Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Lietuvos rinktinei antrojo FIBA pasaulio čempionato atrankos lango metu teko gerokai paprakaituoti. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Klaipėdoje tik po atkaklios kovos 80:75 nugalėjo Vengrijos rinktinę.

Foto galerija

Strategas po mačo bendraudamas su žurnalistais kelis kartus akcentavo gerą Vengrijos rinktinės susižaidimą, nes ji pajėgi surinkti geriausius savo žaidėjus. Vienintelis rinktinei negalintis padėti Adamas Hanga su „Barcelona“ varžosi Eurolygoje.

„Sveikinu komandą. Ačiū jai už gerą energiją ir darbą pasiruošiant. Vieną yra kelios treniruotės, o visai kas kita yra rungtynės. Vengrai yra gerai susižaidusi rinktinė. Jie mus bausdavo už klaidas. Antroje mačo dalyje mūsų bėda buvo per didelis agresyvumas prieš varžovus su kamuoliu. Puolime žaidėme gerai, tačiau gynyboje varžovus nuolat siųsdavome prie baudų metimo linijos. Man geriau turėti žaidėjus, kurie per agresyvūs, nei tuos, kuriuos reikia versti“, – mintimis dalijosi Adomaitis.

Prieš rungtynes treneris akcentavo, kad reikia atidžiai prižiūrėti Vengrijos rinktinės snaiperius. Šįvakar varžovai pataikė 9 tolimus metimus iš 19. Pirmoje mačo dalyje visas vengrų žaidimas buvo pastatytas ant tritaškių, o Rokas Giedraitis teigė, kad taip varžovai lietuvius skaudžiai bausdavo po susikeitimo gynyboje.

„Vengrijos rinktinė yra gera komanda. Kai kur šiandien rodėme net per daug energijos. Mes daug padėjome gynyboje vienas kitam ir tai padėjo nulemti rungtynes. Bet ir vengrai dėl mūsų pagalbos vienas kitam sumesdavo tritaškius laisvi“, – po rungtynių kalbėjo Giedraitis.

Daugiausiai lietuviams grėsmių kėlė Rosco Allenas, kuris pataikė tris tolimus metimus iš keturių bandymų ir, pelnęs 17 taškų, buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
15
Tritaškiai
75%
3/4
Baudų metimai
75%
3/4

„Allenas yra sunkiojo krašto puolėjas, tačiau žaidžia už tritaškio linijos. Žaidžia Tenerifėje, geroje komandoje. Matėme, kad jis yra svarbus ir gali nulemti rezultatą. Kai kur jis mus šiandien nubaudė. Vengrai pirmojo lango metu tikrai galėjo nugalėti ir lenkus. Ši komanda yra gerai susižaidusi“, – apie varžovus pagarbiai kalbėjo Adomaitis.

Apie debiutantus: „Kiekvienas įnešė savo indėlį. Buvome suplanavome, kaip turime žaisti. Ne visada tai pavyko. Nesvarbu, ar naujokai, ar ne, bet visi įnešė savo indėlį. Mes esame rinktinė ir žaidėjus kviečiame ne tik, kad jie mums padėtų pasiruošti rungtynėms. Sportavome ir treniruoklių salėje, taip pat turėjome ir sunkesnių treniruočių. Norisi, kad žaidėjai nepamestų ritmo, kurį jie gauna klubuose. Noriu pagirti žaidėjus už jų darbą ir atsinešimą.“

Apie Žygimantą Janavičių: „Norėjome turėti vieną perimetro žaidėją, kuris gerai gintųsi. Jis tikrai šiandien sužaidė gerai – tiek puolime organizuodavo žaidimą, tiek gerai dirbo gynyboje.“

Apie Marių Grigonį: „Jo žaidimą vertinu pozityviai. Visų žaidėjų pasirodymą vertinu pozityviai. Marius šįvakar turėjo problemų su nereikalingomis baudomis, bet jis yra vienas pagrindinių šios rinktinės žaidėjų.“

Apie smukusį susidomėjimą rinktine: „Tai nepriklauso nuo mūsų. Klaipėda, manau, yra persisotinusi krepšiniu. Praėjusį savaitgalį buvo Karaliaus Mindaugo taurės turnyras, gero lygio krepšinis. Galbūt vietiniams yra per daug krepšinio. Žinoma, dabar ir oras yra ne koks. Be abejo, šįvakar žaidė ir Kauno „Žalgiris“, tad kertasi dvejos svarbios rungtynės.“

Komentarai:
Svecias
Tai nx visas varzybas pas zuvedras zaidi? Ka jaubl kitur nebeera kur zaisti?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-24
+6
Atsakyti
lol
Tik atkarpas maciau, ir pabaiga, suprantat del ko. Vien trajakus mete per jas, gelbejo puolime atkovoti kamuoliai. Apgailetina. Ir tikrai ne Adomaitis cia kalciausias. Kaip zaidejai zaisdami pries 5 kart maziau uzdirbancius sugeba zaist iki paskutiniu akimirku. Jei ne keli trajakai pro rankas, butu labai prastai. Zaidejams reiktu pasakyt, kad ne jie cia svarbiausia, kiekvienas ant saves bando zaist. Is situ vienas Grigonis tik turi sansu patekt i rinktine normalia. Kiti kazka bando irodyt, bet nu nx. Orelikas ir Butke buvo zaidejai komandai, abu kaip specialiai negali zaist. Ir svarbiausia, nera tos atmosferos, kaip budavo, as nezinau kodel, bet jos nera. Nors logiskai mastant, Brolis, Seiba ir dar Shishka treneriuose. daugiau autoritetu nei reik...
2018-02-23
-18
Atsakyti
djgaffer
Iš naujokų Echodas gerą įspūdį paliko.Jautėsi įtampa,bet gana gerai susitvarkė.Kažkaip visoje komandoje matėsi skubėjimas,kartais net per daug tos energijos.Bet,nugalėtojai neteisiami.Janavičius gerai suvadovavo komandai,toks užtikrintumas jautėsi.O žiūrovų tikrai galėjo daugiau būti.Bet Eurolyga,orai matyt tikrai padarė savo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-23
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Lietuvos rinktinė
Vengrijos rinktinė
42%
25/59
Metimai iš žaidimo
43%
22/51
40
Atkovoti kamuoliai
29
21
Rezultatyvūs perdavimai
19
8
Perimti kamuoliai
4
69%
18/26
Baudų metimai
79%
22/28
42%
13/31
Dvitaškiai
41%
13/32

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
13 PTS
2/6 FG
7/8 FT
Rosco  Allen
17 PTS
6/13 FG
2/4 FT
Evaldas  Kairys
7 REB
4 DREB
3 OREB
Zoltan  Perl
7 REB
5 DREB
2 OREB
Žygimantas  Janavičius
5 AS
0 TO
18 MIN
Andras  Rujak
5 AS
1 TO
16 MIN
Rokas  Giedraitis
15 EFF
- 2P%
75% 3P%
Janos  Eilingsfeld
19 EFF
67% 2P%
67% 3P%