Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Kauno „Žalgiris“ antrąjį kartą šiame tūkstantmetyje iškovojo pergalę prieš Maskvos CSKA, o ją stebint Šarūnas Jasikevičius galėjo gėrėtis savo auklėtinių žaidimu.

Foto galerija

Abu laimėjimai prieš CSKA buvo pasiekti „Žalgiriui“ vadovaujant Jasikevičiui. Šįkart žalgiriečiai triumfavo 85:73, o prieš metus laimėjo 79:74 net ir be išvaryto Jasikevičiaus.

„Sveikinu visus. Tai tikrai yra fanų pergalė. Galvoju, kad jiems tai buvo labai svarbios rungtynės, o žaidėjai tai pajautė. Yra neapsakomas jausmas, kai prieš mėnesį būna išperkami bilietai. Tai žaidėjams prideda dar daugiau motyvacijos, nors nežinau, ar prieš CSKA reikia motyvacijos.

Labai daug ką išpildėme, darėme mažiau klaidų. CSKA palikti su 73 taškais, su aibe sunkių metimų, yra puikus rezultatas. Tai yra toks „Žalgiris“, kokį norime matyti – kuris pradeda žaisti nuo gynybos. Taip gerai ginantis arena yra visai kitokia, ji irgi sužvėrėja kaip ir mūsų žaidėjai. Gynyba buvo pagrindinis raktas į pergalę, taip pat su mūsų aukštaūgių centravimu ir agresija bei puikiu dviejų įžaidėjų pasirodymu.

Šiandien atsilaikėme dėl gynybos. Sakiau žaidėjams dvi dienas, kad neturime šansų laimėti, jeigu varžovai įmes 80 taškų. Reikėjo stipriai numušti jų skaičius. Gavosi ta gynyba. Tikrai įspūdinga pergalė.

Vis dėlto „Žalgiris“ yra super komanda. Tokios pergalės prideda džiaugsmo visam miestui, o mums patiems… Fantastika“, – spaudos konferencijoje kalbėjo treneris.

– Milaknis po rungtynių sakė, kad žaidybinio plano laikymosi prasme tai buvo geriausias mačas. Ar pritariame tam?
– Vienos iš jų. Tik mes nuo plano nukrypdavo pirmoje pusėje ir varžovai mus nubausdavo greitomis atakomis. Antroje pusėje Beno ir Pangosas įnešė labai daug ramybės, buvo priimti puikūs sprendimai, su kamuoliu ėjome ten, kur ir norėjome eiti, prisitaikėme prie varžovų gynybos pasikeitimų. Kai aikštėje yra du protai, tai yra visai kitokia komanda.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
28
Tritaškiai
100%
3/3
Rezultatyvūs perdavimai
11

– Šiandien daugiau kartu žaidė Kavaliauskas su Daviesu. Kiek tam įtakos turėjo White'o trauma?
– Labai daug, nes savaitę laiko treniravomės be White'o ir galvojome, kaip kompensuoti jo netektį. Tikrai gerai atrodėme per treniruotes, todėl ir sugrįžus Aaronui nebuvo reikalo keisti tai, kaip dirbome visą savaitę. Toliau bandėme taip žaisti. Žinome, kad CSKA turi žemesnę priekinę liniją, ketvirti numeriai žaidžia labiau atsitraukę, o mes bandėme tai išnaudoti.

– Aarono dėjimas pakartojus Brandono metimą inicijavo spurtą 16:0. Jau ne pirmas epizodas, kai White'as pakelia komandą ir areną. Kiek tai yra svarbu?
– Arenai jis yra labai svarbus, žmonės tikrai laukia tokių epizodų. O dar kiek alaus jie būna išgėrę... Ketvirtajame kėlinyje jie jau būna patys užsikūrę normaliai, o vienas dėjimas tokių dalykų tik prideda. Viskas logiška (juokiasi).

– Iš keturių topinių komandų tris nugalėjote bent po kartą. Kiek tai prideda pasitikėjimo prieš ketvirtfinalį?
– Mes daugiau mažiau žinome, kad galime žaisti. Klausimas yra, kiek laikysimės žaidimo plano, nes nesame patyrę ir tai mus baudžia. Šiandien buvo labai gerai, labai smagu. Momentais buvo toks didžiulis mėgavimasis komandos vaizdu, kad net sunku nusakyti. Prie suoliuko vaikštau, bandau atrodyti ramus, bet jaučiau didžiulį vidinį pasitenkinimą dėl vaizdo aikštėje.

