Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Dėl vietos NBA Vakarų konferencijos aštuntuke kovojančios Naujojo Orleano „Pelicans“ lyderis Anthony Davisas vis dar galvoja apie tai, kiek jų komanda galėjo pasiekti, jeigu Achilo sausgyslės traumos nebūtų patyręs vienas iš komandos lyderių DeMarcusas Cousinsas.

Šį sezoną pelnomi taškai

48%
111,3
Pelno taškų: 111,3
Taiklumas: 48,3%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 139
Blogiausias pasiekimas: 82
Daugiausia pelno: Anthony Davis

„Mes būtume ne tik patekę į atkrintamąsias, bet ir žengę iki finalo. Niekas nebūtų galėjęs mūsų sustabdyti, – teigė Davisas. – Rajonas Rondo nuolat kartoja, kad aš ir Cousinsas esame geriausi antrosios linijos žaidėjai.“

Davisas ir Cousinsas galėjo tapti pirmaisiais komandos draugais NBA istorijoje, sezono metu vidutiniškai pasižyminčiais didesniais nei 25 taškų ir 10 atkovotų kamuolių rodikliais, tačiau sausio 26-ą dieną Cousinsas patyrė traumą, privertusią žaidėją anksčiau laiko užbaigti sezoną. Tuo metu „Pelicans“ vakarų konferencijoje buvo šešta, o Cousinsas pelnydavo po 25,2 taško, atkovodavo po 12,9 kamuolio ir atlikdavo po 5,4 rezultatyvaus perdavimo. ESPN statistikos duomenimis, iki šiol tokią statistiką viso sezono metu demonstravo tik keturi žaidėjai ir visi jie buvo išrinkti sezono naudingiausiais krepšininkais.

Po kolegos traumos, didesnė našta krito ant Daviso pečių.

„Kai kažkas suklumpa, kitam reikia perimti lyderio rolę. Kiekvieną vakarą turiu pelnyti po 40 taškų. Tik tokiu atveju galime toliau skinti pergales, – kalbėjo Davisas, savo vaidmenį komandoje prilyginęs Russelo Westbrooko situacijai Oklahomos „Thunder“ komandoje dėl traumos iškritus Kevinui Durantui. – Russas tiesiog žaidė. Kartais per rungtynes jis išmesdavo po 40 metimų tam, kad padėtų komandai laimėti rungtynes. Aš pasiruošęs padaryti tą patį.“

Po Cousinso traumos, „Pelicans“ patyrė 5 pralaimėjimus per 9 rungtynes. Iki tol Naujojo Orleano komanda buvo laimėjusi 27 mačus ir pralaimėjusi 21.

Cousinso situacijos pasekmės verčia kelti klausimus ir dėl paties Daviso ateities „Pelicans“ komandoje. Žaidėjas yra viešai pareiškęs, kad nori būti laiminčios komandos dalimi.

Komentarai:
Tadas
Jei butu bobutė su kiaušiniais, tai būtu dėdukas !!!
2018-02-21
-3
Atsakyti
Anonimas
Ladangi patyre trauma tai gali laidyy liezuvi dabar. Vienas didziausiu Cousinso pasiekimu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-21
-5
Atsakyti
hard
Be sansu...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-21
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.