Nuotr.: cskabasket.com
Nuotr. cskabasket.com

Leo Westermannui prireikė vos metų, jog tarp jo ir Kauno „Žalgirio“ užsimegztų ypatingai artimi ir, panašu, ilgalaikiai santykiai. Nors tarpsezoniu sparnus į Maskvos CSKA pakėlusį prancūzą dabar nuo Kauno skiria tūkstantis kilometrų, galite nė neabejoti – gynėjas žino vidinę klubo situaciją ir jame vyraujančias nuotaikas.

Šį sezoną metami tritaškiai

41%
7,5
Pataiko: 7,5
Taiklumas: 41,0%
Vieta lygoje: 14
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Artūras Milaknis

Kaip? Visa tai jis sužino iš pirmųjų lūpų – pagrinde įvykius komandoje nušviečia geras Leo draugas Axelis Toupane’as, su kuriuo jis susibičiuliavo dar jaunimo rinktinių laikais.

„Su Axeliu kalbamės pakankamai dažnai, – ryšį su „Žalgiryje“ žaidžiančiu prancūzu tinklalapiui „BasketNews.lt“ komentavo Westermannas. – Pastaruoju metu esu labai laimingas dėl jo, kadangi žinau, kaip sunkiai jis dirba, ir buvau tikras, jog vieną dieną tai pagaliau pradės ryškėti – dabar jis rungtyniauja labai gerai, su kuo jį sveikinu ir skatinu nesustoti. Su juo šnekamės, kaip sekasi vienas kitam, džiaugiuosi kas kartą gaudamas informacijos apie „Žalgirį“, taip pat žiūriu visas rungtynes.“

Kad pernai „Žalgirio“ rūbinėje dviem čempionų titulais sutvirtinta draugystė su Westermannu nenutrūktų, stengiasi visa eilė komandos senbuvių. Minėdamas juos, Leo stabteli ir išskirtinai pabrėžia vieną – Kauno klubo legenda jau tapusį Paulių Jankūną.

„Su Jankūnu bendraujame kiekvieną savaitę ir pasikalbame apie viską. Jis – vienas geriausių krepšininkų, su kuriais man yra tekę žaisti. Dabar išskiriu tik Jankį, tačiau aš vis dar esu artimas tiek su Artūru Milakniu, tiek su Antanu Kavaliausku ir kitais lietuviais. 

Esu be galo dėl to laimingas, kadangi tapome išties puikiais draugais ir linkiu jiems visko ko geriausio. Taip pat džiaugiuosi dėl „Žalgirio“ sezono ir tikiuosi, kad jie toliau tęs tai“, – nuoširdžiai kalbėjo atletas iš Prancūzijos.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PF
Amžius: 33
Ūgis: 205 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Pačiam Westermannui sezonas prasidėjo ne pačia geriausia nata. Sužaidęs trejas rungtynes Eurolygoje, atletas patyrė sunkią klubo traumą VTB Vieningosios lygos rungtynėse, dėl kurios be krepšinio privalėjo praleisti pustrečio mėnesio.

Nuotr. Facebook

Apie tai, adaptaciją Maskvoje, ilgaamžį Jankūną ir „Žalgirio“ sėkmės priežastis – „BasketNetws.lt“ interviu su Westermannu.

– Kaip jaučiatės po traumos? – tinklalapio „BasketNetws.lt“ žurnalistas paklausė Leo.
– Vis dar atlieku reabilitaciją, reikia sugrąžinti visą raumenyną į reikalingą formą, tad tai užtruks. Dabar jau tris savaites dirbu visa jėga su komanda – treniruojuosi, žaidžiu šiek tiek, keliauju. Geras jausmas sugrįžus, tikiuosi, jog per kelias artėjančias savaites būsiu pasiruošęs 100 proc. Dabar kūnas yra atsigavęs, nežinau, gal 70 proc. Žaidžiant Eurolygoje, tiek nepakanka, kad galėčiau tinkamai padėti komandai. Tačiau sunkiai ties tuo dirbu ir bandau pamiršti, kas buvo.

– Kiek gali prireikti laiko, jog visiškai atsigautumėte?
– Kažkokių prognozių nėra, kadangi viskas priklauso nuo mano kūno ir darbo proceso. Jaučiu, jog situacija gerėja kasdien, tad esu labai optimistiškas ir manau, jog tai gali trukti dar 2-3 savaites. 

– Ar sunku buvo viską stebėti iš šalies?
– Buvo išties sunku, kadangi nuo komandos buvau atsiskyręs beveik 2,5 mėnesio, dirbau individualiai, o rungtynes stebėjau iš šalies, kas neabejotinai nėra pati lengviausia dalis (šypteli). Dėl to dabar galiu sakyti, jog gerai suprantu sirgalius, kadangi viską stebėti iš šono yra labai sunku, o ir emocijos – visiškai skirtingos, lyginant su tuo, ką jauti būdamas komandoje. Labai džiaugiuosi, jog jau esu su ja.

