Nuotr.: LKF
Nuotr. LKF

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius pristatė pasirodymo Europos krepšinio čempionato atrankoje analizę, buvo pritarta mergaičių dalyvavimui MKL Pirmojo iššūkio (U12) berniukų čempionate bei daug diskutuota apie moterų krepšinio vystymą Lietuvoje.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius posėdžio metu pristatė rinktinės rezultatų priežastis. Anot stratego, tokius rezultatus lėmė rinktinėje vykstanti kartų kaita, atrankos į Europos čempionatą sistema, kai per vadinamus langus rinktinės turi labai mažai laiko pasiruošimui. Treneris taip pat pabrėžė, jog kitose rinktinėse sparčiai plinta žaidėjų natūralizacija ir kitos rinktinės disponuoja net ne viena, o keliomis natūralizuotomis žaidėjomis, kurias rotuoja įtraukdamos į sudėtį vis kitoms rungtynėms.

Strategas susitikimo metu taip pat išsakė savo nuomonę, kokių veiksmų reikėtų imtis, norint gerinti padėtį moterų krepšinyje. Pasak Šerniaus, reikia steigti naujas mergaičių krepšinio grupes ir stiprinti talentų paiešką, taip pat investuoti į merginų krepšinio trenerių atjauninimą bei skatinti juos, už rinktinei paruoštas žaidėjas. Treneris taip pat pabrėžė, jog bent vienas Lietuvos klubas turi dalyvauti FIBA organizuojamame tarptautiniame turnyre.

Posėdžio metu buvo priimtas sprendimas, dėl mergaičių dalyvavimo Lietuvos moksleivių lygos Pirmojo iššūkio (U12) berniukų čempionate. Tiesa, čia galios viena svarbi taisyklė: berniukų komandoje to paties amžiaus mergaitė galės žaisti tik tada, jei tame mieste nebus galimybės surinkti mergaičių grupės ir taip būtų užkirstas kelias mergaitėms tobulėti.

Nemažai diskusijų posėdžio metu sulaukė klausimas apie Lietuvos moterų krepšinio vystymą ir moterų krepšinio lygos viziją. Susitikimo metu LMKL direktorė Audra Ginelevičienė pristatė dabartinę situaciją ir priemones, kurios padėtų gerinti esamą padėtį. LMKL vadovė pabrėžė, jog reikia stiprinti lygos komunikaciją, didinti rungtynių transliacijų skaičių internete ir bent 20 rungtynių per sezoną transliuoti per televiziją. Ginelevičienė taip pat pritarė minčiai, kad Lietuvos komandos turi dalyvauti tarptautiniuose turnyruose, tuo pačiu didinti ir savo biudžetą.

Naują Lietuvos moterų krepšinio lygos viziją posėdžio metu pristatė ir LKF bei LKL atstovai. Pateiktame trejų metų projekte būtų pasitelkti jau dabar Lietuvos krepšinio lygos (LKL) įdiegti komunikacijos ir marketingo įrankiai. Būtų bandoma parduoti rungtynių internetines transliacijas bei rodyti rungtynes per televiziją. Taip pat plėsti lygos geografiją, įtraukiant mažesnius Lietuvos miestus, kurie jau dabar yra susidomėję galimybe turėti komandą lygoje.

Didžiųjų miestų ekipos būtų prijungtos prie LKL rungtyniaujančių klubų. Vykdomojo komiteto nariai pritarė šiam siūlymui, tačiau jis bus plėtojamas tik tada, kai tam pritars Lietuvos krepšinio lygoje rungtyniaujantys klubai.

„Visi vienbalsiai pritarė šiai idėjai, dabar Remigijus Milašius turės gauti LKL klubų sutikimą toliau vystyti šį projektą. Tai, ką padarė lygos vadovai per keturis metus, tokiu principu būtų bandoma pakelti ir moterų lygį. Plėsti lygos geografiją, parduoti produktą ir daryti patrauklų mergaitėms, dėl ko jos norėtų sportuoti, siekti tikslų. Ši vizija tikrai įdomi, žiūrėsime ar ją pavyks įgyvendinti“, – sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Susirinkimo metu taip pat buvo patvirtinti LKF metinės konferencijos darbotvarkė ir reglamentas bei balsavimo teisę turinčių narių sąrašas. LKF metinė konferencija vyks balandžio 23 dieną Kaune.

Komentarai:
G
Papolitikuota, galimai tuo ir baigsis.

Turi bent viena komanda zaist europoje. Tai ka, lyga rems ja ir taip padidins atotruki nuo kitu komandu. Privers remejus remti moteru komanda ar kaip? Abstraktu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-13
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.