Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix

Neeilinis Jameso Hardenio pasirodymas, Niujorko „Knicks“ dominavimas prieš Bruklino „Nets“, monstriškas Eneso Kanterio pasirodymas ir savo komandą iškeikęs Steve'as Kerras – tai ir daugiau – sausio 31-osios NBA pulse.

Sausio 31-osios NBA pulsas

PRIEŠ BUVUSIUS ŽAIDĖJUS. Vašingtono „Wizards“ praėjusią naktį 102:96 nugalėjo Oklahomos „Thunder“ ir nutraukė pastarosios 8 iš eilė pergalių seriją. „Wizards“ pristabdė Russellą Westbrooką, kuris tepelnė 13 taškų, pataikydamas 5 metimus iš 18. Westbrookas žaidė prieš savo buvusį trenerį, Scottą Brooksą, kuris dabar treniruoja „Wizards“. Tuo metu „Thunder“ komandai vadovauja BIlly Donovanas, anksčiau Floridos koledže dirbęs su dabartiniu „Wizards“ gynėju Bradley Bealu. Pastarasis surinko 21 tašką.

VIENI VARTAI. Niujorko miesto derbis šį sezoną buvo be intrigos. „Knicks“ praėjusią naktį 111:95 nugalėjo Bruklino „Nets“ ir taip šventė ketvirtąją pergalę iš tiek pat galimų tarpusavio mačuose. Tai pirmas kartas nuo 2010-2011 metų, kai „Knicks“ laimėjo visas sezono tarpusavio dvikovas su „Nets“.

BULDOZERIS. „Knicks“ į pergalę vedė 28 taškus surinkęs Kristaps Porzingis, o jam puikiai talkino turkas Enesas Kanteris, pelnęs 20 taškų, atkovojęs 20 kamuolių ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus. Taip jis žaidė praėjus vos dienai po to, kai komandos draugas Dougas McDermottas treniruotėje taip prakirto lūpą, kad ją reikėjo susiūti.

„Enesas šiandien buvo monstras, tiesiog buldozeris, – sakė Porzingis. – Jis darė ką nors, sužaidė puikias rungtynes. Gal vis dar buvo piktas dėl to smūgio į burną vakar.“

ISTORINIS. Jamesas Hardenas tapo pirmuoju krepšininku NBA istorijoje, kuris surinko trigubą dublį tuo pačiu pelnydamas 60 taškų. Hardenas pagerino ir Hjustono „Rockets“ rezultatyvumo rekordą, kuris priklausė Calvinui Murphy (57).

Beveik be keitimų (46 min., 26 sek.) žaidęs Hardenas atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 10 kamuolių, o jo ekipa 114:107 nugalėjo Orlando „Magic“. 

„Manau, geras jausmas, – savo pasirodymą komentavo Hardenas. – Tiesiog bandžiau daryti viską, ką galėjau, nesvarbu, pelnyti taškus, atkovoti kamuolius, atlikti rezultatyvius perdavimus, perimti kamuolius. Šįvakar, manau, dariau viską.“

REAKCIJA. Toks Hardeno pasirodymas sulaukė jo kolegų iš NBA palaikymo ir susižavėjimo žinučių. Bene aiškiausiai savo jausmus išreiškė LeBronas Jamesas, „Rockets“ žvaigždės pasiekimą pavadinęs „nesveiku“.

DOMINUOJA. Toronto „Raptos“ 109:104 nugalėjo Minesotos „Timberwolves“ ir šią ekipą namie įveikė 14-ąjį kartą iš eilės. „Timberwolves“ Kanadoje paskutinį kartą laimėjo 2004 metų sausio 21-ąją, kai dabartinė klubo žvaigždė Andrew Wigginsas tebuvo ketverių metų.

SKIRTUMAI. „Timberwolves“ sausį žaidė net 17 rungtynių (daugiausiai NBA) ir demonstravo absoliučiai skirtingus rezultatus namie ir išvykose. Savo aikštėje jie laimėjo visas 8 dvikovas, iš svečių arenose iškovojo vos 1 pergalę per 9 mačus.

DVIGUBŲ DUBLIŲ MAŠINA. Karlas Anthony Townsas pelnė 11 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 45-ąjį dvigubą dublį šį sezoną. Tai – geriausias rezultatas NBA.

NESISEKA. Klivlando „Cavaliers“ toliau neišbrenda iš nesėkmingos atkarpos. Praėjusios nakties pralaimėjimas Detroito „Pistons“ komandai (114:125) buvo maža problema palyginus su tuo, kad Kevinas Love’as susilaužė ranką. Dėl šios traumos jis nerungtyniaus 6-8 savaites.

„Kai lyja, tai pila lyg iš kibiro“, – komandos sėkmę apibūdino treneris Tyronnas Lue.

NUTRAUKĖ. „Pistons“ savo gretose dar neturėjo komandą per mainus papildžiusio Blake’o Griffino, o komandoje jau nebebuvo į Los Andželo „Clippers“ išsiųstų trijų žaidėjų. Nepaisant to, laimėdami prieš „Cavaliers“, Detroito krepšininkai nutraukė 8 iš eilės pralaimėjimų seriją. Nugalėtojams Andre Drummondas pelnė 21 tašką ir atkovojo 22 kamuolius, o Stanley Johnsonas sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes (26 taškai).

APLENKĖ. Dwyane’as Wade’as pelnė 18 taškų ir jo sąskaitoje dabar yra 21,800 taškų. Visų laikų rezultatyviausių krepšininkų sąraše jis aplenkė Larry Birdą (21,791) ir pakilo į 32-ąją vietą.

ANTRIEJI ŠANSAI. Sakramento „Kings“ 114:103 nugalėjo Naujojo Orleano „Pelicans“, o svari pergalės priežastis buvo taškai, pelnyti antraisiais šansais. Jų „Kings“ surinko 26, kai „Pelicans“ – 0.

SUTRIUŠKINTI. Jutos „Jazz“ 129:99 sumindė „Golden State Warriors“ ir iškovojo trečiąją pergalę iš eilės. „Jazz“ krepšį atakavo net 58,2 proc. taiklumu, o taip per Steve’o Kerro vadovavimo erą dar nebuvo metęs nė vienas „Warriors“ varžovas.

„Žaidėme be širdies ir varžovai išspardė mūsų užpakalius. Nesvarbu, kiek turi talento, bet jei žaisi be širdies, pralaimėsi. Bet kuris mūsų komandos narys pasakys, kad tai buvo apgailėtinos pastangos. Tai buvo šlykštus krepšinis“, – po mačo sakė Steve’as Kerras. 

BE GRIFFINO. Los Andželo „Clippers“ pralaimėjo pirmąsias rungtynes, kurias žaidė be Blake’o Griffino. Kalifornijos krepšininkai namie 96:104 nusileido Portlando „Trail Blazers“, o klubą papildę žaidėjai iš Detroito „Pistons“ dar nedebiutavo.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Los Angeles Clippers  Portland Trail Blazers 96-104 stat »
Utah Jazz  Golden State Warriors 129-99 stat »
San Antonio Spurs  Denver Nuggets 106-104 stat »
New Orleans Pelicans  Sacramento Kings 103-114 stat »
Houston Rockets  Orlando Magic 114-107 stat »
Detroit Pistons  Cleveland Cavaliers 125-114 stat »
Toronto Raptors  Minnesota Timberwolves 109-104 stat »
New York Knicks  Brooklyn Nets 111-95 stat »
Washington Wizards  Oklahoma Thunder 102-96 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Jamesas Hardenas (67)
Taškai

Jamesas Hardenas (60)

Atkovoti 
kamuoliai

Andre Drummondas (22)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Jamesas Hardenas,
Ricky Rubio (po 11)

Perimti 
kamuoliai

Willas Bartonas (5)

Blokai

Anthony Davisas (6)

Tritaškiai

Kristaps Porzingis,
Joe Inglesas (po 6)

 Gražiausių epizodų dešimtukas: 

Dienos akimirka:

 

Donovanas Mitchellas atšaldo Ricky Rubio
Donovanas Mitchellas atšaldo Ricky Rubio
Nuotr. AP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis: 

Indiana Pacers Memphis Grizzlies 02:00
Orlando Magic Los Angeles Lakers 02:00
Atlanta Hawks Charlotte Hornets 02:30
Brooklyn Nets Philadelphia 76ers 02:30
Cleveland Cavaliers Miami Heat 02:30
Boston Celtics New York Knicks 03:00
Portland Trail Blazers Chicago Bulls 05:00
Phoenix Suns Dallas Mavericks 05:30
Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.