– Kaip pavyko spurtuoti 16:0?
– Svarbiausia buvo plano laikymasis. Gynyba irgi prasideda nuo puolimo. Pirmoje pusėje buvome baudžiami dėl prasto puolimo, nes varžovai užbėgdavo į greitas atakas, labai gerai pasijusdavo. Antroje pusėje viskas pasikeitė, buvo geras ir logiškas puolimas. Po jo visada yra lengviau gintis. Plius, galbūt mes dar labiau prisitaikėme prie gynybos plano, nes jis buvo kitoks nei kitose rungtynės. Gal žaidėjai pajuto ir geriau reagavo į korekcijas. Atliktas didžiulis darbas.

– Kaip šiandien Beno žaidimas?
– Beno geriau atrodo ir treniruotėse. Jis gali eiti į priekį su fiziniu pasiruošimu. Jam tokios rungtynės turi pridėti pasitikėjimo. Esame jauna komanda, o su Beno buvo pasirašyta sutartis, nes jis turi didžiulę patirtį. Galbūt kaip tik sulauksime tokių rungtynių. Kai pasirašėme kontraktą, tuomet tos atkrintamosios varžybos buvo labai toli. Yra du jauni įžaidėjai Kevinas ir Vasia bei visai kitoks Beno, kuris turi juos papildyti. Šiandien visa tai gerai suveikė.

– Šiandien „Vedėjai už pigiau“ išleido dainą apie „Žalgirio“ pasiektą ketvirtfinalį. Ar patiko?
– Jie tą dainą jau prieš mėnesį man atsiuntė ir siūlė sudalyvauti klipe, tad, kaip matote, atsisakiau. Okey, reikėjo sugalvoti pora posmų daugiau, ten viskas labai kartojasi. Kuria du tokie talentingi dainų autoriai (Karolis Tiškevičius ir Vytautas Mikaitis), jie prisidėjo, tai galėjo porą posmelių pridėti. Sėdi ten savo įžymiojoje agentūroje (PravalTuras), diskutuoja... Dabar jau, pasirodo, ir dainas kuria. Agentūra eina į priekį beprotišku greičiu (juokiasi).

Komentarai:
whiteside11 lochas
ZALGERIS BYBYS !!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-31
+4
Atsakyti
ZALGIRIS !!!
2018-03-31
+5
Atsakyti
Peticija ne krapikui
Ne duok dieve krapikas i zalgiri tada iskart emigruoju

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-31
Atsakyti
Anonimas
Zalgirio pergales eurolygoje pacios saldziausios nes zinai, kad dar vienas wilenskas petuchas is sielvarto springsta nuo pigaus alaus ir neisgliaudytu siemacku.
2018-03-31
+11
Atsakyti
to antanas
Dar venu nepersipjovei, konteinerine valkata?
2018-03-31
Atsakyti
antanasnekenciu sito ispurtelio--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Suprantu kodėl, tiek pinigų praradai per jį.
2018-03-31
-11
Atsakyti
antanas
nekenciu sito ispurtelio

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-31
-3
Atsakyti
djgaffer
Fantastinės rungtynės.Gynyba buvo verta aukščiausių balų.Nu De Colo sumetė ten tuos savo taškus,bet kiti visai uždaryti buvo.Rodriguezas,Clyburnas ir ypač Higginsas buvo suvaržyti iki maksimumo.Pagarba komandai už tokį pasiaukojantį žaidimą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-31
+5
Atsakyti
abi pergales pries cska tik su saru.o dabar pabandom isivaizduot jei uz z vairo butu el crapico?eh,reikia megautis tuo ka matome nes sekancio panasaus sezono gali tekt laukti laaaabai ilgai
2018-03-30
+5
Atsakyti
R
Maladiec Jaska ir ZALGIRIS!!!
2018-03-30
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Maskvos CSKA
55%
29/53
Metimai iš žaidimo
47%
29/62
31
Atkovoti kamuoliai
26
19
Rezultatyvūs perdavimai
11
6
Perimti kamuoliai
6
10
Prarasti kamuoliai
10
103
Naudingumas
64

Rungtynių žaidėjai

Brandon Jameel Davies
17 PTS
6/13 FG
5/7 FT
Nando De Colo
18 PTS
7/13 FG
2/2 FT
Edgaras  Ulanovas
6 REB
4 DREB
2 OREB
Nikita  Kurbanov
5 REB
4 DREB
1 OREB
Kevin  Pangos
11 AS
4 TO
30 MIN
Leo  Westermann
5 AS
1 TO
19 MIN
Kevin  Pangos
28 EFF
75% 2P%
100% 3P%
Kyle  Hines
15 EFF
100% 2P%
- 3P%