Manu Ginobili Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Andre Drummondo dėjimas Nuotr.: USA Today Sports - Scanpix
Paulo George'o bandymas įdėti per Pau Gasolį Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Galingą dvigubą dublį atlikęs Andre Drummondas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Dwyane'as Wade'as varžovų apsuptyje Nuotr.: AP – Scanpix
Manu Ginobili Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Andre Drummondo dėjimas Nuotr.: USA Today Sports - Scanpix
Paulo George'o bandymas įdėti per Pau Gasolį Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Galingą dvigubą dublį atlikęs Andre Drummondas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Dwyane'as Wade'as varžovų apsuptyje Nuotr.: AP – Scanpix
  • Monstriškas Andre Drummondo pasirodymas

  • Ypatingas Manu Ginobili

  • Kevino Duranto apkartęs sugrįžimas

  • Pirmąją vietą Vakarų konferencijoje užsitikrinusi „Rockets“

  • Russello Westbrooko šūviai pro šalį

Kovo 30-osios NBA pulsas

PAKELIUI. Majamio „Heat“ savų žiūrovų akivaizdoje 103:92 pranoko svečius iš Čikagos bei namuose iškovojo 8-ąją pergalę iš eilės. Galingą žaidimą namuose demonstruojanti ekipa jau yra viena koja atkrintamosiose varžybose. 7-oje vietoje žengiančią „Heat“ bei 9-oje Rytų konferencijos pozicijoje esančią „Pistons“ skiria 6 pergalės. Majamio klubui liko sužaisti 6 mačus, Detroito – 7.

„Norėčiau pradėti atkrintamąsias jau dabar, tačiau pirmiausia turime užbaigti reikalus ir būti profesionalais“, – po pergalės sakė Goranas Dragičius.

MONSTRAS. Blake'as Griffinas nerungtyniavo dėl čiurnos traumos, tačiau jo netektį puikiai kompensavo „Pistons“ vidurio puolėjas Andre Drummondas. Aukštaūgis pelnė 24 taškus, atkovojo 23 kamuolius, o „Wizards“, įveikusi Detroito ekipą, iškovojo 5 pergalę per 6 susitikimus.

Tai buvo jau 20-asis Drummondo karjeros mačas, kuomet jis pelnė bent 20 taškų ir atkovojo bent 20 kamuolių. Nuo debiuto NBA centras turi didžiausią kiekį tokių dvigubų dublių. Antroje vietoje esantis DeAndre Jordanas tokių pasirodymų turi 15. Drummondas ir Jordanas yra vieninteliai krepšininkai lygoje, per šį laikotarpį surinkę bent 10 tokių dvigubų dublių.

„Andre nusipelnė pagyrų, nes buvo nuostabus. Žinome, kad jis gali rinkti įspūdingą statistiką, tačiau šiandien baudos aikštelėje Drummondas tiesiog siautėjo“, – komandos draugą gyrė gynėjas Reggie Jacksonas.

NEIŠGELBĖJO. LaMarcuso Aldridge'o vedama „Spurs“ sustiprino savo šansus 21-ąjį kartą iš eilės žaisti atkrintamosiose varžybose. Aldridge'as pelnė 25 taškus bei atkovojo 11 kamuolių, o Teksaso ekipa 103:99 įveikė Oklahomos „Thunder“. Atkakliame susitikime pirmaujanti komanda keitėsi 10 kartų, o 7 kartus rezultatas buvo lygus. Po šios pergalės „Spurs“ (44-32) pakilo į ketvirtąją Vakarų konferencijos vietą.

Svečius gelbėti bandė Russellas Westbrookas, tačiau du jo tritaškiai lemiamomis rungtynių minutėmis net nelietė lanko.

PIRMAS. 40-metis Manu Ginobili šiąnakt perėmė du kamuolius bei tapo daugiausiai kamuolių perėmusiu žaidėju „Spurs“ klubo istorijoje. Argentiniečio sąskaitoje dabar yra 1389 perimti kamuoliai, į antrą vietą nukritęs Davidas Robinsonas per karjerą perėmė 1388 kamuolius, trečioje pozicijoje esantis Alvinas Robertsonas – 1128.

