Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta
  • Daugiausiai į rinktines langų metu išleidžianti Pasvalio ekipa piktinasi sistema ir BBL vadovų supratingumu
  • „Pieno žvaigždės“ į rinktines išleido 4 žaidėjus
  • Nė su vienu žaidėju trumpam neatsisveikinusios komandos džiaugiasi dėl galimybių papildomai pasitreniruoti

Antrasis FIBA atrankos į pasaulio čempionatą langas artėja į pabaigą, o to su nekantraumu laukia Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas. Daugiausiai žaidėjų į rinktines deleguojantis „Betsafe–LKL“ pirmenybių klubas pajautė neigiamą šios dviejų savaičių pertraukos atspalvį.

Šį sezoną metamos baudos

78%
17,6
Pataiko: 17,6
Taiklumas: 78,4%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 10
Daugiausia pataiko: Martynas Varnas

Viačeslavą Bobrovą, Artūrą Ausėjį, Nikitą Balašovą bei Lisą Shoshi į pasaulio čempionato atranką išsiuntusi ekipa negali pasigirti visavertėmis treniruotėmis.

„Turime likusius tik 7-8 žaidėjus, tad nieko konkretaus negalime padaryti, – tinklalapiui LKL.LT pasakojo „Pieno žvaigždžių“ direktorius Arūnas Burkevičius. – Daugiausia dirbame ties fiziniu pasiruošimu. Tinkamai dirbti salėje negalime, nes žaisti keturi prieš keturis yra gatvės krepšinis.“

Pasvaliečiai į rinktines išleido 4 krepšininkus. Po tris žaidėjus delegavo Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“, du – Klaipėdos „Neptūnas“, po vieną – „Šiauliai“ ir Prienų–Birštono „Vytautas“. Šiandien rinktinės sužais paskutiniąsias šio lango atrankos rungtynes, o jau artimiausiomis dienomis krepšininkai grįš į klubus Lietuvoje.

Pasvalio ekipa nenoriai prisimena lapkritį, kuomet žaidėjai grįžo su pastebimai kritusiomis formomis, bei viliasi, kad šįkart to pavyks išvengti. Pastaruoju metu Gedimino Petrausko auklėtiniai demonstravo gerą formą, per ketverias „Betsafe–LKL“ rungtynes laimėję trissyk, tad pertrauka juos užklupo ne pačiu geriausiu metu.

„Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas
„Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

„Prieš šį langą buvome pradėję žaisti kažką panašaus į krepšinį, – dėstė Burkevičius. – Mes jau turime patirties tame, pirmasis langas padarė neigiamą įtaką. Komanda išsibalansuoja, nėra tokio kolektyviškumo. Išvykę į rinktines žaidėjai gauna stiprų fizinį krūvį, o vėliau, sužaidę dvejas rungtynes, grįžta pas mus.

Po pirmojo lango pas mus visiškai nulinis grįžo Balašovas. Latvijos rinktinėje žaidęs Ausejs turėjo didelį krūvį, tad jo forma irgi nukrito. Vieninteliam Bobrovui tuomet išvykimas visai nepakenkė. Tačiau jis yra kitokio sudėjimo ir kirpimo – puikiai pasiruošęs fiziškai, tad jam nuovargis taip stipriai nesijaučia.“

Ties nevisavertėmis treniruotėmis bei galbūt krintančiomis žaidėjų formomis „Pieno žvaigždžių“ problemos nesibaigia. Aukštaitijos regiono ekipa antradienį sulauks sugrįžtančių krepšininkų, tačiau jau trečiadienį stos į svarbų BBL ketvirtfinalio mūšį Estijoje prieš „Port of Parnu“ ekipą.

„Tai yra kažkoks cirkas, tačiau su šia lyga ginčytis yra beviltiška, – sakė „Pieno žvaigždžių“ direktorius. – BBL visai neatsižvelgia į šiuos atrankos langus, ji ketvirtfinalio mačui nedavė pasiruošti nė vienos dienos. Į Estiją važiuosime nesiruošę, su mintimi, kad gal namie sutvarkysime reikalus.“

Priešingomis nuotaikomis nei „Pieno žvaigždžių“ ekipa gyvena Utenos „Juventus“ ar „Vytauto“ organizacijos.

Žydrūno Urbono kariauna pralaimėjo pastarąsias dvejas „Betsafe–LKL“ rungtynes, o į šią dviejų savaičių pertrauką žiūri kaip į puikią progą perkrauti baterijas. Tą „Juventus“ klubas gali daryti be jokių nesklandumų – Utenoje per rinktinių pertrauką liko visi ekipos žaidėjai.

