Nuotr.: FIBA.com
Nuotr. FIBA.com

Utenos „Juventus“ ekipa antradienį perrašė istoriją ir pirmą kartą pateko tarp aštuonių geriausių FIBA Europos taurės turnyro ekipų. Nors uteniškiai svečiuose 76:78 nusileido Vengrijos čempionei Sekėšfehėrvaro „Alba“ komandai, lietuviams kelialapį į kitą etapą garantavo namuose iškovota pergalė trylikos taškų skirtumu.

Šį sezoną metamos baudos

75%
16,8
Pataiko: 16,8
Taiklumas: 74,5%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 9
Daugiausia pataiko: Mindaugas Kupšas

„Esame labai laimingi, nes mūsų jaunam klubui tai yra didelis pasiekimas. Nesvarbu, jog esame iš krepšinio šalies, bet gerbiame varžovus ir laimėti prieš Vengrijos čempionus mums yra aukštas rezultatas. Žinome, kokia gera yra „Alba“ organizacija, kokie aukšto lygio žaidėjai bei treneriai čia dirba, matėme jų pernykščius pasiekimus ir tai labai vertiname. Jie yra šalies čempionai ir rinko komandą kaip čempionai.

Šį vakarą jie žaidė greitai, daug žaidimo „vienas prieš vieną“. Mes tai žinojome, tačiau ne itin gerai tai kontroliavome. Turėjome vos aštuonis žaidėjus, tad nebuvo lengva. Turėjau gerai paplušėti, kol suradau optimalų penketuką. Žinoma, pasiteisino kai kurie taktiniai dalykai, buvo vietų, kur mes juos „pričiupome“ ir tai buvo raktas į pergalę“, - po mačo teigė „Juventus“ ekipos vyr. treneris Žydrūnas Urbonas.

Anot stratego, būtent iš pagarbos varžovui „Juventus“ nerengė paskutinės atakos: „Aš turiu savo filosofiją. Tai nieko nebūtų pakeitę galutiniame rezultate, todėl atidavėme pagarbą varžovams ir jų auditorijai“.

Tuo tarpu uteniškius į pergalę vedęs Simas Buterlevičius taip pat pažymėjo, kad yra laimingas dėl „Juventus“ organizacijos sėkmės: „Esu laimingas dėl klubo, vadovybės, trenerių, komandos draugų. Varžovai taktiškai nežaidė nieko ypatingo, tiesiog mes pradžioje nesustabdėme jų greito puolimo. Jie tiesiog bėgo ir žaidė „vienas prieš vieną“. Taip pat neatkovojome kelių kamuolių, padarėme neprotingų pražangų ir per pirmąją mačo pusę praleidome 46 taškus. Po pertraukos tai sutvarkėme ir kontroliavome žaidimo ritmą. Įveikėme tikrai gerą komandą, todėl dar kartą pasakysiu, jog esu laimingas dėl „Juventus“ klubo“.

Uteniškių varžovas turnyro ketvirtfinalyje paaiškės po trečiadienį vyksiančios Minsko „Cmoki“ ir Avelino „Sidigas“ ekipų dvikovos. Pirmasis susitikimas Italijoje baigėsi taikiai 70:70.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.