„Tai tiesa? Aš šito nežinojau, – sakė Greggas Popovichius. – Tai gana ypatinga, tačiau tai vienas iš 27 ypatingų dalykų apie Ginobili.“

LYDERIS. Indianos „Pacers“ siekia turėti namų aikštės pranašumą pirmajame atkrintamųjų varžybų etape, o dar vieną žingsnį šio tikslo link žengė šiąnakt. Victoras Oladipo per ketvirtąjį kėlinį Sakramente pelnė 14 iš 21 savo taško, o Indianapolio komanda 106:103 įveikė „Kings“. Keturių pergalių seriją turinčią „Pacers“ nuo ketvirtoje Rytų konferencijos pozicijoje esančios „76ers“ skiria vienas varžovų pralaimėjimas.

„Tiesiog atakavau iš dėkingų padėčių ir buvau efektyvus, tik tiek, – po pergalės sakė Oladipo. – Norėjau būti agresyvus, atakuoti iš man parankių situacijų ir atlikti teisingus sprendimus.“

Oladipo jau 59-ose rungtynėse iš eilės perėmė bent kamuolį, o tai yra šešta ilgiausia serija lygos istorijoje.

APKARTO. Kevinas Durantas išsigydė šonkaulių traumą bei po penkerių rungtynių pertraukos grįžo ant NBA parketo, tačiau puolėjo sugrįžimas kaip reikiant apkarto. KD jau antrojo kėlinio pabaigoje užsidirbo antrąją techninę pražangą ir penktąjį kartą šį sezoną buvo išvarytas iš aikštelės. Daugiau kartų už Durantą į rūbinę anksčiau laiko išsiųstas per pastaruosius 25-erius metus buvo tik Rasheedas Wallace'as, kuris 1999-2000 ir 2000-2001 metų sezonuose buvo išvarytas po 7 kartus. 14 techninių pražangų šį sezoną surinkęs Durantas pagal šį rodiklį užima trečiąją vietą lygoje, kurioje pirmauja Dwightas Howardas (17).

UŽSITIKRINO. Lyderio netekusi „Warriors“ 107:116 nusileido svečiams iš Milvokio, o tai Hjustono „Rockets“ garantavo pirmąją vietą Vakarų konferencijoje. Steve'o Kerro kariauna pralaimėjo trečiąjį kartą iš eilės bei 7-ąjį per pastaruosius 10 mačų.

Bendroje įskaitoje „Rockets“ ekipą dar gali aplenkti Jono Valančiūno atstovaujama Toronto „Raptors“, žaidžianti Rytų konferencijoje. Visgi šie šansai yra labiau teoriniai – Kanados klubui reikia laimėti visus likusius 7 mačus, tuo metu Hjustono ekipa privalo patirti pralaimėjimus likusiose 7-iose rungtynėse.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Golden State Warriors Milwaukee Bucks 107-116 stat »
Sacramento Kings Indiana Pacers 103-106 stat »
San Antonio Spurs Oklahoma Thunder 103-99 stat »
Miami Heat Chicago Bulls 103-92 stat »
Detroit Pistons Washington Wizards 103-92 stat »

Dienos rekordai: 

Naudingumas
Andre Drummondas (40)
Taškai

Giannis Antetokounmpo (32)

Atkovoti 
kamuoliai

Andre Drummondas (23)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Darrenas Collisonas (9)

Perimti 
kamuoliai

Dejounte Murray (5)

Blokai

Markieffas Morrisas (4)

Tritaškiai

Quinnas Cookas (5)

 Gražiausių epizodų penketukas:

Dienos akimirka:

 

Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Orlando Magic Chicago Bulls 02:00
Atlanta Hawks Philadelphia 76ers 02:30
Cleveland Cavaliers New Orleans Pelicans 03:00
Houston Rockets Phoenix Suns 03:00
Oklahoma Thunder Denver Nuggets 03:00
Dallas Mavericks Minnesota Timberwolves 03:30
Utah Jazz Memphis Grizzlies 04:00
Los Angeles Lakers Milwaukee Bucks 05:30
Portland Trail Blazers Los Angeles Clippers 05:30

 

Komentarai:
Edvinas
Klausimas dėl žaidėjų su 20+ pts 20+ reb. Kokiose vietose stovi D.Howard ir K.Love?
2018-03-30
+6
Atsakyti
Durantukas triohala konkretus. Del nesusvilptos vienos prazangos ardos lyg butu paskutines sekundes.
2018-03-30
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.