– Žiūrint įvykius aikštėje, reiškiate emocijas ar labiau viską laikote savyje?
– Esu pakankamai emocionalus, išgyvenu veiksmą aikštelėje, o po kiekvieno gražaus epizodo atsistoju ir pasidžiaugiu. Kada aikštėje fiksuojamas neteisingas sprendimas, aš tuoj pat susinervinu, tad tikrai esu emocingas, kokie tikrieji krepšinio sirgaliai ir yra iš tiesų.

– Kaip pavyko prisitaikyti Maskvoje?
– Viskas puiku, šiemet mane vėl supa puikūs komandos draugai, kurie man padėjo ir labai palaikė, ypatingai, kai buvau traumuotas. Man grįžus, jie toliau mane stumia į priekį ir palaiko, ką aš labai vertinu. CSKA – viena geriausių komandų ir organizacijų Europoje, sąlygos ir žmonės aplink – puikūs. Esu be galo laimingas čia.

– Komandoje žaidžia kitas prancūzas Nando De Colo. Kiek jis palengvino jūsų adaptaciją?
– Nėra net klausimo, jis daug prisidėjo prie to. Kartu su Nando tapome dar artimesni, kadangi jis ir Sergio Rodriguezas buvo vienas tų žmonių, kaip ir sakiau, kurie mane labai palaikė traumos metu. Visada yra lengviau, kada šalia tavęs yra žmogus iš tos pačios šalies, kaip ir tu, taip pat dar viską žino apie CSKA ir Rusiją.

– Paminėjote Rodriguezą, kuris kartu su De Colo – pirmo ryškumo žvaigždės Europoje. Koks jausmas rungtyniaujant kartu su jais?
– Puikus, kadangi galiu kasdien mokytis iš jų. Jūs įvardijote tik šiuos du krepšininkus, bet komandoje tokių yra kur kas daugiau. Žinoma, Sergio ir Nando stebiu labiau, nes jie rungtyniauja mano pozicijoje. Nuostabu mokytis iš geriausiųjų, o dėl jų statuso nėra net jokių abejonių – šiuo metu jie vieni geriausių Europoje. 

– Grįžtant į tarpsezonį, jūsų pozicijoje žaidęs Lukas Lekavičius persikėlė į vieną Europos grandų, Atėnų „Panathinaikos“. Ar nustebino toks Luko šuolis?
– Manau, kad niekas nesitikėjo, kadangi šiemet jis turėjo žaisti „Žalgiryje“, bet tada atskriejo „Pao“. Kaip jis žaidė praėjusį sezoną, o ypatingai paskutiniuosius 2-3 mėnesius, buvo nuostabu. Lukas dirbo sunkiai, Šaras smarkiai jį stūmė į priekį, tad man tai nėra joks siurprizas, jog dabar jis yra tokio aukšto lygio komandoje. Tikiuosi, jog jis toliau augs kaip žaidėjas.

– Toupane’as „Žalgiryje“ išsiskiria dėl savo skonio aprangai, ką buvo galima pasakyti ir apie jus. Ar teko girdėti, jog į Kauną atvykęs Axelis sakė, kad rengsis kur kas geriau nei prieš tai darė Leo?
– To negirdėjau (juokiasi), bet Axelis visuomet rengiasi puikiai. Mūsų skoniai akivaizdžiai skiriasi, tačiau mes, prancūzai, tokie jau esame (juokiasi). Toupane’as rūbus renkasi pagal savo kūną ir kitus aspektus. Jeigu aš apsirengčiau, ką jis dėvi, tada atrodyčiau absurdiškai (juokiasi). Ant jo visa tai kažkaip atrodo gerai, bet man tai būtų per daug įmantru, kadangi aš esu labiau klasikinis. 

Nuotr. Instagram

– Ar jus kažkiek nustebino demonstruojami „Žalgirio“ rezultatai?
– Klube susirinkę puikūs vyrukai ir žaidėjai, ypatingai ta grupelė lietuvių, kurie nustato toną likusiai komandos daliai. Matome akivaizdų Kevino Pangoso patobulėjimą, žinoma, prie to prisidėjo ir kartu rungtyniaujantys lietuviai – Jankis, Milas, Ulia (Edgaras Ulanovas).

„Žalgirį“ supa puikūs žmonės – nuo vadovybės iki personalo. Jie stengiasi, jog viskas būtų dar geriau, ir, aišku, Šaras – pagrindinė to ašis. „Žalgiris“ sunkiai dirba ir demonstruoja puikų krepšinį, o manęs tai nė kiek nestebina. Komandai pavyko laimėti daugiau įtemptų rungtynių nei mes tą padarėme pernai ir jie tikrai yra nusipelnę būti ten, kur yra dabar.

