Klivlendo „Cavaliers” klubas šią vasarą turi išspręsti tris uždavinius: susitarti su Žydrūnu Ilgausku, pasirašyti sutartį su įžaidėju bei susirasti dar vieną pajėgų atakuojantį gynėją.    

Naujas ekipos treneris Mike’as Brownas pažadėjo pagerinti savo auklėtinių gynybą. Atrodė, jog tai bus paskutinės Ž.Ilgausko dienos Klivlende, tačiau apie tai spręsti dar anksti.

M.Brownas daugiau dėmesio skiria komandos gynybai ir mano, jog Ž.Ilgauskas gali puikiai pagelbėti komandai ginantis. 220 cm ūgio „Big Z” nebuvo didžiausia ekipos problema, nors gynybą jis galėtų patobulinti. Daugiausia sunkumų sukėlė priešininkų gynėjai, kuriuos bandydama sustabdyti labiausiai dirba komandos priekinė linija. Taigi aukštaūgiams tenka svarbus vaidmuo.

Dėl šios priežasties treneris kalba, jog kitąmet Ž.Ilgauskas grįš į komandą.

Vienas Rytų konferencijos atstovų teigė, jog Ž.Ilgausko klausimas Klivlendo ekipai yra pats svarbiausias klausimas šią vasarą. Jis pridūrė, kad būtų kvaila leisti šiam žaidėjui tapti laisvuoju agentu. 

Tačiau ekipai norint susidoroti su visomis problemomis, teks gerokai patuštinti piniginę. Komandai būtina surasti atakuojantį gynėją. „Cavaliers” žvilgsnis krypsta į Ray Alleną, Larry Hughesą, Joe Johnsoną ar Bobby Simmonsą, ir su kažkuriuo iš jų bus siekiama pasirašyti ilgalaikę sutartį.

Komandai taip pat būtina rasti įžaidėją. Tam puikiausiai tiktų Antonio Danielsas, tačiau jis greičiausiai atstovaus kuriai nors Teksaso valstijos ekipai. Be to, norą įsigyti  A.Danielsą pareiškė aštuonios komandos, tarp jų Los Andželo „Lakers“, Memfio, Milvokio, Čikagos, Jutos bei Sietlo ekipos.

JAV spauda tarp pretendentų į „Cavaliers" įžaidėjo vietą mini ir lietuvį Šarūną Jasikevičių.

Komentarai:
teisingai, amonass, butu puikus tandemas
2005-07-12
-1
Atsakyti
butu nieko jei abu lietuwiai ten zaistu o del atakuojancio gynejo tai tegu ima boby simonsa nes kiti labai gerai gerai zaidzia dabartinese sawo komose
2005-06-13
+11
Atsakyti
nu, kad saras asistintu NBA po 10 per rungtynes, tai faktas, bet faktas taip pat yra ir tas, kad nepasidengtu jis. Geriausias variantas Cleveland butu Simmons pasiimt. Tas universalus ir su "balto" galva ant peciu ir per salary cap nemustu. Nors jei gynyba nori stiprinti, tai j.j. cia pats tinkamiausias.
2005-06-12
+7
Atsakyti
esme tokia: nori turet gera komanda, turi ikisti i ja dar daugiau pinigu, issaugot lebroniu pirmiausia ir aplink ji sulipdyt dar padoresnius zaidejus, kitaip neliks nei lebrioniaus, nei stiprios komandos, bus kitokie, jei atsisakytu sio plano. uz lebrona aisku galetu tiketis gaut bent ray allena, jau nekalbant apie kobe, nes manau tik tokie mainai galetu but lygiaverciai
2005-06-12
Atsakyti
As galvojau kad Cavallers treneris Mikes o ne Laris Brownas
2005-06-12
Atsakyti
PG sociai yra ,o lebronas seniai joje nezaidzia ,nes kai kur minima kad jis dar paaugo . taigi ugis taippat daug ka duoda , SG-SF jis losia ir fsio . o saro cavs nereikia nes jis nemoka gintis . bent nigeriu neuzgins /
2005-06-12
+1
Atsakyti
z.ilgauskas ciuju pasiliks cavaliers komandoje tai yra labai gerai nes komandoje jis butu gera ramstis komandoje tarp nb centru jis gal ir negeriausias bet i 10 ieina tad cavs komoj prarast ji betu tisiog nenaudinga.....cavaliers komanda butu kaip cia pasakius neizeidus komandos kvailai paelgtu
2005-06-12
Atsakyti
VVai2x tikras asils. nesvarbu kokia pozicija kazkur parasyta. lebronas ZAIDZIA PG
2005-06-12
+2
Atsakyti
ej 2x nevaryk gerai..? ;) lebronas gali belekiek zaisti poziciju, tai ir sakau gal sg zaidzia. nu ne tai ne, jei sf tai tegul ir zaidzia. negi man gaila...; )
2005-06-12
-4
Atsakyti
SaRaS..asile kita kart pasidomek pries komentuodamas kokioj lebronas pozicijoj ziadfzia, seip lebrons visa laik zaidzia SF, tik kai pradejo zaide PG, o specialistai prognozuoja,kad ateiti jam geriausia pozicja PF..
2005-06-12
-1
Atsakyti
emmm... kam jiems reikalingas geras atakuojantis gynejas, jeigu jie turi lebrona...? ;/ ar lebronas tada lengvu zaistu?
2005-06-12
-1
Atsakyti
geras butu kad allen pasiimtu bet jis pasiliks seatle o hudges manpatink bet vizardzai prates man atrodo realiausia simons o jej jasiuka pasimt ty but pats gazas ;}}}}}}}}}}}}}
2005-06-12
+3
Atsakyti
Galetu Saras varyt pas ,,big z" ir lebroniu .tuomet gal ka ir laimetu cleveland'as nba. mums svente ir jiems.
P.S. kodel nieko nerasoma apie songailos ateiti: kas juo domisi, kur noretu jis pats ir kur vyks jai nieks jo nenores(tikiuos kad taip neatsitiks, o jai ir atsitiks kad varytu i zalgiri)?
2005-06-12
-1
Atsakyti
saras+ilgauskas=???
2005-06-12
+2
Atsakyti
rybokas> saruj teks priprast gaut y kaulus nba nes nba ne zydyno lyga
2005-06-12
+2
Atsakyti
Šaras neis į tą looserių komandą. Pastoviai gauti į kaulus jis nėra pratęs ir nenori.
2005-06-12
-3
Atsakyti
teisingai tegu pasiima sara.. du lietuviai tada sudrebintu nba...
2005-06-12
-1
Atsakyti
Galetu ir Sara ten paimt tai su Ilgausku butu puikus tandemas
2005-06-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.