Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Klivlando „Cavaliers“ pralaimėjo Kyrie Irvingo mainus. Jie taip pat atliko geriausius įmanomus Kyrie Irvingo mainus, vien dėl to, kad gavo ir išsaugojo Bruklino „Nets“ naujokų biržos šaukimą, kuris gali virsti bet kuriuo nuo 1 iki 8-ojo, rašo ESPN žurnalistas Zachas Lowe’as.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
109,5
Pelno taškų: 109,5
Taiklumas: 47,1%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 140
Blogiausias pasiekimas: 88
Daugiausia pelno: LeBron James

Pateikiame Lowe’o analizę apie šį „Cavaliers“ ėjimą.


Kai praėjusią vasarą subyrėjo „Cavaliers“ svajonių scenarijus per mainus gauti Ericą Bledsoe ir Paulą George’ą, jokia kita komanda nesiūlė nieko vertingo už Irvingą. Galbūt „Cavaliers“ reikėjo ignoruoti Irvingo prašymą jį iškeisti, bet jie to nepadarė, ir šių metų mainų laikotarpio pabaigą pasitiko surinkę seną, vidutinę, nelaimingą komandą, su vienas prie kito netinkančiais žaidėjais. Jie galėjo tėkštis veidu į purvą dar gerokai iki NBA finalo, o po to stebėti, kaip antras geriausias visų laikų žaidėjas juos palieka.

Tada „Cavaliers“ padarė geriausią įmanomą darbą, kad pataisytų situaciją. Jie atliko mainų seriją, per kurią išsiuntė 6 žaidėjus ir du naujokų biržos šaukimus, įskaitant 2018 metų „Cavaliers“ pirmojo rato šaukimą. Mainais jie gavo 4 rotacijos žaidėjus, kurie geriau tinka žaidimui aplink LeBroną.

Išsiųsdami Dwyane’ą Wade’ą, Derricką Rose’ą, Imaną Shumpertą, Jae Crowderį, Channingą Frye ir Isaiah Thomasą, o mainais gaudami George’ą Hillą, Rodney Hoodą, Jordaną Clarksoną ir Larry Nance’ą, letarginiai „Cavaliers“ tapo jaunesni, pakeitė plytas mėtančius ir kamuolio savo rankose reikalaujančius žaidėjus metikais, ir pridėjo du keistis galinčius gynėjus, kurie gali atsilaikyti prieš pajėgiausius puolimus.

Mums dar reikės pamatyti, kaip šios dalys veiks kartu, kad galėtume daryti išvadas. „Cavs“ yra visiškai nauja komanda, neturinti laiko vystyti komandos santykius. Tačiau didelė tikimybė, kad Klivlando komanda susigrąžino Rytų konferencijos favorito vardą, neprarasdama savo pagrindinio saugumo tinklo, jeigu LeBronas dar kartą paliktų komandą.

Ginčykitės, kiek norite, tačiau tai yra didžiulis „Cavaliers“ ir klubo generalinio vadybininko Koby Altmano laimėjimas. Jis nebeatrodo toks „jaunas“ ir „ne vietoje“, kaip jį vadino anoniminiai komentatoriai prieš 48 valandas.

Shumpertas nepatekdavo į rotaciją ir nelabai turėjo galimybių vėl į ją sugrįžti. Rose’as atrodė blogai, galbūt jau visiškai nuvarytas nuo kojų ir absoliučiai netinkamas šalia LeBrono ar Wade’o. Frye yra pakeičiamas, nors „Cavs“ truks jo indėlio rūbinėje. Jo pozityvumas ir sugebėjimas išlaikyti gerą nuotaiką padėjo „Cavaliers“ per blogus laikus, likus keliems mėnesiams iki 2016 metų titulo, ir leido išvengti civilinio karo šį sezoną.

Thomasas yra sulūžęs. Jis supriešino komandos draugus, kai pradėjo viešai kalbėti apie dalykus, kurių neturėtų kalbėti žmogus, nebuvęs su komandos draugais atkrintamųjų mūšiuose. Galėtumei atleisti tokius pasisakymus, jeigu pats žaidėjas gerai atrodytų aikštėje, bet jis taip neatrodė ir, žinant jo traumų istoriją, nieko kito ir nereikėjo tikėtis. Jis yra sulūžęs dabar, o „Cavs“ neturėjo laiko.