– Šį sezoną Jankis užfiksavo šimto rungtynių paeiliui seriją Eurolygoje. Kaip galėtumėte paaiškinti tai, ką jis demonstruoja būdamas tokio amžiaus?
– Aš jį vadinu „Romanée-Conti“ (1936 m. vynas, aukcionuose kainuojantis dešimtis tūkstančių eurų), kuris yra vienas geriausių prancūziškų vynų. Kasmet jis tampa vis geresnis ir neabejotinai tą patį galima pasakyti apie Jankį, kurio einantys metai nė kiek jo nepaveikia. Jo serija – kažkas nuostabaus. Kaip ir sakiau, esu labai artimas su Jankiu ir laimingas dėl jo. Jeigu minėjau, kad Šaras yra pagrindinė „Žalgirio“ ašis, tad prie jos reikėtų pridėti ir Jankį. 

– Galbūt matėte, kas dedasi Kaune – sausakimša „Žalgirio“ arena tampa pamažu įprasta Eurolygos rungtynėse?
– „Žalgirio“ sirgaliai ir arena – kažkas nuostabaus. Ją užpildyti yra pakankamai lengva, kada tokioje krepšinio šalyje yra tokia puiki komanda. Vadovybė taip pat darbuojasi idealiai, jog tai būtų pasiekta, „Žalgiris“ demonstruoja puikų krepšinį, komanda turi tobulą areną, tad tai – tie ingredientai, leidžiantys tapti vienu geriausių klubų Europoje. 

Komentarai:
djgaffer
Džiugu,kai buvę žaidėjai taip gerai atsiliepia apie buvusį klubą.Komandai tai dar vienas pliusas.Tik gaila,kad pačiam Leo sezonas nesiseka.Ta trauma visus planus jam sujaukė.Neaišku,ar ir CSKA jį kitą sezoną laikys.Bet reik tikėtis,kad viskas bus gerai ir Leo dar parodys,ką sugeba.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-22
+26
Atsakyti
to antanas
Panašu, kad tamtos spontaniniai ambivalencijos priepuoliai vis labiau virsta stabilniu kognityviniu disonansu. Ne išimtis ir paskutinė tavo verbalinė diarėja kalbant apie save patį kaip apie kitą asmenį. Varguoli, džiumbras yra tavo identitetas, tavo menkavertės asmenybės esybė.

Džiumbras:

1. valkata, benamis

2. sportinio stiliaus jaunuolis, ppr. dėvintis sportinį kostiumą, trumpai kirptais plaukais

3. drovus, nestilingas, nepopuliarus žmogus
2018-02-21
+8
Atsakyti
antanas
Koks jis dziumbras. Akys kaip narkomano.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-21
+2
Atsakyti
Ančiukas
Įdomu bent vienas buvęs Lryto krepšininkas gali ką nors pasakyti gražaus apie šūdrytį?
2018-02-21
Atsakyti
kodel apie ryta niekad niekas graziai neatsiliepia, o tik apie zalgiri :( Jei mini ryta, tai tik del rasizmo skandalu, zaideju perviliojimu, begalviu buduliu fanu ir tuscio tvartelio siemenso :(
2018-02-21
-4
Atsakyti
Lj
Kodel nepakalbinat ryto buvusiu zaideju? Gordonas buvo atvaziaves, :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-21
-1
Atsakyti
RYTFANIS
DONCE DOLBAS SAVO ZK TYLEK
2018-02-21
-1
Atsakyti
Donce
O ka bronzinio sudo buve zaidejai galvoja apie ta projekteli? Ypac tie kur renkasi i gaujas? :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-21
-17
Atsakyti
saunu
Kad ira tarp daugeli zaideju geri ryciai islieka malonus kaip leo su toupane

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-21
+2
Atsakyti
kaunas
Westermanas ir dardenas isimintiniausi zaidejai kurie gali gerais zodziais atsiliept apie zalgiri

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-21
-7
Atsakyti
kaunas
Na kai atvyks i kauna plojimais pasitiksim leo westermanu aisku jei zalgiriui neprimes

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-21
+3
Atsakyti
amzinas
Su malonumu atiduociau Miciciu vietuoj Leo. ir tam ir sitam truksta stabilumo kalbant apie taskus, bet stabilumas vadovaujant komandai, mastymas -aiskiai Leo naudai. Micicius nebent yra atletiskesnis, beto ir gynyba pas prancuza buvo sumanesnes, geresne. o amziaus skirtumas minimalus. nemanau kad CSKA kitamet laikys, reikes bandyt viliuoti atgal.
2018-02-21
-15
Atsakyti
Anonimas
Galetu rasyt straipsnius apie LKL klubus,o ne apie kazkoki prancuza.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-21
-24
Atsakyti
Gales Westis kita sezona grist i Zalgiri
2018-02-21
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Paulius  Jankūnas
MIN: 23.11
PTS: 12.62 (65.43%)
REB: 5.19
AS: 1.48
ST: 0.52
BS: 0.19
TO: 1.14
GM: 21