Nuotr.: R.Vyšniauskas
Nuotr. R.Vyšniauskas

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas trečiadienį savo arenoje priims „Šiaulių“ Šiaulius, kurie pastaruoju metu demonstruoja solidų žaidimą, o po krepšiais karaliauja 20-metis Laurynas Birutis.

Martynas Echodas

Martynas  Echodas
Martynas  Echodas
MIN: 20.35
PTS: 9.69 (62.87%)
REB: 6.07
AS: 1.1
ST: 0.79
BS: 0.76
TO: 1.48
GM: 29

Pastarasis puikiai sutaria su sostinės komandos vidurio puolėju Martynu Echodu, kuris praėjusiais metais taip pat rungtyniavo Šiaulių gretose. 

Echodas oficialiai Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo interneto svetainei „bcvilnius.lt“ sutiko pasikalbėti apie praėjusį sezoną Saulės mieste, 53 naudingumo balus paskutinėse 2016-2017 m. sezono rungtynėse, stipriąsias būsimų trečiadienio varžovų puses bei įvertino Biručio galimybes patekti į NBA.

– Praėjusį sezoną atstovavote Šiaulių ekipai. Kokie atsiminimai iš šio sezono? Kas tai buvo per komanda?
– Daugelio žaidėjų iš praėjusių metų neliko, tačiau Šiauliai, kaip ir šiemet, yra labai jauna komanda. Tai reiškia, kad šioje ekipoje krepšininkai yra alkani ir nori rungtyniauti kuo daugiau bei iškovoti pergales. „Šiaulių“ pagrindinis ginklas pastaruosius dvejus metus yra jaunystė.

– Sezoną šioje ekipoje baigėte pelnydamas 38 taškus ir surinkdamas net 53 naudingumo balus. Kas lėmė tokį pasirodymą?
– Pats buvau atsipalaidavęs, o galbūt sezono pabaigos nesureikšmino ir varžovai. Net neįsivaizduoju, kokie konkrečiai dalykai lėmė tokį žaidimą, bet pamenu, jog tą dieną man sekėsi viskas.

– Jau per pusę rungtynių surinkote solidžią statistiką. Ar buvo azartas ir toliau pildyti statistinę eilutę?
– Žengiant į didžiąją pertrauką jau turėjau surinkęs apie 20 taškų, bet nesiekiau kažkokio konkretaus rezultato. Gaudavau daug kamuolių, todėl stengdavausi išnaudoti visas progas. Rungtynės buvo įtemptos ir norėjau laimėti, todėl taip ir išėjo.

Martynas Echodas

Martynas  Echodas
Komanda: Vilniaus Lietuvos rytas
Lietuvos rinktinė
Pozicija: PF, C
Amžius: 20
Ūgis: 206 cm
Svoris: 103 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

– Kuo, jūsų nuomone, skiriasi praėjusio sezono Šiaulių komandos žaidimo braižas bei šio sezono Antano Sireikos pasirinkta filosofija?
– Šį sezoną „Šiauliai“ demonstruoja labai gerą puolimą, o visi krepšininkai atkakliai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Puolimo schemos yra neįprastos, tačiau dažniausiai jos pasiteisina. Šiaulių komanda yra gerai subalansuota bei turi gerą „centrą“, įžaidėją bei metikus. 

– Žinome, kad gerai sutariate su Laurynu Biručiu. Ar paties nestebina toks geras jo žaidimas šį sezoną?
– Labai nestebina, nes matydavau, kiek daug jis įdeda darbo treniruotėse. Visuomet mačiau jo potencialą ir labai džiaugiuosi, kad to darbo rezultatai atėjo taip anksti.

– Ar jis yra vienas tų krepšininkų, kurį šį sezoną jums asmeniškai yra stabdyti sunkiausia?
– Manau, kad taip.

– Ar jums patinka rungtyniauti bei konkuruoti aikštėje su artimais bičiuliais?
– Tikrai labai patinka. Atsiranda papildoma motyvacija bei azartas prieš juos pasirodyti geriau. 

– Laurynas Birutis padavė paraišką NBA naujokų biržai. Ar pakalbate apie stipriausią pasaulio lygą ir kokius šansus Jūsų nuomone jis turi ten patekti?
– Manau, kad Laurynas turi visus šansus ten patekti. Jis daug dirba ir yra aukštas, atletiškas bei greitas „centras“. Jis turi visus duomenis.

– Ko gero viena didžiausių svajonių būtų vienas prieš kitą sužaisti NBA?
– Taip, tikrai smagu būtų.

– Kokių kitų ginklų turi Šiaulių komanda, kurie gali būti pavojingi trečiadienio rungtynėse?
– „Šiauliai“ turi labai gerų metikų, o vien Nickas Zeisloftas šį sezoną per mačą sumetė net 12 tritaškių. Prie gero puolimo būsimieji mūsų varžovai ginasi nestandartiškai – kartais taiko zoninę gynybą, o kartais prižiūri varžovus asmeniškai. Tai yra labai neprognozuojama ekipa, prieš kurią nelengva žaisti.

– Dar vienos rungtynės namuose. Kiek svarbus Jums buvo sirgalių palaikymas šį sezoną?
– Labai smagu žaisti, kai būna daug mūsų komandos sirgalių arenoje, o tuomet tikrai jaučiamės, lyg su šeštuoju žaidėju.

– Po efektingų epizodų dažnai atsisukate į aistruolius norėdamas juos „užvesti“. Ar toks žaidimo elementas jums atėjo natūraliai?
– Žinoma. Po gero dėjimo ar bloko pats būni „užsivedęs“, todėl tą pačią energiją norisi perteikti ir mūsų komandos fanams.

Komentarai:
kunigas
Tikiu Biruciu tikiu Echodu,abu busit nba,pats laikas kelt sparnus ir tobulet

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-17
-2
Atsakyti
Senas krienas
Jiems dar ne apie NBA reik galvot...
2018-04-17
Atsakyti
Kuo daugiau lietuviu
nba tuo geriau Lietuvos krepsiniui.
2018-04-17
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.