Crowderis irgi atrodo sulūžęs ir be nuotaikos. Komandos pasitikėjimas juo išseko. 

Dwyane'as Wade'as
Dwyane'as Wade'as
Nuotr. AP – Scanpix
Wade’as yra legenda, ir kurį laiką jis įnešdavo energijos nuo suolo. Bet būdamas 36 metų, jis blokuodavo LeBronui prasiveržimo zonas ir buvo visiškas nulis gynyboje. Be to, jis labai dažnai atakavo krepšį. Senstantis veteranas, kuris nesistengia gynyboje, metimus švaisto lyg žvaigždė ir tarkuoja kitus dėl jų klaidų gali sugadinti bet kokią atmosferą, net pats to nenorėdamas.

Viskas toje komandoje buvo nepakeliama. Galėjai plika akimi matyti įtampą ir nepasitenkinimą, kuris būdavo aikštėje. Negaliu atsiminti nieko panašaus. Kai kuriose rungtynėse daugelis žaidėjų net nesistengdavo gynyboje, nepadėdavo vienas kitam. Kai krepšininkai praranda tikėjimą vienas kitu, kai viskas taip suskilinėja, tai matosi visiems. Oponentai prasiverždavo iki krepšio be jokio pasipriešinimo, o „Cavaliers“ žaidėjai tik žiūrėjo vieni į kitus. LeBronas niekada nesigynė taip tingiai.

Ta komanda vis prastėjo ir tikrai nebūtų atsigavusi.

Klivlandas pašalino žaidėjus, kurie žudė nuotaiką, ir pakeitė juos vaikinais, kurie labiau tinka komandai. Ir visa tai padarė neatiduodami „Nets“ šaukimo.

Taip, pažiūrėjus iš tolo, „Cavaliers“ Irvingą ir pirmojo rato šaukimą atidavė mainais už Nance’ą, Hoodą (už Crowderį), Clarksoną ir „Nets“ šaukimą. Tai nėra gerai. Natūralu, kad žmonės tokių pokyčių nepriims gerai. Tačiau NBA komandos, gyvenančios pagal LeBrono laikrodį, neturi daug laiko.

Hillas tritaškius meta 45 proc. taiklumu, o tai – geriausias rodiklis lygoje. Jis gali gintis prieš mažiausiai dviejų pozicijų žaidėjus. Jis taip gerai atakuoja, nes Sakramente žaidė juokingai gudriai, puldamas lėtai, išvengdamas metimų, kurių nenorėdavo mesti, taip tarsi labiau rūpindamasis savo statistika, o ne „Kings“ pergalėmis. Daug vakarų Hillas, atrodo, net nieko nedarydavo.

Jis pasitemps Klivlande. Hillas yra toks žaidėjas, kuris geriau atrodo geresnėse komandose.

Tas pats dvigubai galioja Nance’ui. Jis statys užtvaras, atiduos perdavimus, atsitvers varžovus. Darys mažus dalykus, kurie neatrodo taip gerai, kai tai atlieki komandoje, kurioje jauni vaikinai tik mokosi žaidimo paslapčių. Vienas NBA klubo atstovas man sakė, kad Nance’as yra vienas iš nedaugelio žaidėjų, kuris kiekvieną sekundę aikštėje galvoja, ką jis gali padaryti būtent tą akimirką, kad padėtų komandai laimėti. Jokios kitos mintys nebūna jo galvoje.

Larry Nance'as
Larry Nance'as
Nuotr. Reuters – Scanpix
Nance’as daug laiko praleido žaisdamas centru. Jis galės statyti užtvaras LeBronui ir leistis link krepšio, kur atakas užbaiginėtų dėjimais sugavus kamuolį ore. Jis su Kevinu Love’u gali suformuoti įdomią ir aukšto IQ priekinę liniją. Jis gali gintis prieš visų penkių pozicijų varžovus. 

