Nuotr.:

Besibaigiant naujų žaidėjų registracijos Lietuvos krepšinio lygai („Betsafe“ – LKL) terminui, Utenos „Juventus“ klubas suskubo sustiprinti sudėtį. Žydrūno Urbono vadovaujama ekipa sudarė dvejų metų sutartį (pagal formulę 1+1) su 29 metų 193 cm ūgio gynėju Dino Pita.

Gynėjo sutartyje numatyta galimybė vasarą už nustatytą išpirkos sumą išvykti į kitą komandą, o klubas turės galimybę iki nustatytos datos pratęsti sutartį 2018/19 metų sezonui.

Analogiškos sutartys yra sudarytos su Anthony Irelandu, Kenny Gainesu bei Simu Buterlevičiumi.

Bosnijos ir Švedijos pilietybes turintis snaiperis į Lietuvą atvyksta iš Rumunijos, kur atstovavo Tirgu Murešo BC „Mures“ klubui. Šios šalies čempionate gynėjas aikštelėje vidutiniškai praleido po 30 minučių, per kurias pelnė po 17,5 taško (51,4 proc. dvitaškių, 37,1 proc. tritaškių, 92 proc. baudų), atkovojo po 2,8 kamuolio, atliko po 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 18,6 rezultatyvaus perdavimo.

Tirgu Murešo klubas neblogai pradėjo sezoną ir kovojo dėl vietos atkrintamosiose varžybose, tačiau susidūrė su finansinėmis problemomis. Būtent dėl šios priežasties ekipą paliko pagrindiniai krepšininkai.

Per savo karjerą D.Pita taip pat yra rungtyniavęs Sioderteljės „Kings“ (Švedija), Lježo „Baskets“ (Belgija), Krosno „Miasto Szkla“ (Lenkija) bei Briuselio „Basic-Fit“ (Belgija) klubuose.

2013 metais gynėjas atstovavo Švedijos rinktinei Europos krepšinio čempionate, kur sužaidė keturis mačus ir vidutiniškai per 10 aikštelėje praleistų minučių rinko po 3 taškus, atkovojo po 0,8 kamuolio bei atliko po 0,3 rezultatyvaus perdavimo. Vėliau D.Pita atstovavo Švedijos rinktinei Europos bei pasaulio čempionatų atrankos turnyruose.

Krepšininkas į Uteną atvyks trečiadienį ir naujoje komandoje turėtų debiutuoti kovo 17 dieną rungtynėse svečiuose su Panevėžio „Lietkabelio“ klubu. D.Pita pasirinko 11-ąjį marškinėlių numerį.

Pastiprinimo „Juventus“ klubui prireikė po to, kai abipusiu sutarimu buvo nutraukta sutartis su amerikiečiu Jonte Flowersu, kuris išvyko rungtyniauti į Rumuniją.

Pitos žaidimo epizodai:

Komentarai:
To Anonimas
Žiauriai užduhintas likai? Neturi ka pasakyt? :D kur lavonas dingai? Jaigu už dx likai tai bent patylek :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-11
+5
Atsakyti
To to anonimas
Gi tave jau uzduhino praejusioje temoje, kam dar i kita lendi :D
2018-03-10
-5
Atsakyti
To Anonimas
Gerai tu niekam neidimus.Išnyk.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-10
-2
Atsakyti
Anonimas
sakyti jog sitas sustiprino tas pats kas ryta sustiprintu masiulis ar valinskas
2018-03-10
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

75%
16,8
Pataiko: 16,8
Taiklumas: 74,5%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 9
Daugiausia pataiko: Mindaugas Kupšas