Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Mindaugas Kuzminskas Nuotr.: „BasketNews.lt“/D.Lukšta
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Mindaugas Kuzminskas Nuotr.: „BasketNews.lt“/D.Lukšta

Aaronas White’as pyko ant savęs. Jo išėjimas pirmoje mačo dalyje buvo toks, kurio tikrai negalėtų dėti į savo geriausių epizodų rinkinį.

Foto galerija

Vos žengus į aikštę, White’o oponentas gynyboje, Mindaugas Kuzminskas, smeigė tritaškį. Kitoje atakoje White’as gynyboje susikeitė ir Kuzminskas išprovokavo pražangą bei realizavo baudas. Dar po kurio laiko Kuzminskas smeigė tritaškį per White’o rankas.

Kitoje aikštės pusėje White’ui dukart nepavyko pasižymėti.

Tai buvo tokie epizodai, kuriuos norisi kaip įmanoma greičiau pamiršti.

„Pirmoje pusėje žaidžiau labai blogai, – pripažino White’as – Per ilgąją pertrauką reikėjo susiimti ir pradėti pirmiausia kreipti dėmesį į gynybą, nes labai blogai gyniausi. Visus taškus pelnau po komandos draugų sukurtų situacijų arba dėl savo energijos, todėl tiesiog turiu kas kartą žaisti iš visų jėgų.“

Akivaizdu, kad išvados buvo padarytos tinkamos. 

Trečiąjį kėlinį White’as baigė puolime atkovotu kamuoliu ir dviem taškais prieš pat finalinę ketvirčio sireną. Ketvirtąjį kėlinį jis pradėjo dviem išprovokuotomis pražangomis ir, nors dvi iš keturių baudų skriejo pro šalį, White’as rankų nenuleido ir netrukus drebino krepšį dėjimu.

Dar kitoje atakoje White’as pranoko visus varžovus ir pakartojo netaiklų Kevino Pangoso metimą. Netrukus jis vėl kilo virš krepšio, sugavo Pangoso ore pakabintą kamuolį ir sugrūdo jį į krepšį. Dar po kelių akimirkų jis elegantiškai dėjo iš viršaus, kai perdavimą jam atliko Paulius Jankūnas.

Taip White’as trečiojo kėlinio pradžioje vienas pats pranoko visą Milano komandą 10:3.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
22
Atkovoti kamuoliai
8
Baudų metimai
67%
4/6

„Žymiai svarbiau ne tai, kad tu žaidi blogai, o tai, kaip į tai sureaguoji. Klysti, blogai žaisti ir turėti blogą dieną yra žmogiška“, – po dvikovos apie White’ą kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

„Aaronas pirmoje pusėje žaidė vidutiniškai, bet antroje jis rungtyniavo neįtikėtinai, rinko esminius kamuolius, taškus, labai svarbius dėjimus, – sakė Vasilije Micičius. – Tie dėjimai mums sukelia emocijas ir suteikia energijos. Antroje pusėje jis buvo neįtikėtinas.“

Pats Micičius pirmoje mačo dalyje irgi neblizgėjo ir kelis kartus susilaukė trenerio priekaištų už sprendimus puolime. Jasikevičius negyrė serbo žaidimo ir po ilgosios pertraukos, tačiau keli Micičiaus epizodai patraukė komandą tada, kai to labiausiai reikėjo.

Kai po Kalebo Tarczewski dėjimo „AX Armani Exchange“ įgijo didžiausią persvarą (47:42), Micičius du kartus prasiveržė po krepšiu ir sumažino atsilikimą iki taško. Gynyboje jis sėkmingai keitėsi su White’u ir neleisdavo Kuzminskui priimti kamuolio. Netrukus serbas rezultatyviai asistavo Antanui Kavaliauskui, o po to pridėjo dar du taškus su pražanga – 52:50.

„Tuo metu gerai jaučiausi, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Micičius. – Man buvo svarbu įsivažiuoti, nes pirmoje mačo dalyje, manau, žaidžiau kiek skystai. Planas buvo griauti jų gynybą prasiveržimais ir tai pavyko.“

Micičiui nepavyko tik baudų metimai – iš 6 jis pataikė tik vieną.

„Tik neklausk, kodėl jų neįmečiau“, – nusišypsojo serbas, o netrukus jau apie tai juokavo su Jankūnu.

„Jie ir uždegė komandą tam spurtui, kuris leido laimėti rungtynes, – apie White’o ir Micičiaus atkarpą sakė Jankūnas. – Tiek Vasia savo prasiveržimais, tiek Aaronas atkovotais kamuoliais ir dėjimais, ką jis geriausiai moka daryti, suteikė daug energijos.“

White’as mačą baigė surinkęs 16 taškų ir 8 atkovotus kamuolius. Micičius pridėjo 9 taškus ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Abu pademonstravo, kad svarbiausia – ne kaip pradedi, o kaip pabaigi rungtynes.

Komentarai:
vysniqa
is kur dar vienas ekspertas ar kamuoli rankose turejai asile
2018-03-21
+3
Atsakyti
a_White37
svarbu pabaiga - nuostabi :) ZALGIRIS !!!
2018-03-21
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Milano AX Armani Exchange
48%
28/58
Metimai iš žaidimo
35%
23/65
49
Atkovoti kamuoliai
31
22
Rezultatyvūs perdavimai
13
4
Perimti kamuoliai
7
3
Blokuoti metimai
3
12
Prarasti kamuoliai
7

Rungtynių žaidėjai

Aaron  White
16 PTS
6/8 FG
4/6 FT
Artūras  Gudaitis
19 PTS
6/10 FG
7/7 FT
Aaron  White
8 REB
3 DREB
5 OREB
Artūras  Gudaitis
10 REB
5 DREB
5 OREB
Kevin  Pangos
10 AS
1 TO
31 MIN
Curtis  Jerrells
5 AS
1 TO
28 MIN
Aaron  White
22 EFF
75% 2P%
- 3P%
Artūras  Gudaitis
26 EFF
60% 2P%
- 3P%