„Lakers“ nebūtų atidavusi Nance’o be pirmojo rato šaukimo. Galima kritikuoti „Cavaliers“, kad jie pasiėmė Clarksono kontraktą ir atidavė naujokų biržos šaukimą. Clarksonas kitą sezoną uždirbs 12,5 mln. JAV dolerių, o 2019-2020 m. – 13,4 mln. „Cavaliers“ kitam sezonui jau yra įsipareigoję išmokėti atlyginimų už 110 mln., neskaičiuojant LeBrono ir Hoodo, kuris bus apribotas laisvasis agentas. Jeigu LeBronas išeis, jie neturės nė cento algų kepurėje. Jeigu abu pratęs sutartis, Danas Gilbertas turės mokėti dar vieną astronominę sąskaitą.

Tačiau visa kritika turėtų susikoncentruoti ties Clarksonu. Nance’o „Cavaliers“ nebūtų gavę be pirmojo rato šaukimo. Išmainius Frye, jiems reikėjo dar vieno aukštaūgio. Jie norėjo Nance’o, o Nance’o norėti yra verta. Užsispirk, ir kiti tavo pasirinkimai bus vyresni arba blogesni žaidėjai – Dewayne’as Dedmonas, Ersanas Ilyasova, Amiras Johnsonas, Brandanas Wrightas ir t.t. Nance’as yra vos 25 metų, žaidžiantis už pigų kontraktą, kuris galios dar kitą sezoną.

Ar galėjo „Cavaliers“ gauti Nance’ą tik už naujokų biržos šaukimą? Galbūt. Paimti Clarksoną ir išsiųsti šaukimą yra brangi kaina, tačiau tai labiau liečia Clarksoną, o ne šaukimą.

Clarksonas neišsprendžia jokių senų „Cavaliers“ problemų. Jis tritaškius meta 32 proc. taiklumu, tai ir jo karjeros vidurkis, o gynyboje jis yra akivaizdus minusas. Tačiau yra blogesnių variantų, nei žiūrėti, ar Clarksonas atsiskleis.

Rodney Hoodas
Rodney Hoodas
Nuotr. Reuters – Scanpix
Gauti Hoodą ir Hillą mainais už Crowderį, Rose’ą ir Gilberto pinigus yra ypatingas laimėjimas. Hoodas tritaškius meta 39 proc. taiklumu, jis kūrybingas su kamuoliu, gali neblogai žaisti pikenrolą. Atmesk jam kamuolį ties tritaškio linija, kai gynyba jau pradeda trūkinėti, ir jis gali visko padaryti po truputį.

Šnabždamasi, kad Hoodas yra švelnus, tiek fiziškai, tiek psichologiškai, kad galima jį išjungti iš rungtynių, jeigu po užtvarų trankysi pakankamai stipriai. Jis renkasi metimus iš vidutinio nuotolio ir nelabai veržiasi į baudos aikštelę. Skaičiai sako, kad jis blogas gynyboje, bent jau šį sezoną, tačiau šioje aikštės pusėje su juo turėtų būti viskas gerai. Jis yra aukštas, stengiasi ir žino, kur reikia būti. Tai gera pradžia.

Ši pasikeitusi „Cavs“ komanda turi neblogas galimybes bent bandyti sugrįžti į didžiąją sceną. Iki ketvirtadienio tokia galimybė iš po jų kojų slydo. Nekreipkite dėmesio į Clarksoną ar netgi Nance’ą. Jeigu prieš 24 valandas jums kas nors būtų pasakęs, kad Klivlandas prigriebs Hoodą ir Hillą, už juos neatiduodami daug vertės, mes visi būtume tuo susižavėję.

Tai buvo gera diena Klivlandui. LeBronas negalėjo prašyti nieko daugiau, nebent stebuklo. Nebuvo jokio realaus taikinio, kuris būtų gautas už „Nets“ šaukimą. „Cavs“ padarė geriausia, ką galėjo, ir jie turi galimybę būti per vieną traumą nuo „Golden State Warriors“.

