Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Mačiulskytė
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Mačiulskytė

Vilniaus meras buvo vienas iš daugybės tūkstančių „Siemens“ arenoje susirinkusių žmonių, kurie norėjo ne tik pajusti dar vieną karštą krepšinio vakarą sostinėje, bet ir pasveikinti Eurolygos atrankos turnyrą laimėjusius Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimo krepšininkus. Remigijus Šimašius prisipažino, kad yra patenkintas procesu, kuris vyksta sostinės krepšinio organizacijoje.

Vilniaus meras džiaugiasi, kad Eurolygos finaliniame turnyre Belgrade Lietuva turės savo atstovus ir tai bus talentingiausi Vilniaus krepšininkai.

„Ši pergalė buvo labai svarbi. Kai skyrėme finansavimą Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai daug kalbėjome, kad būtų augimo perspektyvos vaikams ir jaunuoliams ateiti į pagrindinę komandą, – stebėdamas Europos taurės rungtynes kalbėjo Šimašius.

Tai štai, matome rezultatus. Labai svarbu, kad ta jėga kyla iš apačios ir duos mums vis gražesnį krepšinį šioje didžiojoje Vilniaus arenoje.“

Vilniaus merui pritarė ir vienas „Lietuvos ryto“ komandos vadovų Linas Kleiza. Jis yra įsitikinęs, kad jaunimo programa sostinės krepšinio fanus dar tik pradeda džiuginti.

„Pergalė tikrai buvo labai smagi. Matome, kad Vilnius turi tikrai gero jaunimo. Ir ne tik Lietuvos mastu, bet ir visos Europos mastu, – kalbėjo Kleiza. – Ir tai labai pasimatė. Turime ne tik gerą komandą, bet ir individualiai labai gerų talentų. Tai nuteikia labai optimistiškai. Svarbu, kad vaikai įdėtų labai daug darbo einant į priekį. Mes pasirūpinsim, kad jie turėtų visas sąlygas tai padaryti. Ir tada reikia ne tik Kaune, bet ir Belgrade laimėti.”

Daugelis krepšinio specialistų „Lietuvos ryto“ aistruolių prisipažino, kad jaučia teigiamas permainas sostinės krepšinyje. Jiems pritaria ir sostinės meras.

„Rezultatai yra puikūs. Nereikia sakyti, kad jie neblogi, jie yra puikūs. Ir vyrų komandoje. Mes matome gerą žaidimą, būna sėkmių ir nesėkmių, bet iš principo, jis džiugina, jis telkia, o to labiausiai ir reikia iš krepšinio, kad jis džiugintų, telktų ir užvestų“, – kalbėjo Vilniaus meras Šimašius.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda ateinantį trečiadienį žais lemiamas Europos taurės rungtynes išvykoje su Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkais. Rimo Kurtinaičio auklėtiniams reikalinga pergalė bent jau trijų taškų skirtumu.

Vasario 7 dieną „Lietuvos rytas“ paskutines Top-16 etapo rungtynes žais namie su galinguoju Miuncheno „Bayern“, kuris šį sezoną laikomas realiausiu pretendentu laimėti Europos taurę ir iškovoti kelialapį į Eurolygą.

Komentarai:
Kaunietis
Buvau tam turnyre ir mačiau dublerius - tikrai gerai jaunimas Vilniaus sužaidė, bet tik jaunimas ... ar laikas jau čia taip džiaugtis??? Rezultatai puikus?
2018-01-31
-6
Atsakyti
Tai kaip suprantu jau laimeti nereikia :D Reikia tik ,kad dziugintu :D :D :D
2018-01-29
Atsakyti
Vakaru banga
Aisku kad puikus. Vogti is kitu komandu sekasi labai puikiai. Na bet ziurkes savo atsiims, o Klaipeda laukia laikrastines parodijos Mindaugo taureje. O kiti to laiko Zenitas dar isvanos kaili vagiuksciams ir tada galesit pasidziaugti PUIKIAIS rezultatais Europos arenose.
2018-01-29
+6
Atsakyti
Anonimas
Cia tik lietuvoje tokiu dunduku pilna ale pavige zaidejus:D o kad sporte nuolat tai vyksta tai nesvarbu:D premier lygoj zaidejai is vienos komandos i kita pereina, kitose lygose irgi. Bet jei lkl taip ivyksta tai pavoge:DD is kur pas daugi tas kamieciu nesusiprateliu mentalitetas tai niekaip nepagaunu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-29
+1
Atsakyti
Kaip matau dabar kelis metus bus kalbama, kaip Rytas žaidėjus iš Neptūno pavogė. O taip, žinokit tikrai pavogė, ir pats prie to prisidėjau. Važiavom vakare į Klaipėdą, kaukėti, lūkuriavom prie arenos, pamatėm einančius Butkevičių, Girdžiūną ir Palaciosą... Sakom va, kaip tik šitų trijų reikia. Šokom iš furgono su automatais, paėmėm Butkevičių ir Girdžiūną, o vat su Palaciosu nepavyko... Pabėgo ar tai pasislėpė kažkur. Tai žodžiu misija tokia pusiau pavykus gavosi, 2 iš 3...
2018-01-29
-15
Atsakyti
Aaa
Na rezultatai nera puikus, bet ir nera blogi. Sakyciau lyginant su praeitais sezonais gyvent galima
2018-01-29
-7
Atsakyti
Klp
Labai jau puikūs pavogimai iš kitų komandų, tai nuostabūs pasiekimai? Nė viena lkl komanda taip nesielgia kaip Šimašiaus Lietvagis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-29
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

49%
87,1
Pelno taškų: 87,1
Taiklumas: 49,0%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 113
Blogiausias pasiekimas: 65
Daugiausia pelno: Rokas Giedraitis