Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Sekmadienį „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ginklais surems dvi daugiausiai dėmesio pastaruoju metu sulaukiančios, tačiau kardinaliai skirtingus rezultatus demonstruojančios ekipos. Į Prienus atvyksta čempionato lyderis Kauno „Žalgiris“, kuris susikaus su 8 pralaimėjimų seriją turinčiu ir paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje žengiančiu „Vytautu“.

Gytis Masiulis

Gytis  Masiulis
Komanda: Kauno Žalgiris
Kauno Žalgiris-2
Pozicija: PF, C
Amžius: 19
Ūgis: 206 cm
Svoris: 99 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

„Vytautas“ skina Ballų atvykimo vaisius. Klubas beveik baigė padengti visus įsiskolinimus, o ir spėjo pasipildyti dviem legionieriais. Prieš tris savaites sukirtę rankomis su aukštaūgiu Kervinu Bristoliu, prieš tris dienas prieniškiai paskelbė apie Lietuvoje puikiai žinomo Rashauno Broaduso įsigijimą.

Šiam amerikiečiui įžaidėjui „Vytautas“ bus jau šeštoji karjeros stotelė Lietuvoje. Praeityje Broadusas yra vilkėjęs Marijampolės „Sūduvos“, „Šiaulių“, Utenos „Juventus“, Klaipėdos „Neptūno“ bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

Nors paskutinėje pirmenybių vietoje žengiantys Virginijaus Šeškaus auklėtiniai yra iškovoję vos 4 pergales per 21 mačą, tačiau jie žvelgia į atkrintąmsias varžybas. Atotrūkis tarp „Vytauto“ bei 7-oje ir 8-oje vietose esančių „Šiaulių“ bei „Dzūkijos“ nėra didelis – vos 2 pergalės.

„Mes norime pasiekti atkrintamąsias varžybas, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Vytauto“ puolėjas Regimantas Miniotas. – Bandysime kuo aukščiau pakilti iš paskutinės vietos, kad galėtume žaisti atkrintamosiose. Negalvojame, kad mūsų sezonas baigėsi. Viskas bus gerai, mes turime daug gerų žaidėjų. Tiesiog reikia šiek tiek laiko ir mes pakilsime iš dugno.“

Miniotas – svarbi „Vytauto“ figūra. Rugpjūčio pabaigoje Universiados pusfinalyje Taipėjuje patyręs kraupią traumą, kuomet išniro šokikaulis, aukštaūgis sugrįžęs greitai įsilijo į ekipą. Gruodžio pradžioje žengęs į aikštelę Miniotas tapo vienu svarbiausių Prienų komandos žaidėju.

Gytis Masiulis

Gytis  Masiulis
Gytis  Masiulis
MIN: 14.46
PTS: 5.74 (66.35%)
REB: 3.21
AS: 0.42
ST: 0.42
BS: 0.16
TO: 0.26
GM: 19

21-erių kėdainietis šešeriose iš pastarųjų septynerių rungtynių surinko dviženklį taškų bei naudingumo balų skaičių. Apskritai šį sezoną Miniotas sužaidė 9 mačus, žaidė po 25 minutes, pelnė po 11,1 taško, atkovojo 6,3 kamuolio bei rinko po 11,3 naudingumo balo.

„Labai džiaugiuosi, kad grįžęs gavau daug žaidybinio laiko, tai padėjo greičiau grįžti į ritmą. Visgi nesu pasiekęs optimalios sportinės formos, kurioje norėčiau būti. Stengiuosi, dirbu, o viskas eina gera linkme“, – pasakojo Miniotas.

Pastarąjį kartą pergalės džiaugsmą „Vytautas“ patyrė gruodžio 9-ąją, kuomet namuose ant menčių paguldė „Lietkabelį“. Vėliau sekė 8 pralaimėjimų serija, kurią bus itin sunku nutraukti rytojaus mače. Būsimasis „Vytauto“ varžovas „Žalgiris“ šį „Betsafe–LKL“ sezoną patyrė vos 2 pralaimėjimus.

„Turime galvoti, kad galime įveikti „Žalgirį“, – sakė Miniotas. – Eisime į aikštę ir bandysime kautis. Norėdami pasiekti pergalę turime kuo mažiau klysti ir žaisti geriausią savo krepšinį. „Žalgiris“ tokia komanda, prieš kurią negali daryti kvailų klaidų.“

Kitoje barikadų pusėje Minioto laukia senas geras pažįstamas Gytis Masiulis. Aukštaūgiai kartu dvejus metus žaidė „Žalgirio“ dubleriuose, o vėliau karjeros pakrypo skirtingais keliais.

Masiulis – vienas perspektyviausių savo kartos krepšininkų Lietuvoje. Ramus 19-metis uoliai dirba čempionų gretose bei stengiasi išnaudoti kiekvieną pasitaikiusią progą. Viena jų – Pauliaus Jankūno trauma. Kapitono iškritimas iš rikiuotės atvėrė platesnes duris jaunajam Masiuliui, kuris puikiai išnaudoja suteiktus šansus.