Komentarai:
Tt
TT į Whiteside arba Jordan :D ką tu vartoji, žmogau?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-09
-2
Atsakyti
Byron
Jei būtų prie šių mainų dar TT iškeitę į Whiteside arba D.Jordan, tai mainus būčiau vertinęs 10 balų. Bet dabar mainus vertinu tik 8 balais. Tiesiog akivaizdu kaip buvo didžiulė skylė prie krepšio, taip ir liko. O dar ir Love ateinančias 6 savaites nebus!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-09
+1
Atsakyti
Bet kuriuo
Atveju manau, kad LBJ šį sezoną turės ilgesnes atostogas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-09
-2
Atsakyti
....
na blogiau jau vistiek nebus kol dar siemet lebronas yra. wade kaip teisingai tas apzvalgininkas sake tik jamesui po kojom maisydavos, net tikraja prasme. sumpertas ne rotacijos zaidejas. thomasas net puses savo senojo nerode po traumos, jau nekalbant apie ginyba, frajus 5 kart blogesne love kopija, kuri dar ir kamuoliu neima. rose jau butu ir karjera baiges del traumu, bet negali, nes prarastu daugybe milijonu is sporto prekiu remejo. crowderis jau pernai pasedo, o siemet atejus i cavs isvis vidutinioku net nepavadinsi. o gavo uz juos ne taip ir blogai. na tik clarksonas daugiau maziau grybas. bet priedo ir nance gavo, kokio stiliaus zaidejo truko jiems. tai daug maz neziurint ka su kuo maine isejo claksonas uz shumperta, o thomasas uz nenca. hilas vistiek geriau uz subyrejusi rose bus, o hoodas kitokio stiliaus zaidejas uz crowderi tai ir turetu i nauda iseti. tik va wade kadangi jau nebereikalingas tai labai garbingai padare atidave ji heatams, o ne bet kam kitam, kad ir uz nieka.
2018-02-09
-6
Atsakyti
as
gaila del tomaso zaidejas kuris praita sez mete beveik 30pts. gal nespejo atsiaut po traumos ar taip netiko cavs .mainai buvo piukus, wadas gaila netiko nors gal jau jam ir viskas praita sez jau nekaip atrode :( gaila tomsono ir smito nepaviko atsikratyt lavonai... o del atkrintamuju manau ju zaidimas pasikeis lebronas prades geriau puolime zaist atsiras motyvacija
2018-02-09
-7
Atsakyti
djgaffer
Padarė,ką turėjo matant jų tokį žaidimą.Iškeitė nemotyvuotus,lūžtančius ir nepersistengiančius žaidėjus į jaunus ir išalkusius.Tai čia kaip ir gerai.Bet vėlgi-reikės laiko susityguoti,o PO jau čia pat.Kažkaip atrodo,kad Cavsai jau ruošiasi Broniaus išėjimui,todėl ir ėmėsi tokių drastiškų priemonių.Bet kito pasirinkimo nelabai buvo.Matysim,kiek LBJ ištemps šitą komandą atkrintamosiose ir kiek atsiskleis naujokai prie jo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-09
+2
Atsakyti
Anonimas
tie irvingo mainai tai isvis dabar juokingai atrodo hahaha atidave is autsaideriu lakers vidutiniokus

irving > smith, crawder > 2 grybai
2018-02-09
Atsakyti
bullshit
pernai buvo problema del atsarginio izaidejo. dabar nera net pagrindinio normalaus. gal ir i nauda mainai, bet cavaliers sezonas greiciausiai palaidotas jau. nematau cavsu finale niekaip. bostonas visa galva geriau atrodo tiek pagal sudeti tiek pagal zaidima. net torontas gali pakraut kavalieriam. atejus naujiems zidejams komanda dar labiau issibalansuos. vienintelis variantas kad lebronas varys kaip 2007 tada gal ir yra kazkokiu vilciu.
2018-02-09
Atsakyti
kunigas
Plepalai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-09
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rodney Hood

Rodney  Hood
Rodney  Hood
MIN: 27.79
PTS: 16.79 (49.15%)
REB: 2.85
AS: 1.67
ST: 0.77
BS: 0.15
TO: 1.64
GM: 39