Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Ties bedugne esančiam, tačiau lygoje išlikti svajojančiam Prienų–Birštono „Vytautui“ reikia pradėti skinti pergales. Kėdainių „Nevėžio“ turimą trijų pergalių pranašumą panaikinti siekiantys Virginijaus Šeškaus auklėtiniai šį šeštadienį į mūšį stos su viena pirmenybių favoričių – Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
19
Naudingumas
24
Tritaškiai
63%
5/8
Rezultatyvūs perdavimai
3

Penkių pralaimėjimų seriją turintis „Vytautas“ skaudų smūgį patyrė prieš dvi savaites, kuomet namuose krito prieš pagrindinį konkurentą dėl išlikimo lygoje – „Nevėžį“. Ne gana to, kėdainiečiai praėjusią savaitę namuose parbloškė „Pieno žvaigždes“, o prieniškių situacija tapo tik dar sudėtingesnė.

„Jei nesitikėtume ir negalvotume pakilti iš lentelės dugno, tai kam išvis žaisti? – retoriškai klausė „Vytauto“ gynėjas Tomas Dimša. – Žinoma, mes suprantame situaciją ir kaip yra sunku, tačiau reikia mėginti iš šios situacijos išspausti kuo daugiau pergalių.“

Prieniškių varžovas šeštadienį – antroje vietoje čempionate žengiantis „Lietuvos rytas“. Su vilniečiais „Vytautas“ žaidė prieš mėnesį namuose, tuomet V. Šeškaus kariauna krito po atkaklios kovos 76:83.

„Aš nebuvau nustebęs, – apie atkaklų mūšį Prienuose kalbėjo „Lietuvos ryto“ puolėjas Travisas Petersonas. – Šioje lygoje visos komandos turi gerų žaidėjų. Mes kartais apie tai pakalbame su Jimmy Baronu. Manau, kad LKL negauna tinkamo dėmesio, lyginant su kitomis lygomis. Šioje lygoje reikia kautis su visais. „Vytautas“ turi daugybę puikių metikų, jie neturi didelių vidurio puolėjo, tad turime tam pasiruošti.“

Pastarajame šių komandų tarpusavio mače rezultatyviausiu „Vytauto“ krepšininku buvo 18 taškų pelnęs LiAngelo Ballas. 19-metis gynėjas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse renka po 14,4 taško bei yra antras rezultatyviausias krepšininkas lygoje, atsiliekantis tik nuo „Šiaulių“ vidurio puolėjo Lauryno Biručio (vid. 14,6 tšk.).

Nuotr. fotodiena.lt/J. Elinskas

„Nežinojau, ko iš LiAngelo tikėtis prieš jam atvykstant, – apie daug dėmesio susilaukiantį krepšininką kalbėjo T. Petersonas. – Lietuvoje žaidžiamas visai kitoks krepšinis nei JAV, tad jis ko gero dar yra mokymosi procese, ypatingai, kai yra toks jaunas. Matosi, kad LiAngelo prisitaiko prie šios lygos ir rodo didelį progresą. Jis pataiko geru procentu, o tai visada džiugina. Jis taip pat stengiasi gynyboje. Turbūt niekas nesitikėjo, jog 19-metis taps rezultatyviausiu lygos krepšininku?“

T. Petersonas tapo svarbia „Lietuvos ryto“ figūra, kurio vertę vis pabrėžia ir vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis. Netrukus 33-ąjį gimtadienį minėsiantis amerikietis yra trečias naudingiausias (vid. 13,3 naud. bal.) sostinės ekipos krepšininkas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, tuo metu Europos taurėje jis buvo ketvirtas efektyviausias vilniečių žaidėjas (vid. 11,7 naud. bal.).

„Lietuvos rytas“ pasirodymą Europos taurėje baigė „Top 16“ etape, SIL–Karaliaus Mindaugo taurėje krito finale, o svarbiausios kovos „Betsafe–LKL“ čempionate dar laukia ateityje.

„Manau, kad tiek man asmeniškai, tiek ir mūsų komandai šis sezonas klostosi neblogai, – vertino T. Petersonas. – Žinoma, yra pakilimų ir nuopuolių. Troškau patekti į Europos taurės atkrintamąsias, tačiau mums nepavyko. SIL–KMT turnyre mes žaidėme gerai, tačiau po geros kovos nusileidome „Žalgiriui“. Buvo šiek tiek apmaudu, nes tikėjome, kad galime laimėti. Buvo apmaudu ir dėl to, kad prieš turnyrą stipriai susirgau ir negalėjau padėti komandos draugams. Vietiniame čempionate mums sekasi gerai. Žinoma, norime laimėti visus susitikimus, tačiau tai ne visada pavyksta.“

Praėjusį savaitgalį Kauno „Žalgiris“ netikėtai krito Šiauliuose, taip prisileisdami vilniečius per vieno pralaimėjimo atstumą. „Lietuvos rytas“ vis dar turi visus šansus išstumti Šarūno Jasikevičiaus armiją iš pirmosios turnyrinės lentelės vietos.

„Siekiant pergalės prieš tokią komandą turime sužaisti tobulas rungtynes tiek gynyboje, tiek puolime, – neabejojo „Vytauto“ žaidėjas T. Dimša. – Svarbiausia laikytis plano, nes būtent tai yra didžiausia mūsų problema. Visgi net jei ir laikytumėmės plano, „Lietuvos rytas“ yra mačo favoritas, kuris sau kelia kitus tikslus.“

Komentarai:
djgaffer
Daug meta Gelo,nes ten daugiau nėra kam mest.Anksčiau snaiperių pilna būdavo,o dabar kas?Tik Ballai ir Sinica.Kitų snaiperiais tikrai nepavadinsi.Pačiam Vytautui šiandien šansų beveik nėra.Namie sukovojo,bet tik todėl,kad namie ir žaidė.O šiandien nelabai kas jų laukia.Kovos norėtųsi,bet reikia būti realistu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-07
+3
Atsakyti
Profesorius
Eikit jus metikai, vos zenge i aikste, iskart lektumet i persirengimu kambari suteptu triusiku pasikeist :D
2018-04-07
-7
Atsakyti
Anonimas
„Manau, kad tiek man asmeniškai, tiek ir mūsų komandai šis sezonas klostosi neblogai, – vertino T. Petersonas.

--------------------------------------------------

MUAHAHAHAHAAAAA:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2018-04-07
+21
Atsakyti
G
As irgi tapciau su tiek metimu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-07
+3
Atsakyti
aa`
cha...o kaip jis juo tapo? meta kad tik mest, gerai, kad pataiko, bet siaip prie normaliu salygu nei jis butu rezultatyviausias nei ka.
2018-04-07
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Lietuvos rytas
Prienų-Birštono Vytautas
49%
37/75
Metimai iš žaidimo
39%
26/66
47
Atkovoti kamuoliai
35
27
Rezultatyvūs perdavimai
19
11
Perimti kamuoliai
6
137
Naudingumas
59
19
Pražangos
18

Rungtynių žaidėjai

Travis  Peterson
19 PTS
6/11 FG
2/2 FT
LiAngelo  Ball
16 PTS
6/14 FG
1/2 FT
Egidijus  Mockevičius
9 REB
5 DREB
4 OREB
LiAngelo  Ball
6 REB
4 DREB
2 OREB
Chris  Kramer
8 AS
1 TO
26 MIN
Eigirdas  Žukauskas
6 AS
2 TO
34 MIN
Travis  Peterson
24 EFF
33% 2P%
63% 3P%
Eigirdas  Žukauskas
22 EFF
100% 2P%
25% 3P%