Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė penktadienio vakarą Klaipėdoje pratęs kovą dėl patekimo į 2019 metų pasaulio krepšinio čempionatą.

Šį sezoną metami dvitaškiai

51%
20,5
Pataiko: 20,5
Taiklumas: 50,6%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 23
Blogiausias pasiekimas: 18
Daugiausia pataiko: Eimantas Bendžius

„Švyturio“ arenoje lietuvių laukia Vengrijos ekipos iššūkis, kuri per pirmąjį „langą“ išvykoje nusileido Lenkijos ekipai (70:60) ir namuose nugalėjo Kosovo rinktinę (84:76). Su pastarąja rinktine lietuviai jėgas išmėgins vasario 26 dieną. Pirmąją šių komandų dvikovą laimėjo Dainiaus Adomaičio auklėtiniai – 99:61.

Į pajūrį rinktinė dėl naujos atrankos sistemos anksčiausiai sugrįžtų tik po pusantrų metų, tai yra 2019 metų vasarą, kai Klaipėdoje galėtų vykti kontrolinės rungtynės.

Jeigu rinktinė pateks į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą, tuomet dvikovos vyks kituose miestuose. Realiausiais variantais priimti rinktinę per kitus FIBA langus laikomi Vilnius ir Kaunas.

Į areną susirinkusių sirgalių laukia ne tik aistros krepšinio aikštelėje, bet ir begalė dovanų. Krepšinio fanai, į rungtynes atsinešę Lietuvos vėliavą, galės su ja nusifotografuoti ir gauti polaroidinę nuotrauką bei prizų iš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės. O įkėlę nuotrauką į socialinius tinklus „Instagram“ ar „Facebook“ su grotažyme #mesuzlietuva galės laimėti „Renault“ prizą ir marškinėlius su rinktinės krepšininkų parašais.

Rungtynių pertraukų metu lauks liaudies šokėjų pasirodymai ir lietuviškų dainų karaoke konkursas sirgaliams, o tikrą festivalio atmosferą kurti padės Lietuvos šimtmečio proga skambanti tik lietuviška muzika.

Pergalės atveju sirgalių laukia naujojo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės draugo AB „Vilniaus Pergalė“ dovanos – net 3000 plytelių šokolado „Pergalė“.

„Sirgalių parama yra būtina, o Klaipėdos krepšinio sirgaliai jau ne kartą įrodė, kaip myli krepšinį. Lapkričio mėnesį per rungtynes su Lenkija atmosfera buvo nereali. Tikrai tikimės tokio sirgalių palaikymo ir rungtynėse su Vengrija ir Kosovu, nes pergalės labai reikalingos ir jos garantuos patekimą į kitą etapą.

Tai – unikali proga žemaičiams pamatyti rinktinę gyvai, nes po šio „lango“ ilgą laiką Klaipėdoje ji nežais“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gynėjas Renaldas Seibutis.

Bilietus į rungtynes su Vengrija ir Kosovu galite įsigyti www.krepsiniobilietai.lt

Komentarai:
thomas
čia žiūriu viskas į klaipėdą kišama.. tai kam mes tiek tų arėnų prisistatėm, kad viskas tik klaipėdoje ? Kodėl niekas nevyksta Panevėžyje, Šiauliuose, Vilniuje ar Kaune ? Visur puikios arenos..
2018-02-22
-1
Atsakyti
Qwerty
O kas tada? Mazoji Lietuva? Tada ir Sventosios nera nes ten skaitosi Palangos ribos :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-22
+5
Atsakyti
ne
zemaiciams pamatyti rinktine gyvai... Klaipeda ne zemaitija
2018-02-22
-2
Atsakyti
djgaffer
Tai arena jau tikrai pilna bus,o palaikymas milžiniškas.Kitko ir negalima tikėtis iš klaipėdiečių.Bet atėjo laikas ir kitiems miestams perduot estafetę.Kitame etape laukia daug rimtesni varžovai,tai atitinkamai ir arenos turės būti didesnės.O kur kitur,jei ne Kaune ar Vilniuje priimti italus ar kroatus.Bet kol kas lauksim dar kovų Klaipėdoje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-22
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.