Eurolygoje mažai pasireikšti gaunantis puolėjas visą savo dėmesį skiria LKL pirmenybėms, kurioms „Žalgiris“ naudoja didelę rotaciją. Šį sezoną „Betsafe–LKL“ čempionate Masiulis žaidžia po kiek daugiau nei 14 minučių, pelno po 5,7 taško, atkovoja po 3,2 kamuolio bei renka po 8,2 naudingumo balo.

Per pastarąsias ketverias rungtynes Masiulis vidutiniškai žaidė po 23 minutes, pelnė po 9,5 taško, atkovojo po 4,3 kamuolio bei rinko po 13 efektyvumo balų.

„Su kiekvienu mėnesiu vis geriau perprantu trenerio Šarūno Jasikevičiaus sistemą bei stengiuosi kuo geriau įsilieti į komandą, – tinklalapiui LKL.LT pasakojo Masiulis. – Dirbdamas su šiuo treneriu gaunu neapsakomai daug naudos. Tiek per treniruotes, tiek per rungtynes sulaukiu daugybės patarimų.“

Masiulis pirmą kartą gaus proga aikštelėje pasivaržyti su broliais Ballais. Garsioji šeimynėlė į Lietuvą atvyko prieš mėnesį, o jaunasis „Žalgirio“ aukštaūgis spėjo pamatyti vienerius jų rungtynes.

„Žymiai daugiau motyvacijos žaisti prieš žvaigždes, kokiais Ballai dabar yra laikomi. Norisi įrodyti, ko esi vertas, – dėstė Masiulis. – Mačiau jų rungtynes su „Žalgirio“ dubleriais, tačiau tuomet jie dar nebuvo susižaidę, nežinojo lietuviško krepšinio, bet dabar, kuo toliau, tuo labiau tobulėja ir įsilieja į Prienų ekipos sistemą. Manau, kad Ballų atvykimas Lietuvos krepšiniui yra pliusas. Užsieniečiai domisi Prienais ir Lietuvos krepšiniu, o „Vytauto“ rungtynių lankomumas tikrai išaugo.“

Nors kylanti Lietuvos krepšinio žvaigždė neslepia, kad motyvacijos sužaisti geriau prieš garsiuosius brolius tikrai yra, tačiau svarbiausia laikytis žaidybinio plano.

„Vytautas“ yra daugiausiai tritaškių išmetanti (vid. 30,1) bei pataikanti (vid. 10,3) komanda „Betsafe–LKL“ čempionate. Būtent snaiperių gyvenimo apsunkinimas turėtų būti pagrindinis „Žalgirio“ gynybos akcentas.

„Svarbiausia yra apsiginti. Privalome priversti juos veržtis į baudos aikštelę. „Vytautas“ kartais išmeta po 40 tritaškių, o tai yra kosminis skaičius“, – aiškino Masiulis.

Šioje dvikovoje „Vytautui“ dar padėti negalėsi Egidijus Dimša ir Eigirdas Žukauskas, veikiausiai nesulauksime ir Rashauno Broaduso debiuto. Tiesa, į aikštelę turėtų išbėgti smulkią traumą praėjusį savaitgalį patyręs Denisas Lukašovas.

Komentarai:
As
Isniro sokikaulis? Kur yra sokikaulis?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-04
+9
Atsakyti
daluNa garbe bus zalgiriui zaisti su populiariausia ir garsiausia Lietuvos komanda...vien Lamelo instagrame turi sekeju tiek kad sudejus visu LKL komandu ir zaideju sekejus Lamelo turetu virs 3 milijonu daugiau sekeju :PP matosi ant kiek Lietuvos krepsininkai niekam neidomus


Kruva NBA krepsininku neturi tiek sekeju. Tai tik rodo amerikieciu pamisima del "zvaigzdziu".
2018-02-03
+21
Atsakyti
antanasVargsas spoguotas vaikas. Ji matyt duchina kas netingi--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Jo, vargsas... Krepsininko sunus, parabangoj auges dabar zaidzia vienoj geriausiu Europos komandu. Su tokiu vargsu turbut 99% zmoniu pasaulyje vietom noretu susikeisti.
2018-02-03
+2
Atsakyti
antanas
Vargsas spoguotas vaikas. Ji matyt duchina kas netingi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-03
+12
Atsakyti
djgaffer
Jo,atrodo,kad tie sekėjai Vytautui pergales neša. :-) Kaip buvo duobėj,taip ir liko.O kas ten kiek tų sekėjų turi,tai mažiausiai rūpi.Ne jie juk kovoja aikštelėje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-03
+18
Atsakyti
MARTIS
Nezinojau kad viskas matuojama instagram sekejais :) Tavo intelektas galbut ir taip.

O mes mylime Zalgiri sirdimi o ne clickais

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-03
-9
Atsakyti
dalu
Na garbe bus zalgiriui zaisti su populiariausia ir garsiausia Lietuvos komanda...vien Lamelo instagrame turi sekeju tiek kad sudejus visu LKL komandu ir zaideju sekejus Lamelo turetu virs 3 milijonu daugiau sekeju :PP matosi ant kiek Lietuvos krepsininkai niekam neidomus
2018-02-03
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

48%
82,5
Pelno taškų: 82,5
Taiklumas: 48,4%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 106
Blogiausias pasiekimas: 63
Daugiausia pelno: Kevin Pangos