„Neturime išvykusių žaidėjų, tad pertrauką išnaudojame darbingai, – dėstė klubo direktorius Eimantas Skersis. – Mums šios pertraukos tikrai reikėjo. Dirbame ties fiziniu pasiruošimu, išsikrauname, trečiadienį sužaisime draugiškas rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“ ir viskas bus gerai.“

Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Rinktinių pertrauka buvo labai laukta ir „Vytauto“ ekipoje. Daugybės pokyčių sukrėsta komanda rinktinių langą pasitiko išskėstomis rankomis. Nors prieniškiai paskutiniame ture pranoko „Šiaulius“ bei nutraukė 9 pralaimėjimų seriją, tačiau Virginijaus Šeškaus ekipa vis dar yra ieškojimų kelyje.

Traumuotų žaidėjų sugrįžimas bei geresnis legionierių įtraukimas į žaidimą – „Vytautas“ į šią pertrauką žiūri kaip į galimybę šlifuoti žaidimą. Tą geriausiai jie gali padaryti klubo organizuojamame „Big Baller Brand Challenge“, kuriame dalyvauja dar trys užsienio klubai.

„Ši pertrauka mums davė galimybę suorganizuoti draugišką turnyrą bei toliau gerinti žaidimą. Mes turime toliau gerinti žaidimą, o tai yra geriausias proga tai padaryti“, – sakė Virginijus Šeškus.

Jei pastarieji klubai gludina žaidimą, tai Kėdainių „Nevėžis“ dirba ties sudėties korekcijos darbais. 9-oje vietoje žengiantys kėdainiečiai nutraukė sutartį Vladislavu Koreniuku, o į jo vietą įsigijo Giedrių Staniulį.

Komandą palieka ir Valerijus Lichodejus, išvykstantis į Kapo d’Orlando „SikeliArchivi“ ekipą, žaidžiančią aukščiausioje Italijos lygoje. Dabar „Betsafe–LKL“ klubai gali įregistruoti tik po naujus žaidėjus, rusui palikus ekipą, į jo vietą atvykęs žaidėjas būtų paskutinis šio sezono „Nevėžio“ papildymas.

Eurolygos „Top 8“ etapo siekiantis Kauno „Žalgiris“ penktadienį Stambule susikovė su „Anadolu Efes“, o po šių rungtynių klubas žaidėjams davė laisvą savaitgalį. 

Šarūnas Jasikevičius su žmona jį praleido Paryžiuje, kuriame buvo ir prancūzas Axelis Toupane'as. Paulius Jankūnas su Edgaru Ulanovu ilsėjosi pajūryje, tuo metu Kevinas Pangosas šį laiką nusprendė praleisti Stambule su savo bičiuliu Brocku Motumu.

Šiandien į treniruotes sugrįžę kauniečiai ėmė ruoštis ketvirtadienio Eurolygos dvikovai namuose su „Barcelona“.

Antrasis langas yra paskutinysis šį sezoną, nes trečiasis langas įvyks jau birželio mėnesio pabaigoje, pasibaigus visų šalių klubiniams sezonams. Tuomet prie rinktinės galės prisijungti ir Eurolygoje bei NBA žaidžiantys lietuviai.

Komentarai:
mterek
Seniai jau reikia sita nesamone likviduot.
2018-02-26
-2
Atsakyti
djgaffer
Kiek jau galima verkti.Nu tokia sistema ir turi prie to prisitaikyti.Nieks nepasikeis,jei kaskart verkt reikės.Vieniems blogai,kitiems kaip tik tai į naudą.Dėl BBL tik galima sutikti,bet kad ten PPŽ užtikrintai žygiuoja,tai jei pralaimės,ne tragedija.Ir nereikia skųstis dėl fizinio pasirengimo.Jei Bobrovas gali gerai pasiruošti,tai kodėl Ausėjs su Balašovu negali?Žaidėjams reiškit priekaištus,kad nepatempia tokio krūvio,o ne langus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-26
+2
Atsakyti
Artūras 97
Patikimi šaltiniai: Pangos derina paskutines kontrakto detales su anadolu efes. Komanda gali greitai palikti ir E. Ulanovas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-26
+2
Atsakyti
Aa
Jeigu zurnalistui idomu

Lietkabelis 4 zaidejus isleido

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-26
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.