Nuotr.:

Lietuvos krepšinio lyga per jubiliejinį 25-ąjį sezoną renka ir visuomenei pristato 25 labiausiai lygai nusipelniusias asmenybes. Apie visus juos parengti vaizdo reportažai ir pateikti LKL.LT puslapyje. Šį kartą – Paulius Jankūnas, daugiausia kartų LKL čempionu lygos istorijoje tapęs krepšininkas ir Kauno „Žalgirio“ kapitonas.

Šį sezoną metami dvitaškiai

54%
22,2
Pataiko: 22,2
Taiklumas: 54,2%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 36
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Brandon Jameel Davies

14 sezonų Kauno „Žalgiryje“ žaidžiantis Paulius Jankūnas trumpam sugrįžo į Lietuvos krepšinio meką.

Grįžo tam, kad prisimintų ir primintų, kas čia dėjosi tiek ant parketo, tiek ir sirgaliams nematomose erdvėse.

„Niekas nepasikeitę, – įėjęs į senąją „Žalgirio“ rūbinę Kauno sporto halėje sakė Paulius Jankūnas. – Mano vieta buvo štai šita. Šių spintelių iš pradžių nebuvo, buvo tik kabliukų juosta.“

„Žalgiris“ 2011 metais iš sporto halės persikėlė į „Žalgirio“ areną, bet 33-ejų Jankūnas iki šiol prisimena, kur sporto halės rūbinėje sėdėjo 2004-aisiais „Žalgiryje“ žaidęs Arvydas Sabonis, kur buvo Dainiaus Šalengos, Tanoka Beardo ar Edo Cotos vietos.

Taip pat Jankūnas pamena ir akimirkas, kuomet rūbinėje buvo kilę ir komandos draugų susistumdymai.

„Gal ne bokso muštynių, bet apsistumdymų tikrai buvę. Pradžioje leisdavome pasipykti, bet kai vėliau matėme, jog gali būti traumų, puldavome skirti“, – sakė puolėjas.

Jankūnas „Žalgiryje“ debiutavo būdamas 19-os ir galingai pasirodė ir LKL, ir Eurolygos turnyruose. Savo žaidimu dabartinis „Žalgirio“ kapitonas pateisino tuomečio trenerio Antano Sireikos tikėjimą.

„Pirminis tikslas buvo po pirmų metų išsilaikyti „Žalgiryje“, – bendraudamas su LKL.LT sakė Jankūnas. – Daug jaunimo gauna šansų ir po dublerių, ir po kitų komandų. Pirmus metus gauni avansu, o kad tiek metų išbūsiu „Žalgiryje“ tikrai niekada negalvojau.“

Per 15 metų profesionalo karjerą P. Jankūnas tik sezoną bandė laimę svetur. Pasiūlymų buvo nuolat, sako Jankūnas, bet Kauno palikti nebesinorėjo.

„Buvo prieš 4 metus nemažas susidomėjimas iš CSKA, dar anksčiau – ir iš Vitorijos“, – atskleidė puolėjas.

Tarp 25 LKL legendų išrinktas Jankūnas bendraudamas su LKL kūrybine grupe kalbėjo apie savo grubų žaidimą ir grubiausius varžovus, Manto Kalniečio įtaką pasirenkant krepšinį ir prisiminė istorines akimirkas vaikščiodamas Kauno sporto halėje.

Komentarai:
Goran Jurak

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-18
-5
Atsakyti
kunigui
Jau esi sulaukęs bent 10 metų?
2018-04-18
+7
Atsakyti
kunigas
Kuris cia Juraka ? Jurkunas?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-18
-2
Atsakyti
Pamenu Juraka. Atsimenu viena momenta kad Brownas atrodo imete ir visi gryzinejo i gynyba. Tada teisejas susvilpe bauda ir Jurakas jau buvo makulaturos kazkoki avina ant grindu nutempes, tai visi Zalgirio zaidejau su sypsena apsisuko zinodami kuris bauda gavo. Arsus buvo.
2018-04-18
-28
Atsakyti
Audrius
Tai packmanas su woodsu ciuju museikos :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-18
-1
Atsakyti
....
Na įdomu kas čia tie mušeikos buvo :D
2018-04-18
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PF
Amžius: 33
Ūgis: 205 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva