Nuotr.: M.Baranauskas
Nuotr. M.Baranauskas
  • Marius Grigonis praleido pirmąjį rinktinių langą dėl traumos
  • Gynėjas tikisi fiziškai sunkių rungtynių su vengrais
  • Vokietijos čempionate Grigonis atkrintamosiose norėtų kovoti su „Bayern“
  • Berlyne lietuvis pasigenda didesnio žmonių susidomėjimo krepšiniu

Marius Grigonis

Marius  Grigonis
Komanda: Berlyno ALBA
Lietuvos rinktinė
Pozicija: SG, PG
Amžius: 23
Ūgis: 198 cm
Svoris: 90 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Marius Grigonis ketvirtadienio vakarą Lietuvos rinktinės treniruotės pabaigoje vieną po kito į krepšį siuntė taiklius tritaškius. Tai kaunietis sėkmingai darė net atakuodamas kaire ranka.

Būtent tolimais metimais 23 metų 198 cm ūgio krepšininkas gali nubausti varžovus. Šį sezoną Europos taurės turnyre Grigonis tritaškiu metė net 47,5 proc. taiklumu. Tikslą pasiekė 28 tolimi metimai iš 59 bandymų.

Grigonis Lietuvos rinktinei negalėjo padėti pirmojo lango metu lapkričio mėnesį, nes dar gydėsi čiurnos traumą, patirtą praėjusių metų vasarą vykusiame Europos čempionate. Antrajame rinktinės lange krepšininkas yra reikalingas kaip niekada, nes traumas patyrė jo pozicijos žaidėjai Deividas Gailius ir Arnas Butkevičius.

Visgi rinktinės treneris Dainius Adomitis nebuvo linkęs to sureikšminti ir teigė, kad kiekvienas žaidėjas privalės įnešti savo indėlį, norint įveikti Vengrijos ir Kosovo rinktines Klaipėdoje.

„Manau, kad kiekvienas turės indėlį ir kiekvienas yra svarbus. Netektys dėl traumų apsunkina treniruočių procesą, nes reikia viena treniruote daryti daugiau tam, kad į žaidimą įvestume naujus krepšininkus. Kiti žaidėjai turi šansų. Yra ir gerų, ir blogų pusių. Yra žaidėjų, kurie privalo pasinaudoti šansais“, – taip apie klausimą dėl Grigonio svarbos rinktinei atsakė Adomaitis.

Atvykęs į Klaipėdą, Grigonis rado gerokai pasikeitusią Lietuvos rinktinę, nei ją matę 2017 metų Europos pirmenybėse. Su dalimi žaidėjų krepšininkas apskritai nėra žaidęs.

„Rinktinė visiškai pasikeitusi. Nieko nebėra likę iš 2017 metų Europos čempionato. Šiai dienai turime gerą komandą ir esame pasirengę atrankos rungtynėms“, – optimistiškai apie artėjančias dvikovas kalbėjo Grigonis.

– Pirmąjį rinktinių langą teko praleisti dėl traumos, tačiau rinktinės žaidimą turbūt stebėjote. Kokį įspūdį jis paliko?
– Tikėjausi, kad tada rinktinė iškovos pergales ir žinojau, kad nebūsiu labai reikalingas. Turėjau čiurnos traumą ir tuomet norėjosi ją išsigydyti. Po Europos čempionato nepavyko jos iki galo išsigydyti, bet dabar jau beveik viskas gerai. Varžovai atrankos etape nėra patys stipriausi. Užtenka žaisti greitą žaidimą ir kietai gintis, to pakanka pasiekti pergalei.

– Ką treneris Adomaitis akcentuoja dvikovoje su vengrais?
– Sako, kad bus kietos, fiziniu žaidimu paremtos rungtynės. Manau, kad esame fiziškai pasiruošę taip pat gerai. Duosime atgal jei reikės (juokiasi). Svarbiausia yra agresyviai gintis. Esame jauni, turime būti agresyvūs ir bėgti į greitą puolimą.

– Dabar traumuoti yra jūsų pozicijos žaidėjai Butkevičius ir Gailius. Turėsite daugiau imtis lyderio vaidmens?
– Treneris nieko neakcentavo. Kuomet pamačiau, kad jie patyrė traumas, pats supratau, kad reikia būtinai atvažiuoti, nes kas daugiau žais? Lietuvos rinktinė niekada neturėjo vieno ryškaus lyderio, nebent Jonas Valančiūnas ar Linas Kleiza. Visi žino, kad lietuvių stiprybė – visi 12 žaidėjų.

