęs šiltus santykius su Lietuvos čempionų komanda visą šį laikotarpį.

„Po darbo su „Žalgiriu“ ir toliau palaikau šiltus ryšius su Pauliumi Motiejūnu. Bendrauju ir su dalimi buvusių žaidėjų, komandos darbuotojais, kurie liko dirbti Kaune. Savo kompiuteryje esu išsisaugojęs lietuviškas interneto nuorodas, kurias naršydavau gyvendamas Kaune ir tokiu būdu sužinau, kas dedasi Lietuvoje. Išsiskyrus su „Žalgiriu“, padėdavau komandai su žaidėjų paieškomis. Taip palaikydavome stiprų ryšį“, – tikino per toli nuo Lietuvos neatitrūkęs Plaza.

Laidos „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ pašnekovas tikino deramai neatsisveikinęs su komanda ir sirgaliais, tačiau džiaugėsi praleistu laiku Kaune bei viltingai kalbėjo apie sugrįžimą.

„Po sezono su „Žalgiriu“ nespėjau deramai atsisveikinti su klubu, neturėjau galimybės atsisveikinti su tais 16 tūkstančių sirgalių, kurie karštai palaikydavo komandą. Darbas Kaune buvo puikus, klubas man padėdavo įvairiais gyvenimo klausimais. Tai buvo mano pirmoji darbo patirtis už Ispanijos ribų. Aš ir mano šeima turėjome nepamirštamas akimirkas. Gal ir kvaila taip sakyti, bet tikiu, kad ateityje dar grįšiu dirbti į Lietuvą“, – gražiai apie Kauną atsiliepė treneris.

Nuo to sezono, kuomet Plaza stovėjo už Lietuvos čempionų vairo, komandoje išliko nepakeičiamas kapitonas Paulius Jankūnas, kurį treneris sulygino su Madrido „Real“ legenda.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
22
Atkovoti kamuoliai
9
Perimti kamuoliai
3

„Man Paulius Jankūnas yra kaip Madrido „Real“ krepšininkas Felipe Reyesas. Tai tokio tipo žaidėjai, kurie myli tai, ką daro. Nesvarbu, kiek jiems metų, jie dirba treniruotėse, kaip užsukti laikrodžiai. Jankūnas – nuolat sunkiai dirba ir visuomet turi idėjų, kurias gali pasiūlyti treneriui bei padeda jauniems komandos draugams ir likusiems bendraklubiams. Tai tikras gero Lietuvos krepšininko pavyzdys“, – gerų žodžių Jankūnui negailėjo „Unicaja“ vairininkas.

„Žalgiris TV“ kūrybinei grupei ispanas pasakojo, jog sugrįžimas į Kauną bus ypatingas ir suteiks jam tokias emocijas, kurių dar niekada nėra jutęs.

„Diena, kai grįšiu į „Žalgirio“ areną, bus neeilinė. Sugrįžimas į Kauną bus ypatingas. Žinau, kad sutiksiu nemažai likusių komandos darbuotųjų, „Žalgiryje“ vis dar žaidžia Jankūnas, be to, susitiksiu su puikiai komandą tvarkančiu Motiejūnu. Negaliu pamiršti momentų, kuomet demonstruodami gerą žaidimą ir patirdami pralaimėjimus, sulaukdavome „ačiū“ iš sirgalių. „Ačiū“ vėl ir vėl. Tokie dalykai nutiko pirmą kartą mano karjeroje.

Noriu atiduoti duoklę visiems žmonėms arenoje. Nors neretai grįžtu, kur esu dirbęs anksčiau – į Madridą, kuriame praleidau tris sezonus, Seviliją ar Badaloną, kur gimiau, bet stipriausias emocijas patyriau būtent Kaune“, – kalbėjo „Žalgirio“ aistruolių iškelto plakato atsisveikinimo rungtynėse iki šiol nepamiršęs pašnekovas.

Pilname interviu treneris atskleidė darbo Kaune metu pasisamdęs lietuvių kalbos mokytoją, pasakojo apie neseniai išleistą antrą knygą bei, sugrįžęs atgal, prisiminė kokiomis nuotaikomis atvyko treniruoti „Žalgirio“.

Komentarai:
I Zalgirio Gardena!
Griausmingomis ovacijomis pasitikime Plaza, su visa pagarba Jasikeviciui, bet sis zmogus to vertas, kaip jis yra sakes jo Sirdis vis dar Zalia, jam mes svarbus, parodykime koks svarbus kaip zmogus jis yra mums! :)
2018-01-09
-2
Atsakyti
zalgirio arena
Zalgiris- unicaja 908 bilietai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-09
-1
Atsakyti
plaza
manau butu kandidatas nr1 isejus sarui
2018-01-09
-3
Atsakyti
as
Plaza - daugiau nei treneris
2018-01-09
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Malagos Unicaja
50%
31/62
Metimai iš žaidimo
44%
27/61
36
Atkovoti kamuoliai
31
19
Rezultatyvūs perdavimai
26
7
Perimti kamuoliai
5
11
Prarasti kamuoliai
12
86
Naudingumas
90

Rungtynių žaidėjai

Kevin  Pangos
16 PTS
7/13 FG
0/0 FT
Adam  Waczynski
14 PTS
5/9 FG
1/1 FT
Paulius  Jankūnas
9 REB
6 DREB
3 OREB
James  Augustine
9 REB
7 DREB
2 OREB
Vasilije  Micic
9 AS
1 TO
24 MIN
Nemanja  Nedovic
9 AS
3 TO
29 MIN
Paulius  Jankūnas
22 EFF
55% 2P%
- 3P%
James  Augustine
21 EFF
86% 2P%
- 3P%