– Kalbant apie klubinį sezoną, baigėte pasirodymą Europos taurėje, praėjusį savaitgalį finale pralaimėjote Vokietijos taurę. Kaip vertinate šį sezono etapą?
– Europos taurėje tikrai galėjome keliauti toliau, tačiau traumą patyrė mūsų pagrindinis įžaidėjas ir metikas. Susiklostė tokia situacija, kad žaidėme daug rungtynių ne pilnos sudėties. Gavosi, kaip gavosi. Klubas nebuvo iškėlęs konkrečių tikslų. Bandėme tapti geresniais tokiose varžybose. Vokietijos taurėje pralaimėjome laimėtas rungtynes. Gaila labai, tačiau tai nėra tragedija. Turime mokytis iš klaidų. Nepralaimėjęs neišmoksi. Vokietijos čempionate esame antri ir norime žengti kuo toliau.

– „Bayern“ komanda šį sezoną labai galingai žaidžia tiek Europos taurėje, tiek Vokietijos pirmenybėse, tačiau šalies taurės finale kovėtės lygiai. Tai įveikiamas varžovas?
– Tai tikrai įveikiama komanda. Norėčiau, kad su jais susitiktumėme atkrintamosiose ir tuomet būtų labai įdomi serija.

– Vokietijoje dažniausiai dominavo trys komandos – ALBA, „Bayern“ ir Bambergo „Brose“. Visgi pastarieji stringa tiek Eurolygoje, tiek šalies čempionate. Kas nutiko?
– Net nežinau. Bambergo komanda labai greitai nuleidžia rankas ir pasiduoda. Manau, kad jie turi problemų viduje. Žaidėjai yra tikrai geri. „Brose“ pralaimėjo Bonos „Telekom Baskets“ ekipai 40 taškų, Jėnos „Science City“ komandai nusileido 20 taškų skirtumu. Taip žaisti Eurolygos komanda tikrai negali, todėl, turbūt, ten kažkas yra viduje.

– Kaip atrodo Vokietijos čempionatas, lyginant su Ispanijos?
– Vokietijoje daugiau tvarkos. Tik atvykus radau butą, automobilį. Visos smulkmenos organizacijoje yra geresnės, tačiau žaidimo lygis Ispanijoje tikrai aukštesnis. Mano tikslas buvo žaisti Europos taurėje ir būti Vokietijos stipriausiųjų ketverte. Vokietija ir Ispanija yra tikrai skirtingos patirtys, tačiau esu patenkintas.

– Vokietijos krepšinio lygis bendrai auga. Kasmet gerinamas lankomumo rekordas. Kaip atrodo atmosfera visame čempionate?
– Daug mažų miestelių turi arenas ir neblogas komandas. Berlyne gyvena 4 milijonai gyventojų, tačiau į areną surenkame 8 tūkstančius sirgalių. Kuomet žaidžiame su „Bayern“, ateina 12 tūkstančių. Skaičiai atrodo visai neblogi, tačiau kai mieste gyvena 4 milijonai gyventoju, tai... (šypsosi). Pastebėjau, kad kuo mažesnis miestelis, tuo susirenka daugiau žiūrovų – visuomet būna apie 5 tūkstančius sirgalių. Vokietijoje kitoks krepšinis – daug amerikiečių tiek trenerių, tiek žaidėjų. Susidomėjimas krepšiniu Vokietijoje vis auga.

Komentarai:
2 Anonimas
Tai aisku, kad nezais, kas noretu zaisti su luzeriais
2018-02-23
-5
Atsakyti
Anonimas
dar pamiršo paminėt šitas klounas , kad nežais niekada ryte. o juk visada tą stengiasi pabrėžt
2018-02-23
+6
Atsakyti
djgaffer
Džiugu vėl matyti Grigonį rinktinėje ir dar pilnai pasveikusį.Formą taip pat puikią įgavęs,tritaškius gerai meta,tai turėtų būti vienas pagrindinių žaidėjų.Gynyboje taip pat turėtų gauti rimtų užduočių-iš vengrų dengti Perlą ar Vojvodą,gal ir Govensą.Iš Kosovo Berishą arba Bamforthą.Todėl labai svarbu,kad atvažiavo puikios formos vienas geriausių rinktinės gynėjų.Lauksim gero ir jo žaidimo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-22
Atsakyti
Virgis
Jėzuitkė su tavimi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami dvitaškiai

51%
20,5
Pataiko: 20,5
Taiklumas: 50,6%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 23
Blogiausias pasiekimas: 18
Daugiausia pataiko: Eimantas Bendžius